AlenaF | Komentáře u knih | Databáze knih

AlenaF AlenaF komentáře u knih

Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Těšila jsem se na novou Follettovu knihu. Ale byla jsem lehce zklamaná. Souhlasím s komentářem Audriny - Follett umí psát určitě lépe.

08.11.2018 5 z 5

Mrtvý v Terčině parku Mrtvý v Terčině parku Jiří Slavíček

V tomto horkém čase jsem měla chuť přečíst si nějaké knihy od pana Slavíčka. Úplná ztráta času to nebyla (přečetla jsem za jeden večer), dozvěděla jsem se několik zajímavostí, týkajících se výroby skla hyalitu (přiznám se, že o jeho existenci jsem neměla potuchy) a o existenci šlechtického rodu Buquoyů. A zase jsem o něco chytřejší.

13.08.2018 2 z 5

Zločiny z Letné Zločiny z Letné Jiří Slavíček

Nenáročné, ale příjemné čtení pro horké dny. Místy trochu rozvláčné, ale za přečtení kniha stojí.

07.08.2018 4 z 5

Zero Option: Nulová varianta Zero Option: Nulová varianta Peter T. Deutermann

Napínavý příběh, zajímavá zápletka. Doporučuji.

10.07.2018

Zákon šelem Zákon šelem Peter T. Deutermann

Přečetla jsem, pobavila jsem se, kniha napínavá, ale stačilo jednou.

02.07.2018 4 z 5

Bahnitá pole Bahnitá pole Hillary Jordan

Silný příběh. Kniha mě zcela pohltila. Zajímavě rozčleněné z pohledu jednotlivých postav. Velmi čtivé, doporučuji.

01.06.2018 5 z 5

Císařovy kosti Císařovy kosti Adam Williams

Rozsáhlá kniha, zajímavé a poutavé téma (historie Číny). Doporučuji.

14.12.2017

Palác nebeských rozkoší Palác nebeských rozkoší Adam Williams

Kniha mě velice upoutala. Byla nabitá dějem tak, že jsem ji často musela zavřít, srovnat si to v hlavě, pak teprve pokračovat. Dozvěděla jsem se opět hodně zajímavého o událostech v Číně v letech 1899 a 1900 (boxerské povstání). Kniha velmi zajímavá, líbila se mi, čtivá, doporučuji.

04.12.2017

Peking Peking Anthony Grey

Skvělá kniha, hodně nových historických poznatků, napínavý děj.

23.11.2017

Saigon Saigon Anthony Grey

Skvělá kniha, pro mě hodně nových historických poznatků.

15.11.2017 5 z 5

Podvedená Podvedená Charlotte Link

Kniha se mi moc líbila, překvapivý konec. Napínavé, čtivé, těším se na další knihy.

20.10.2017 5 z 5

Hořící kříž 2 Hořící kříž 2 Diana Gabaldon

Shlédla jsem seriál CIZINKA na DVD, 1. i 2. sérii, a musela jsem opět vzít knihy a přečíst je. Vychutnala jsem si to. Ale teď musím čekat na další díly, škoda.

13.09.2017 5 z 5

Zimní slunovrat Zimní slunovrat Rosamunde Pilcher

Oddechová knížka, téměř všechny problémy jsou vyřešeny, všichni zúčastnění si vycházejí vstříc, skvěle fungule vzájemná komunikace. Dočetla jsem a s dobrým pocitem mohu knihu odložit. Kniha na dovolenou.

02.08.2017 5 z 5

Dům sester Dům sester Charlotte Link

Oddechová kniha, moc se mi líbila. Doporučila jsem ji své známé, byla nadšená a sháněla se po dalších knihách této autorky, která patří, mimochodem, k mým oblíbeným.

26.06.2017 5 z 5

Propustka na svobodu Propustka na svobodu Ken Follett

Bezvadný příběh. Doporučuji.

12.06.2017 4 z 5

Doktorka z Boloně Doktorka z Boloně Wolf Serno

Kniha mě trochu zklamala. Vadila mě rozvleklost dialogů, na druhou stranu jsem obdivovala hlavní hrdinku pro její optimismus a snahu prosadit se ve světě mužů.
Přečetla jsem, ale asi se ke knize již nevrátím.

09.06.2017 3 z 5

Brigita Brigita Hana Rebeka Šiander

Obdivovala jsem hlavní hrdinku, že nesložila, ač důchodkyně, ruce do klína a našla si novou náplň svého života a nakonec i lásku.

05.06.2017 4 z 5

Království na konci cesty Království na konci cesty Jan Guillou

Ttrilogie je krásné čtení. Doporučuji. Byla jsem nadšená.

30.05.2017 5 z 5

Bohové Efesu Bohové Efesu Ivana Špičková

Přečetla jsem všechny dosud vydané knihy této autorky. Dobré čtení. Těším se na její další historický román Strom života.
Doporučuji k přečtení.

19.05.2017 4 z 5

Ztraceno v písku Ztraceno v písku Ivana Špičková

Velmi čtivá kniha, napínavá.

02.05.2017 4 z 5