Aivinka Aivinka komentáře u knih

Bílá past Bílá past Maureen Johnson

Tato série mě prostě vzala a do samotného konce nepustila. Hlavní postavy byly úžasně a originálně napsané, princip školy, do které by chtěl chodit snad každý z nás, tvořil zajímavé prostředí pro nevídaný zločin. I když mě konec trochu zklamal, protože jsem ho tak trochu čekala už od začátku knihy, nemůžu nic jiného než chválit a dát plný počet hvězd.

05.03.2022 5 z 5

Chlapec v bílé místnosti Chlapec v bílé místnosti Karl Olsberg (p)

Od příběhu jsem čekala něco úplně jiného. Chvílemi mě štval Manuelův postoj ke všemu. Věřím, že kdyby někdo přišel o paměť, chtěl by se o svém životě dozvědět všechno, ale nemyslím si, že by patnáctiletý kluk odmítl možnost žít ve fantasy světě, který podle všeho miluje.

19.07.2020 4 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Úžasné zakončení. Jedna z mála knih, kdy jsem si oblíbila záporáka. Jsem dokonce spokojená i s koncem.

09.07.2020 5 z 5

Koruna času Koruna času Natalja Ščerba

Začátek byl opravdu trochu slabší, ale i tak se jedná o krásné zakončení celé série.

16.05.2020 4 z 5

Slza Slza Lauren Kate

Od knihy jsem moc neočekávala a dost mile mě překvapila. Bohužel se obávám, že za pár týdnů si z knihy nebudu pamatovat nic. Pobaví, ale neohromí.

25.03.2020 4 z 5

Mr. Holmes Mr. Holmes Cullin Mitch

Nádherně smutné. Sherlock Holmes je nepochybně největší literární postavou všech dob a vidět ho v úplně jiném světle byl naprosto dechberoucí zážitek. Možná to není úplně objektivní názor, jelikož Sherlock pro mne navždy zůstane něčím étericky dokonalým, ale tato kniha mne opravdu zasáhla.

27.02.2020 5 z 5

Mistr papírových kouzel Mistr papírových kouzel Charlie N. Holmberg

Nádherná kniha. Úplně odlišný druh. Příběh byl originální a poutavý.

27.09.2019 5 z 5

Čarodějovy hodiny Čarodějovy hodiny John Bellairs

Vynikající kniha! Krásně napsaná, napínavá a zároveň tajuplná. Vážně úžasná dětská kniha.

06.07.2019 5 z 5

Moje tajné zápisky o knížkách a o životě Moje tajné zápisky o knížkách a o životě neznámý - neuveden

Tento zápisník je krásný, ale uvítala bych víc stránek.

31.05.2019 4 z 5

Iko sama sebou Iko sama sebou Marissa Meyer

Krásné završení :) kresby jsou moc hezké, příběh poutavý, nemám co vytknout

21.03.2019 5 z 5

Studie v růžové Studie v růžové Steven Moffat

Jakožto velký fanoušek seriálu, jsem moc potěšena že byla vydána i kniha a ještě k tomu v podobě mangy. Vřele doporučuji.

01.01.2019 5 z 5

Moře nestvůr Moře nestvůr Rick Riordan

Začatek byl určitě slabší než první díl. Stydím se, že jsem tuto knihu četla tak dlouho, neměla jsem k tomu hlubší důvod, prostě jsem ji jen pořád odkládala. I tak si však zaslouží obdiv. Stejně jako u prvního dílu ukazuje autor svou bohatou fantazii a laskavý humor.

18.11.2018 4 z 5

Elusion Elusion Claudia Gabel

Musím uznat že postavy nejsou dost silné, ale příběh má velký potenciál. Trochu jsem zklamaná z hlavní postavy protože mi vůbec nepřirostla k srdci a na konci jsem si i přála aby ji Patrick už jednu vrazil aby se vzpamatovala.

23.10.2018 4 z 5

Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Na můj vkus až moc stručné. Nemůžu ale popřít že mě Severská mytologie jako celek zaujala. Bohužel díky stručnosti máte knihu rychle přečtenou a pořádně si nevychutnáte všechny emoce, kterých je v knize ale také pomálu. Asi jsem od knihy čekala víc, ale pokud máte rádi severskou mytologii, upevníte si alespoň zajímavé příběhy z ní.

23.10.2018 3 z 5

Netuctový případ a Zločin v nočním expresu Netuctový případ a Zločin v nočním expresu Ivo Hudeček

Velmi dobře zpracováno. Kniha obsahuje dva příběhy. V prvním se seznámíme s postavami a druhý je prostě neodolatelný a řeší se hned dva případy naráz. Snad vyjde druhý díl.

06.12.2017 5 z 5

Už vám nic neschází? / Have You Got Everything You Want? Už vám nic neschází? / Have You Got Everything You Want? Agatha Christie

Krásné příběhy bouhužel ten překlad je strašný.

26.11.2017 4 z 5

Kuky se vrací Kuky se vrací Jan Svěrák

Krásná pohádka o přátelství, dětské fantazii a o tom, že všechno má své místo.

28.08.2017 4 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Strhující příběh. Tento žánr knih moc nečtu, ale i tak se mi kniha libila. Jsem ráda že jsem si ji přečetla.

26.07.2017 4 z 5

Caraval Caraval Stephanie Garber

Od knihy jsem čekala něco uplně jiného ale i tak jsem moc příjemně překvapená. Doufám že se dočkáme i pokračovaní protože takhle napjatá už jsem dlouho nebyla.

25.07.2017 5 z 5

Po Alence Po Alence Gregory Maguire

Užasný příběh, krásné zpracování. Jakožto velká fanynka Alenky v říši divů jsem si tuto knihu nemohla nechat ujít. Autor nádherně ukazuje říši divů v novém světle z pohledu nové Alenky Ady. Navíc autor nabízí i příběh Lydie, sestry malé Alenky a guvernantky Ady.
Autorovi patří poklona.

17.07.2017 5 z 5