adelaska Online adelaska komentáře u knih

Cesta ze ztracena Cesta ze ztracena Cecelia Ahern

No.. když se podívám na námět, tak je neskutečně zajímavý a originální. Ale všechno bych tam udělala jinak. Knížka se celkem rozjela až 30 stránek před koncem a navíc to skončilo tak uspěchaně, nezajímavě... Nevím. Je to až škoda, že takový parádní nápad na příběh je dle mých slov tak odfláknutý. Na čem si autorka dala až moc záležet byly popisy krajin, které až jsem se divila dokázala natáhnout na celou stránku, takže jsem to už přeskakovala, ale o tom "místě" jsme se vesměs nic nedozvěděli. Mám chuť vzít do ruky tužku a celé to udělat jinak, přepsat ... Je to škoda, pro mě to bylo prostě odfláknuté. Spisovatelka má dar na takové nápady na příběh, ale neumí ho dle mě pořádně využít. S láskou Rosie jí sedlo, je to nenáročný romantický příběh, ale tento nápad prostě zpracovat neuměla. Jaká škoda. Měla toho pořádně využít a věřím, že by to byla pecka.

22.11.2015 2 z 5

Isla a šťastné konce Isla a šťastné konce Stephanie Perkins

Perfektní zakončení celé série i když bych klidně brala ještě další díl!
Kniha je neskutečně pozitivní, milá, barvitě popsaná, jak kdybych tam byla s nimi, chemie mezi hlavními postavy je úžasná - asi jako v předchozích dílech. A nejlepší bonus byl, když se celá parta sešla. Miluju je všechny, jak Annu se St. Clairem, Lolu s Cricketem, tak Islu s Joshem.
Mám sto chutí si přečíst všechny 3 knihy znovu. A pak zase znovu. Mohou se zdát jako klasické young adult, ale má to v sobě něco milého, neskutečně čtivého, ... Stephanie je opravdu skvělá autorka.

16.08.2015 5 z 5

Nebe v plamenech Nebe v plamenech Emmy Laybourne

Musím souhlasit s většinou, že tento díl je ještě lepší než první. Pořád se něco dělo, bylo to napínavé. Začíná se mi tato trilogie hodně líbit, brzy se vrhnu na závěrečný díl.

02.08.2015 5 z 5

První láska První láska James Patterson

Alexandra a Robinson byli něco jako Hazel a Augustus na roadtripu. Do téhle knihy jsem šla jen z toho důvodu, že roadtripy mě samotnou lákají, i když musím říct, že na Amy a Rogera to nemá. Ale má to něco jiného. Je to moc silný příběh, ale místy celkem dost klišoidní. Docela mě štvalo, že Axi se neustále rozplývala nad Robinsonem, ale když to celé zhodnotím jako celek, už mě to nijak netrápí.
Chtěla jsem dát nejprve slabší hodnocení, ale to nejde. Už jen proto, že tahle kniha byla napsaná dle osobní zkušenosti spisovatelů a opravdu se lehce četla. A nemám po jejím dočtení špatný pocit. Naopak.

25.07.2015 4 z 5

Léto na druhý pokus Léto na druhý pokus Morgan Matson

Kniha byla moc krásná, ale na mě byla až moc depresivní. Ano, nemělo to být veselé čtení, s tím jsem do toho samozřejmě šla, ale zanechala spíš ve mě negativní pocity. Čte se dobře, postavy byly celkem sympatické. Co mi ale přišlo trapné, tak řešení kdo s kým chodil ve 12ti letech, proto by se mi to možná líbilo více, kdyby hlavní postavy byly starší. Nicméně si zaslouží 4 hvězdičky. Prostředí se mi moc líbilo.

23.07.2015 4 z 5

Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Moc mě to nebavilo, nejspíš je to tím, že nespadám do věkové kategorie, ale stejně mě to lákalo. No, každopádně prostředí bylo krásné a konec se mi taky celkem líbil. Cat nebyla špatná, ale ostatní postavy se mi teda vůbec nelíbily.

21.07.2015 2 z 5

Monument 14 Monument 14 Emmy Laybourne

Ani jsem nečekala, že se mi to bude tolik líbit. Je to mimořádně čtivé. Proto jdu do dalšího dílu a rozsáhlejší recenzi si nechám až dočtu další dva díly. Vypadá to, že se z toho vyklube dost dobrá dystopie..

07.07.2015 4 z 5

Proroctví Proroctví Josephine Angelini

Kniha se mi líbila, ale nijak zvlášť mě nedostala. Po jejím dočtení ani nemám moc nutkání číst další díl i přesto, že má celkem dost vysoké hodnocení.
Co se týče námětu, pro mě byl celkem originální, knihu s touto tématikou jsem ještě nečetla a nemůžu říct, že by mě to nebavilo. Ale něco tomu prostě chybělo. S postavami jsem problém neměla, hrdinové mi celkem sedli. Ale jak jsem už zmínila, něco mi tam chybělo.
Každopádně za přečtení to stojí, do dalšího dílu půjdu, ale asi ne hned.

10.06.2015 3 z 5

Šampion Šampion Marie Lu

Do čtení této trilogie jsem se musela většinou nutit, nebavilo mě to. K postavám jsem si nevybudovala žádný vztah.
Ale 3 hvězdy, protože konec byl naprosto fenomenální. To se musí nechat.

27.05.2015 3 z 5

Legenda Legenda Marie Lu

Další skvělá dystopie. Akorát nevím co říct k hlavní hrdince. Zatím si mě moc nezískala, přijde mi, že ji ještě tak úplně neznám. Ale na to přijde, mám před sebou ještě dva díly. Hurá na ně.

18.05.2015 4 z 5

Delirium Delirium Lauren Oliver

Přesně tohle jsem potřebovala!
Naprosto dokonalé. Velice mě zaujal hlavní námět. Láska je považována za chorobu. Nejde o lásku jen mezi mužem a ženou, ale i mezi rodičem a dítětem, láskou celkově. Je to svět, ve kterém lidé fungují automaticky, nebrečí, neprožívají pocity štěstí - ale ani smutku a bolesti, což byl hlavní důvod vyvinutí léku proti tak hrůzné chorobě. Romantická zápletka je samozřejmě dechberoucí, bylo to akční, nenudila jsem se. . Jsem moc ráda, že jsem narazila na další skvělou dystopii. Konec je samozřejmě useknutý v tom nejlepším - nebo spíš nejhorším? (snad to není pravda) a proto se musím co nejdřív pustit do dalšího dílu.

"I love you. Remember. They cannot take it”

14.04.2015 5 z 5

Nebe je všude Nebe je všude Jandy Nelson

V tomto příběhu nejde o nic neobvyklého, ale je moc pěkně napsaný. Je to taková dobrá jednohubka na odpoledne. Už dávno mi není náct, ale na tom myslím vůbec nezáleží, pokud má příběh hloubku. Takže za mě ano, stojí za to přečíst.

"Kdyby se někdo ptal, kde jsme, tak ať se podívá nahoru."

12.03.2015 4 z 5

Jako led Jako led J. Lynn (p)

J. Lynn je bezpochyby skvělá spisovatelka a pro mě jedna z nejlepších. Ale tahle knížka byla oproti jejím ostatním poněkud slabší. Pro mě příběh postrádal hloubku, postavy nebyly až tak promyšlené jak v předchozích knihách, nebyla dojemná, zábavná a ani smutná. Nic co by mě dostalo do kolen.
Samotnému příběhu bych dala 3 hvězdičky, ale jelikož mám spisovatelku moc ráda, hvězdičku přidám.

28.02.2015 4 z 5

J'adore New York J'adore New York Isabelle Laflèche

Moc pěkná a oddechová kniha. Určitě se k ní někdy vrátím.

22.02.2015 4 z 5

Solitaire Solitaire Alice Oseman

Určitě jste si všimli, že se z anotace nic moc o příběhu nedozvíte. Má to svůj důvod a proto vám radím, abyste nehledali na tuto knihu žádné recenze, apod. Nechte se překvapit.
Knížka mě hodně překvapila. I když je spíše pro mladší čtenáře - co se týče věku hrdinů, mě se moc líbila a myslím si, že si zíká i starší čtenáře.
Takže o knize nic psát nebudu, prostě si ji přečtěte, nechce se překvapit. Doporučuji!!!! Bylo to úžasné!!!

17.12.2014 5 z 5

Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Přečteno v originále. Moc pěkná kniha, oddechová, z prostředí vysoké školy.
Hlavní hrdinka Cath mě občas lezla na nervy, nikam nechtěla chodit, pořád by chtěla být jen zavřená na koleji a psát své příběhy o Simonu Snowovi, kterým byla absolutně posedlá. Nicméně i tak mi přirostla k srdci.
A autorka píše velice pěkně.

07.12.2014 4 z 5

S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

kniha vychází 7. ledna, ne 4. května.

17.11.2014

Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Tak upřímně nevím jak bych tuhle krásně katastrofickou knížku popsala. Myslím, že název odpovídá sám za sebe.
Vztah mezi Abby a Travisem byla fakt katastrofa, ale na druhou stranu moc krásná.
Je to jedna z mála knížek,k která mě emočně zruinovala, kterou jsem milovala a nenáviděla zároveň. Určitě bych ji neoznačila jako oddechovku, někdy mě docela dost tepaly nervy a chtěla jsem ji odložit, kvůli nesmyslnému chování Abby.
Ta knížká je krásná, ale trochu nedotažená. Mě se námět líbí, miluju romanťárny a tohle je VELKÁ ROMANTIKA ale autorka si s postavami moc nehrála. Nijak je nepropracovala pořádně.
Každopádně mě se kniha líbila, určitě doporučuji :-)))

14.10.2014 4 z 5

Kvílení Kvílení Allen Ginsberg

Bože, asi nejsem normální, ale mě se to vážně nelíbilo. Ani trochu.

17.09.2014 ztráta času

Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Aaaaaa jak já se u této knihy rozplývala!! Naprosto úžasná romantika, která vás dostane.
Sakra, jak je možné, že se člověk může zamilovat do postavy z románu??!! :-D v tu chvíli jsem byla v kůži hlavní hrdinky a když jsem knihu dočetla, chtěla jsem v té kůži být i nadále, že jsem si ji přečetla ještě jednou druhý den!!! Naprostá bomba, ááááááách :-)

07.09.2014 5 z 5