alishek alishek komentáře u knih

Cesta kolem světa za osmdesát dní Cesta kolem světa za osmdesát dní Jules Verne

Nádherně a poutavě napsané dobrodružství anglického gentlemana, který se kvůli sázce vydá na cestu kolem světa a že je to cesta!

09.09.2022 5 z 5

Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Přečteno během chvilky, místy zábavné, někdy k pousmání, ale jinak asi není moc důvodů se ke knížce vracet.

07.02.2022 4 z 5

Duna Duna Frank Herbert

Knihu jsem měla přečtenou raz dva, napínavé, poutavé, luxusní nový svět se svými zákonistmi, koření, sandworms, úcta k vodě, smekám, opravdu mě to bavilo a už se těším na pokračování.

19.10.2021 5 z 5

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Odlehčené čtení, některé "povídky" vtipné, některé zase o ničem, ale celé se to doplňuje, takže se to čte hezky a poměrně rychle.

02.10.2021 3 z 5

Vůbec jsem se do knížky nemohla začíst, příběh byl sice velkolepý, ale nějak mě to vlastně ani nebavilo.

23.10.2024 3 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Ke knížce jsem se dostala přes Čtenářský klub, jinak bych si ji sama nevybrala a musím říci, že jsem byla mile prekvapena. Důležité téma, krásně zpracované do povídky.

29.09.2024 4 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Postupné odhalování pravdy dělá knížku opravdu napínavou, postupně dávkování informací je výborný. Nemohla jsem přestat číst, jen abych se dozvěděla, co bude dále.

11.01.2024 4 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Naprostá klasika, tentokrát jsem si ji dala jako audioknihu, kterou namluvil Hugh Grant a to je prostě top!

22.12.2023 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Skvěle napsaná knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem, už od začátku tam byly náznaky, že bude velký plot twist, který překvapí a překvapil, fakt super.

18.08.2023 5 z 5

Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Anne Frank

Dlouho jsem odkládala čtení této knížky, ale nelituji, sice se to nečetlo lehce, ale vidět proměnu, hloubku myšlenek. n
Nemluvě o tom, jak náročné to pro ně muselo byt, a i přesto si uchovávali naději, že brzy bude konec války.

07.01.2023 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha, která má těžší téma, ale překvapilo mě s jakou lehkostí se to četlo, ač konec nepřekvapil, i tak mě to dojalo.

10.12.2022 4 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Přečteno za odpoledne u čaje, je to taková milá, naivní knížka, ale nějak mě za srdce nechytila, takže není důvod se k ní vracet.

06.03.2022 3 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Četla jsem tedy knihu až po zhlédnutí seriálu, ale i tak mě to nadchlo, super a těším se na další díly, akorát holt už teď je pro mě Geralt Henry Cavill a nic to na tom nezmění.

18.12.2021 5 z 5

Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Jsem ráda, že jsem prvně viděla film a pak teprve si přečetla knížku, protože obráceně bych byla zklamaná, ale teď je mi naprosto jasné, proč museli příběh pro film upravit. Kniha je skvělá, čte se velmi rychle, hra je naprosto rafinovaně vymyšlená, postavy sympatické. To samé platí i o druhém díle, který je o trochu temnější, ale také je svižný, měla jsem ho přečtený raz dva, protože jsem potřebovala vědět, jak to dopadne :)

14.10.2021

Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Opravdu milá knížka, co se dobře čte, četla jsem si poprvé, znala jen film, ale i tak mě překvapilo, jak film je poměrně přesnou kopií.

04.01.2025 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Oddechové čtení s vánoční atmosférou a ještě Skotsko k tomu, přečteno během chvilky. Sice hlavní dvojice trochu postradala chemii, ale i tak mě to bavilo.

17.12.2024 4 z 5

Smrt na Nilu Smrt na Nilu Agatha Christie

Tohle čtení mě prostě baví, pomalé dávkování hintů, a pak konečné rozuzlení, které vlastně nepřekvapí, protože si to postupně odhalujeme s příběhem.

15.08.2024 5 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Příběh je napsaný poutavě a člověk chce vědět, co se bude dít dál. Nemůžu si však pomoci, ale místy mi hodně připomíná sérii Shadow and Bone.

05.01.2024 4 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Zajímavě pripleteny příběh, který se postupně objasňuje, zasazeny do události na začátku 2.svetove války. Přečteno na posezení, protože mě zajímalo, jak to vlastně všechno je.

17.09.2023 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Pro mne naprosté překvapení, knížka se ke mně dostala přes čtenářský klub a musím uznat, že mě velice zaujala, sama bych si ji jinak asi nevybrala. Příběhy jednotlivých postav byly velmi zajímavé, jen snad škoda, že konec mi přišel takový uspěchaný. Jinak o tragedii lodi Wilhelm Gustloff jsem slyšela prvně, takže jsem rada, ze mi ji román přiblížil.

04.02.2023 4 z 5