akinomV akinomV komentáře u knih

Dívka v přestrojení Dívka v přestrojení Greer Macallister

Skvělé čtení. Reálné osoby, reálné události a k tomu zajímavě vystavěný příběh záhadné ženy, skutečné první agentky Pinkertonovy detektivní agentury. Jsem moc ráda, že autorka na konci vysvětlila, co bylo skutečné a co si musela sama domyslet. Protože Kate jako správná špionka po sobě zanechala velmi málo informací. Četlo se to jedním dechem.

01.10.2020 4 z 5

Talent na vraždu Talent na vraždu Andrew Wilson

Zajímavý počin, chvílemi hodně čtivý, ale často také naopak nudný (hlavně ty části o policejním pátrání). Asi bych byla raději, kdyby to bylo o nějaké fiktivní autorce a nespojovalo se to se skutečnou Agathou Christie. Ale to je můj osobní problém s příběhem. Co bych ale nakonec vyzdvihla je přehled faktů na konci knihy, které se krásně prolínají s fiktivním příběhem.

28.09.2020 3 z 5

Nakonec přijde smrt Nakonec přijde smrt Agatha Christie

Tak tahle kniha byla pro mne velkým překvapením, protože jsem vůbec netušila, že ji Agatha napsala. Detektivka ze starého Egypta?! Zase mě dostala, já mám prostě její styl psaní moc ráda a kniha se mi moc líbila. Sice jsem konec odhadla, ale i tak mi to nesebralo nic z potěšení knihu číst.

23.09.2020 5 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Skvělá detektivka z prostředí malé osamělé vesničky, kde současná vražda může být propojená s minulostí. Opět krásně převyprávěná sonda do života lidí na malé vsi, jejich osudy a přání. Až mi bylo líto, že se na konci nedočtu, jak to s těmi lidmi dopadne dál :-D

18.09.2020 5 z 5

Poslední modlitba Poslední modlitba Veronika Černucká

Tara opět nezklamala, výborná detektivka. Spousta podezřelých, malé městečko a oblíbená vyšetřovatelka. Musím říct, že knížky od Veroniky Černucké mě zatím nikdy nezklamaly!

09.09.2020 5 z 5

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Velké překvapení od knížky od které jsem nic moc nečekala. Sice nejsem cílová skupina, ale příběh mě opravdu bavil, líbilo se mi drobné pátrání i osobní linky jednotlivých podezřelých. Výborná oddechovka!

07.09.2020 4 z 5

Bál šílených žen Bál šílených žen Victoria Mas

Trošku jsem se bála toho, že jde o Odeonku, trošku mě tyto knihy míjejí, ale téhle jsem neodolala a nakonec jsem velmi ráda, že jsem si ji přečetla. Kniha je poutavě psaná, určitě se mi líbí pohled různých žen a námět opravdu originální. Až je hrůza pomyslet, že se to opravdu dělo....

03.09.2020 4 z 5

Deset mrtvých komiků Deset mrtvých komiků Fred Van Lente

Vzhledem k negativním recenzím jsem od knížky až tolik neočekávala, takže na druhou stranu jsem byla docela spokojená a knížka byla fajn. Vsuvky z vystoupení těch jednotlivých komiků mě tedy nebavily, ale jinak to tak hrozné nebylo.

03.09.2020 3 z 5

Smrt na festivalu Smrt na festivalu Laurence Anholt

Pěkně vykreslené prostředí, vtípky hlavních postav a zápletka. I tak jsem ale postrádala nějakou jiskru, že se nemůžu dočkat, abych četla dál. Ale určitě se mi to líbilo víc než první díl. Tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat :-)

25.08.2020 4 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Tak tohle se mi líbilo. Čtivé, zajímavé osudy žen a ještě to pomalu plíživé napětí .... škoda, že jsem zápletku odhadla už tak v půlce knihy, ale i to mi nebránilo si užít další čtení. Rozhodně doporučuji k přečtení.

21.08.2020 4 z 5

Poppy Borůvková, narozená v pondělí Poppy Borůvková, narozená v pondělí Jennifer K. Brown

Skvělá dětská knížka, kterou už jsem během čtení své devítileté dceři tak vychválila, že po ní brzo sáhne taky :-) Je to milé čtení, parta dětí zažívá dobrodružství na letní škole, kam byli posláni "za trest" a nakonec .... no nebudu prozrazovat, stojí to za přečtení!

09.08.2020 5 z 5

Případ zaměněné tváře Případ zaměněné tváře Erle Stanley Gardner

A další Gardnerovka, kterou mohu doporučit. Perry Mason prostě nezklamal. Mám ráda detektivky ze soudního prostředí a takové to klidnější pátrání, takže jsem spokojená :-)

Případ světélkujících prstů Případ světélkujících prstů Erle Stanley Gardner

Skvělý Perry Mason, úplně jsem zapomněla, jak skvělé jsou jeho příběhy. Opět taková malá letní jednohubka. Zajímavá zápletka, soudní přelíčení a pátrání ... to je super směska dovolenkové čtení!

Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

U Agathy jen málokdy nedám plný počet hvězdiček. Přečteno za jeden letní den a byla jsem spokojená. Klasická detektivka, vražda v pokoji, plno podezřelých a hlavně jedna moc milá stará dáma - slečna Marplová. Já bych to mohla číst pořád dokola :-)

Nora hledá vraha Nora hledá vraha Flynn Berry

Asi spíš průměr, dlouhé popisy, které mě nebavily, rychlý konec, celkově jsem se vlastně dost nudila.

08.08.2020 3 z 5

Pomsta bílého jednorožce Pomsta bílého jednorožce Vlastimil Vondruška

Nemám toho od autora tolik načteno, ale řekla bych, že tohle bylo opravdu super čtení. Od samého začátku jsem se bavila a na konci mi bylo líto, že už příběh končí.

01.08.2020 4 z 5

Smrt jako umění Smrt jako umění Laurence Anholt

Příběh není špatný, ale řekla bych, že je to zatím jen průměr na rozjezd. Takové seznamování se s detektivy, stylem psaní. Zápletka nebyla špatná a celkově se mi to četlo dobře. Mám ráda tento druh "klidnějších" detektivek, ale nějak tomu něco málo chybělo. Určitě se ale pustím do pokračování a uvidíme, jestli se to rozjede tím správným směrem.

01.08.2020 3 z 5

Nezbytná opatření Nezbytná opatření Antonín Mazáč

Tak tohle je moje první kniha od autora a jsem nadšená. Je vidět, že i česká detektivka může být skvělá. Zaujal mě děj, speciálně zápletka byla bomba a navíc jsem se dozvěděla i zajímavosti ohledně forenzní fonetiky ... jako ano, asi to bude nudnější než v knize, ale bylo opravdu super se o tom něco dozvědět.
Rozhodně doporučuji, stránky utíkají rychle a než se nadějete, překvapí vás závěr :-)

01.08.2020 5 z 5

Smrt na Nilu Smrt na Nilu Agatha Christie

I když jsem film viděla ve dvou různých provedení, která jsou naprosto dokonalá, knížku jsem si užívala a určitě si ji ještě někdy přečtu. Klasická detektivka s překvapivou zápletkou. Hercule Poirot, šedé buňky a plavba po řece Nil....

22.07.2020 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Výborné! Bála jsem se humbuku kolem knihy, že to tak dobré nebude, ale nakonec musím přiznat, že to bylo skvělé. Sice jsem to tak nějak odhadla, ale příběh mě pohltil a knihu jsem hltala. A ten konec .... bude nějaké pokračování?

16.07.2020 5 z 5