alhl alhl komentáře u knih

Příběhy písní Příběhy písní Michal Bystrov

Úžasný počin. Čtivé, zajímavé. Netvrdím, že si všechno pamatuji, ale spousta střípků mi v hlavě uvázla. Nechybí různé verze textů k melodiím v češtině. Nejlepší originální texty a hlavně ony PŘÍBĚHY písní. Zrovna se chystám přelouskat druhý díl.

Udělej si ráj Udělej si ráj Mariusz Szczygieł

Další díl zajímavého polského pohledu na Čechy. Doporučuji.

Gottland Gottland Mariusz Szczygieł

Perfektní vnější-polský pohled na různé epizody z našich dějin. Osvěžující, čtivé, vtipné. Občas sice trochu náročné na vstřebání všech faktů, takže mi chvíli trvalo, než jsem to přelouskala, ale o víc nadšená jsem pak byla.

Manželky, milenky, zoufalky Manželky, milenky, zoufalky Lenka Lanczová

Skvělé, plné vtipu a nejvíce ocení knihovnice či ti, kteří nějakou dobře znají (jako já). ;-)

Potížistka Potížistka Lenka Lanczová

Úžasná kniha, leč hodně smutná (až jsem hrdinku chvílemi litovala, co všechno na ní L. Lanczová naložila) a s otevřeným koncem, který ale rozhodně není chybou. Každý si tak může domyslet vlastní konec, třeba happyend, i když každému je asi jasné, že tím by to ve skutečném životě rozhodně neskončilo. Hodně lidí volá po pokračování, já však patřím spíš k těm, kteří by ho nevítali - i otevřený konec je konec a aspoň nutí k zamyšlení. (Možná, snad, kdyby to pokračování navazovalo až tak s deseti- a víceletým odstupem od událostí v Potížistce...)

Půlnoční sny Půlnoční sny Lenka Lanczová

Srdeční záležitost od Lanczové, čas od času se k ní vracím... :-)

28.08.2013 5 z 5

Vzpomínáš si? Vzpomínáš si? Sophie Kinsella (p)

Po této knize jsem sáhla po přečtení Dokážete udržet tajemství? a nezklamala jsem se. Opět vtipná, skvěle napsaná kniha s originálním námětem a realistickým závěrem.

28.08.2013 5 z 5

Dokážete udržet tajemství? Dokážete udržet tajemství? Sophie Kinsella (p)

Doporučuju, hodně jsem se u této knížky nasmála.

Noc v ráji Noc v ráji Candice Proctor

Silný příběh plný emocí, určitě si popláčete. První kniha od autorky, kterou jsem četla, a C. Proctor si mě okamžitě získala.

Skandál Skandál Sandra Brown

Silný příběh plný emocí. První kniha, kterou jsem od autorky četla, a dodnes její dílo s nadšením vyhledávám. Doporučuji.

Kouřová clona Kouřová clona Sandra Brown

Napínavý příběh s nečekaným rozuzlením a samozřejmě i milostnou zápletkou. ;-) Přečteno jedním dechem...

PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Dech beroucí romantika, u které si popláčete i se zasmějete, úžasný, netradiční příběh s kapkou naděje na závěr. Víc slov nemám, prostě si to musíte přečíst! ;-)
PS Filmu jsem se cíleně vyhýbala, dokud si nepřečtu knihu, a udělala jsem dobře. Film sice není k zahození, ale logicky se do něj nevešlo všechno, a to je jeho mínus oproti knize. Prostě mi tam spousta věcí z příběhu chyběla.

Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Tuto knihu jsem četla už před delší dobou, ale silný POZITIVNÍ dojem z ní ve mě stále zůstává. Možná se k ní v budoucnu ještě vrátím. Sice mi chvíli trvalo se začíst, ale pak už jsem nemohla přestat. Úžasně napsaný příběh, realisticky (a proto ne vždy vesele) vykreslená doba i vztahy mezi členy jedné rodiny a jejich blízkými. Můj pocit je v podstatě stejný jako u předchozího hodnocení HanaNov. Až do posledních stránek jsem byla napjatá a přemýšlela, co se tak mohlo stát oné osudové noci roku 1924 na břehu jezera. A pointa je vskutku nečekaná. Vše vypráví sympatická Grace, nyní už stará paní, která vzpomíná (vzpomínky jsou určeny jejímu vnukovi) a z odstupu let hodnotí. Ten, kdo vydrží poctivě číst stránku po stránce až do konce určitě nebude litovat.