Akvabela komentáře u knih
I tak zvláštní dvojice kamarádů jako křehký Pracháček a orezlá Zlatá žába může porazit zlo. Dětem (6 a 9 let) se čtení líbilo.
Příjemná kniha, opravdu mě bavilo ji číst. Doporučuji.
Detektivka s na mě příliš rychlým koncem. Děti bavila. Pěkné ilustrace.
Situace žen v této době opravdu nebyla jednoduchá. Na jedné straně bída neustálý strach jak zajistit jídlo a základní potřeby, špína, nemožnost dostatečné hygieny, nedostupnost lékařského ošetření a vzdělání, neustálá těhotenství a na druhé straně rovněž pro ženy nijak skvělé vyhlídky - nucená manželství, všude s doprovodem, žádná možnost se sama rozhodnout, naprostá odkázanost na rodinu nebo pak manžela. Manipulace mužů se ženami, které jsou popsány v knize jsou opravdu až nelidské. Jsem ráda, že žiji v dnešní době a přestože neustále řeším nějaké problémy a jsem z tobo kolikrát úplně nadranc, tak jsou to vlastně docela prkotiny... Chtěla bych tímto poděkovat všem těm anonymním ženám, které pro nás tento život, který máme vybojovaly!
(SPOILER) Nevím pro jak staré čtenáře příběh je. Vyšetřováním bylo zjištěno něco až příliš smutného. Napsané moc hezky.
Povedená kniha. Četla se mi hezky. Všechna nedorozumění která se mezi hlavními hrdiny odehrála si "k velkému překvapení :-)" vykomunikovali a pak šťastný konec...
Z dětství knihu neznám takže žádné nostalgické vzpomínky. Četla jsem jí dětem a musím říct, že mě nebavila. Příběhy mi přišly zdlouhavé a nepoutavé.
(SPOILER) Čekala jsem, že kniha bude z větší části z válečného období. Nikoli. Převážná část se odehrává po válce a je o špatném vztahu mezi matkou a dcerou. To mě dost zklamalo.
Svěle napsaná kniha. V pár krátkých větách dokáže autor předat poselství a ještě pobavit. Klobouk dolů.
Čekala jsem, že bude příběh více o kalousovi. Nelíbilo se mi, že rodiče tam byli uváděni neustále křestními jmény.
Autorka projevila velkou snahu o originální zápletky, které na můj vkus působily strašnĕ uměle. Kolikrát jsem se chytala za hlavu a říkala si to snad ne. Každou knihu se snažím dočíst. S touhle jsem se opravdu prala. Překvapila mě vysoká hodnocení od ostatních.
Bohužel se mi kniha nelíbila. Vtipná mi nepřišla. Přišlo mi to jako hodně podivné seznámení dětí s tím co je všechno možné potkat v kanalizaci a také hodně nechutné a přitažené za vlasy. Znovu bych se ke knize nevracela.
Kniha se má zalíbit hlavně ilustracemi, kterých je opravdu hodně. Pohádky jsou krátké a hodně osekané. Ale líbila se.
Moc pěkná kniha. Opravdu nevšední příběh. Užili jsme si to všichni děti i já.
Začátek takový nezáživný. Na konci se to rozjelo a moc jsme se nasmáli.
Kniha se mi hezky četla, bylo tam několik vtipných situací, kterým jsem se smála spíš já, ale i dětem se kniha moc líbila.
Příběhy mi přišly místy dost divné a drsné. Dětem se kniha líbila. Ilustrace celkem pěkné.