Aivinka komentáře u knih
Tato série mě prostě vzala a do samotného konce nepustila. Hlavní postavy byly úžasně a originálně napsané, princip školy, do které by chtěl chodit snad každý z nás, tvořil zajímavé prostředí pro nevídaný zločin. I když mě konec trochu zklamal, protože jsem ho tak trochu čekala už od začátku knihy, nemůžu nic jiného než chválit a dát plný počet hvězd.
Od příběhu jsem čekala něco úplně jiného. Chvílemi mě štval Manuelův postoj ke všemu. Věřím, že kdyby někdo přišel o paměť, chtěl by se o svém životě dozvědět všechno, ale nemyslím si, že by patnáctiletý kluk odmítl možnost žít ve fantasy světě, který podle všeho miluje.
Úžasné zakončení. Jedna z mála knih, kdy jsem si oblíbila záporáka. Jsem dokonce spokojená i s koncem.
Začátek byl opravdu trochu slabší, ale i tak se jedná o krásné zakončení celé série.
Od knihy jsem moc neočekávala a dost mile mě překvapila. Bohužel se obávám, že za pár týdnů si z knihy nebudu pamatovat nic. Pobaví, ale neohromí.
Nádherně smutné. Sherlock Holmes je nepochybně největší literární postavou všech dob a vidět ho v úplně jiném světle byl naprosto dechberoucí zážitek. Možná to není úplně objektivní názor, jelikož Sherlock pro mne navždy zůstane něčím étericky dokonalým, ale tato kniha mne opravdu zasáhla.
Nádherná kniha. Úplně odlišný druh. Příběh byl originální a poutavý.
Vynikající kniha! Krásně napsaná, napínavá a zároveň tajuplná. Vážně úžasná dětská kniha.
Tento zápisník je krásný, ale uvítala bych víc stránek.
Krásné završení :) kresby jsou moc hezké, příběh poutavý, nemám co vytknout
Jakožto velký fanoušek seriálu, jsem moc potěšena že byla vydána i kniha a ještě k tomu v podobě mangy. Vřele doporučuji.
Začatek byl určitě slabší než první díl. Stydím se, že jsem tuto knihu četla tak dlouho, neměla jsem k tomu hlubší důvod, prostě jsem ji jen pořád odkládala. I tak si však zaslouží obdiv. Stejně jako u prvního dílu ukazuje autor svou bohatou fantazii a laskavý humor.
Musím uznat že postavy nejsou dost silné, ale příběh má velký potenciál. Trochu jsem zklamaná z hlavní postavy protože mi vůbec nepřirostla k srdci a na konci jsem si i přála aby ji Patrick už jednu vrazil aby se vzpamatovala.
Na můj vkus až moc stručné. Nemůžu ale popřít že mě Severská mytologie jako celek zaujala. Bohužel díky stručnosti máte knihu rychle přečtenou a pořádně si nevychutnáte všechny emoce, kterých je v knize ale také pomálu. Asi jsem od knihy čekala víc, ale pokud máte rádi severskou mytologii, upevníte si alespoň zajímavé příběhy z ní.
Velmi dobře zpracováno. Kniha obsahuje dva příběhy. V prvním se seznámíme s postavami a druhý je prostě neodolatelný a řeší se hned dva případy naráz. Snad vyjde druhý díl.
Krásné příběhy bouhužel ten překlad je strašný.
Krásná pohádka o přátelství, dětské fantazii a o tom, že všechno má své místo.
Strhující příběh. Tento žánr knih moc nečtu, ale i tak se mi kniha libila. Jsem ráda že jsem si ji přečetla.
Od knihy jsem čekala něco uplně jiného ale i tak jsem moc příjemně překvapená. Doufám že se dočkáme i pokračovaní protože takhle napjatá už jsem dlouho nebyla.
Užasný příběh, krásné zpracování. Jakožto velká fanynka Alenky v říši divů jsem si tuto knihu nemohla nechat ujít. Autor nádherně ukazuje říši divů v novém světle z pohledu nové Alenky Ady. Navíc autor nabízí i příběh Lydie, sestry malé Alenky a guvernantky Ady.
Autorovi patří poklona.