Akvabela Akvabela komentáře u knih

Malá lesní zvířata: Jak vyrůstají a žijí? Malá lesní zvířata: Jak vyrůstají a žijí? Friederun Reichenstetter

Nádherné ilustrace a milý text.

10.01.2025 4 z 5

Čaroděj ze země Oz Čaroděj ze země Oz Frank Lyman Baum

Film jsem nikdy neviděla, kniha je často zmiňovaná, dále se mi moc líbily kresby, tak jsem se rozhodla, že knihu přečtu dětem a tím se s ní i sama seznámím. Byla jsem překvapená, čekala jsem trochu jiný příběh, ale všem se nám kniha moc líbila.

07.01.2025 5 z 5

Záhada v cirkuse Záhada v cirkuse Martin Widmark

Z toho co jsme přečetli z této edice je tento díl nejsrozumitelnější. Dětem se moc líbil.

17.12.2024 4 z 5

Barbie - Sestřičky a psí dobrodružství Barbie - Sestřičky a psí dobrodružství kolektiv autorů

Dcera 6let si půjčila v knihovně. Přečetly jsme najen zátah. Pěkné obrázky. Příběh dle očekávání jednoduchý.

04.12.2024 3 z 5

Nejúžasnější věc Nejúžasnější věc Maja Lunde

(SPOILER) Zajímavý nápad, ale moc jsem knihu nepochopila. Podle skutečné události to asi není :-). Prostě bujná fantazie autorky. Obrázky pěkné. Děti se hlavně bavily hledáním slepice a žížaly. Znovu číst nebudeme.

03.12.2024 3.5 z 5

Medvídek Míša a cesta kolem světa Medvídek Míša a cesta kolem světa Katja Reider

Jednoduchý příběh spíše pro menší děti. Ale dětem 6 a 9 let se líbila. Krásné ilustrace.

03.12.2024 4 z 5

Štědrý kluk z hračkářství bratrů Svátků Štědrý kluk z hračkářství bratrů Svátků David Litchfield

(SPOILER) Nejdříve jsem si myslela, že je to příběh toho, jak vzniklo dávání balíčků na Mikuláše a byl to zmotaný Mikuláš a Santa. Dětem se líbilo. Ilustrace pěkné.

03.12.2024 4 z 5

Pracháček - Velké dobrodružství se zlatou žábou Pracháček - Velké dobrodružství se zlatou žábou Olga Stankovičová

I tak zvláštní dvojice kamarádů jako křehký Pracháček a orezlá Zlatá žába může porazit zlo. Dětem (6 a 9 let) se čtení líbilo.

19.11.2024 5 z 5

Podvraťáci: Hon na kočičího lupiče Podvraťáci: Hon na kočičího lupiče Kate Temple

Detektivka s na mě příliš rychlým koncem. Děti bavila. Pěkné ilustrace.

30.10.2024 4 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Josef Quis

Moc pěkná hmyzí detektivka. Chvílema to mělo i slušný náboj.

16.10.2024 4 z 5

Vyprávění z Ostružinového houští Vyprávění z Ostružinového houští Jill Barklem

Z dětství knihu neznám takže žádné nostalgické vzpomínky. Četla jsem jí dětem a musím říct, že mě nebavila. Příběhy mi přišly zdlouhavé a nepoutavé.

26.09.2024 4 z 5

Vyznamenání Vyznamenání Danielle Steel

(SPOILER) Čekala jsem, že kniha bude z větší části z válečného období. Nikoli. Převážná část se odehrává po válce a je o špatném vztahu mezi matkou a dcerou. To mě dost zklamalo.

26.09.2024 4 z 5

Školní mazlíčci Školní mazlíčci Rebecca Johnson

Moc povedený díl. Četl se hezky.

19.09.2024 5 z 5

Vyděšený kalous Vyděšený kalous Zuzana Pospíšilová

Čekala jsem, že bude příběh více o kalousovi. Nelíbilo se mi, že rodiče tam byli uváděni neustále křestními jmény.

16.09.2024 4 z 5

Komáři se ženili Komáři se ženili Vít Peřina

Kniha skvělá. Děti se vždy nemohly dočkat jak to bude dál.

03.09.2024 5 z 5

Pohádky pro sladké sny Pohádky pro sladké sny neznámý - neuveden

Kniha se má zalíbit hlavně ilustracemi, kterých je opravdu hodně. Pohádky jsou krátké a hodně osekané. Ale líbila se.

14.07.2024 3 z 5

Stádo exotů - Kniha 1 Stádo exotů - Kniha 1 Nathan Luff

Začátek takový nezáživný. Na konci se to rozjelo a moc jsme se nasmáli.

13.06.2024 4 z 5

Přísně tajný plán Přísně tajný plán Rebecca Johnson

Kniha se mi hezky četla, bylo tam několik vtipných situací, kterým jsem se smála spíš já, ale i dětem se kniha moc líbila.

04.06.2024 5 z 5

Největší poklad Největší poklad Arcadio Lobato

(SPOILER) Úplně mě příběh neuchvátil. Bylo to takové podivné. Čistě účelově si čarodějka vybrala velrybu a že s ní bude kamarádit, aby se stala královnou čarodějek. Myslím si, že by přátelství mělo vzniknout tak nějak samovolně a ne si říct budeme přátelé a pojď s námi.

25.05.2024 3 z 5

Měsíční kaštan Měsíční kaštan Catherine Coe

Milá kniha s jednoduchým příběhem. Dětem se moc líbila.

26.04.2024 4 z 5