Allena24 | Komentáře u knih | Databáze knih

Allena24 Allena24 komentáře u knih

Hop nebo trop Hop nebo trop A. A. Fair (p)

Nemohu si pomoci, dvojice detektivů (chytrý Donald Lam a jeho svérázná partnerka Berta Coolová) se mi dostala pod kůži. Prostě mě baví. Pro mě parádní odpočinkové čtení. Jasných 5*.

13.07.2021 5 z 5

Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Z této knihy mám rozporuplné pocity.
Chvílemi mě vtáhla a zaujala, ale mělo to i druhou stranu, kdy mě právnička Lily neskutečně iritovala.

20.02.2021 4 z 5

Útočník Útočník Evan Hunter (p)

Příběh mě chytl, proto se na hodinkách ukázalo něco po druhé hodině, když jsem šla spát. Dala bych 5 hvězdiček, ale...tu jednu jsem vzala, protože jsem milovnicí zvířat a vadilo mi, že jsem se dozvěděla - cituji z jednoho komentáře:" ....ako sa vyrába Nescat ;)."

02.02.2021 4 z 5

Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Profesor Theo Cray mě baví. I když mi přišlo, že v tomto příběhu na mě vykoukl chvilku i Dexter, což mi moc nesedělo. Přesto se těším na další díl.
U Teorie vraždy mě dostala obálka knihy, kterou jsem se kochala. Za mě fakt povedená.

23.01.2021 5 z 5

Třetí dívka Třetí dívka Agatha Christie

Při čtení jsem si uvědomila, že je to pro mne příjemné opáčko. Dokonce jsem si celkem rychle vybavila děj. Kniha se mi líbila tehdy i teď.

14.07.2020 5 z 5

Bohové Gothamu Bohové Gothamu Lyndsay Faye

Poslouchala jsem audioknihu s hlasem p. Martina Písaříka. Této knize se povedlo odvést mou pozornost od běžného dnešního dění. Za skvěle popsanou atmosféru New Yorku poloviny 19. století, za lehký sarkasmus a příjemný hlas dávám 5*.

10.07.2020 5 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Knihu jsem již kdysi četla, teď jsem měla příležitost si ji poslechnout namluvenou Janem Vondráčkem. A smekám pomyslný klobouk..za mně super a doporučuji.

28.03.2020 5 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Přidávám se na stranu spokojených čtenářů a ráda dávám 5*. Panu spisovateli děkuji za postavu Adama a jeho sarkasmus.

20.02.2020 5 z 5

Zub za zub Zub za zub Ed McBain

Kniha má kouzlo staré dobré detektivky a za to přidám hvězdičku.

04.12.2019 5 z 5

Zvěrolékař a kočičí historky Zvěrolékař a kočičí historky James Herriot (p)

Jsem ráda, že knihu vlastním, přečetla jsem ji 2x a ještě si po čase poslechla audio. Jsem fanda pana Herriota. Doporučuji.

12.09.2019 5 z 5

Diamantová sekera: Baltské pohádky Diamantová sekera: Baltské pohádky Jaroslav Tichý

S knihou se známe léta, ale až dnes jsem se stala její hrdou majitelkou. Připomněla mi mé dětství. Je to krásná kniha a ty ilustrace....prostě nádhera.

28.08.2018 5 z 5

Pán nočních můr Pán nočních můr Jana Kvičerová

Prvotina? No dle mého mínění tedy výjimečná a kvalitní. Jako první mi (po přečtení) letělo hlavou, že autorka má úžasný cit pro češtinu a jako druhé se ukázalo slovo precizní. Chválím i fantasy svět. Doporučuji a dávám 5*. Těším se na další díla.
Jediné, co mi vadilo, bylo drobné písmo.

12.01.2024 5 z 5

Advokát Advokát Michael Connelly

Úžasné. Knihu jsem znovu četla po dlouhé době. (Viděla jsem i filmové zpracování.) Mickey Haller patří mezi mé knižní oblíbence. Doporučuji.

15.09.2023 5 z 5

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Poslouchala jsem audio, dle mě byla skvělá prezentace, bavila jsem se.
Jen druhá půlka mi přišla rozvleklá (méně by bylo více).

17.05.2023 4 z 5

Skládačka Skládačka Ed McBain

Kdysi jsem viděla v televizi film. Při čtení se mi děj vybavil i s rozuzlením.
Přesto mě kniha bavila a má za 5*.

10.01.2023 5 z 5

Pod hladinou Pod hladinou Rachel Caine (p)

Čtivé, napínavé, akční.
Krátká citace: "...obě víme, že největší vítězství v bitvě je, když k žádný nedojde..."

23.10.2022 5 z 5

1913: Případ podivné sebevraždy 1913: Případ podivné sebevraždy Andreas Pittler

Fajn odlehčené oddychové čtení s atmosférou "dávnověku". Jak se žilo bez mobilů, zato s čichací solí.

06.10.2022 4 z 5

Ross Poldark - Návrat domů Ross Poldark - Návrat domů Winston Graham

Kniha na mě zamrkala v knihovně. Přidávám se ke spokojeným čtenářům, kteří si libují, že je to příjemná změna od detektivek. Anglický venkov má své kouzlo, i když doba ve které se román odvíjí je těžká.

01.10.2021 5 z 5

Odvrácená strana Odvrácená strana Belinda Bauer

Tak u této knihy jsem se v hodnocení zasekla...4* nebo 5*. Nakonec jsem 4 opravila na 5. A trochu si vynadala, že jsem rozmazlená a náročná. No jo no...znovu ji číst nebudu, ale spokojená jsem a koneckonců četla jsem i ve 3 ráno :-).

10.07.2021 5 z 5

Mayday Mayday Thomas H. Block

Docela jsem byla překvapená, že se mi dobře vybavuje děj. I proto dávám 5*.
Mimochodem film je na čsfd momentálně hodnocen 28%.

31.05.2021 5 z 5