Allla9 Allla9 komentáře u knih

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Po delší době jsem četla knížku, která mě doslova pohltila. Krutá realita života se zde střetává s láskou a dlouho potlačovanými city. Válka a následující posttraumatický válečný stres, alkohol se svými důsledky, domácí násilí a lží...... . A následují neuvěřitelné zvraty v ději. Jedna z nejotevřenějších a nejupřímnějších knih, co jsem četla.

20.10.2021 5 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Knížka plná úžasně střelených lidí. Jediná osoba se zde nechovala normálně. Milé, příjemné a vtipné čtení.

01.07.2021 4 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Druhé pokračování této trilogie přineslo tolik napětí a odhalení, ale i tajemství, že se nemůžu dočkat dalšího dílu.

11.06.2021 5 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Při čtení této knížky mě bylo moc hezky. Chvílemi smutno, ale to k životu patří. Radost i smutek.

18.04.2021 5 z 5

Studna osamění Studna osamění Radclyffe Hall (p)

Krásný květnatý jazyk. Úžasné popisy přírody a hlavně hluboké vcítění se do Štěpy. Do jejího nitra, do pocitů a jednání. Dětstvím dívky ji provází hlavně její otec. On cítí to, co si Štěpa uvědomí až jako dospělá. Je lesba a život se s ní nemazlí. Tuto knížku nelze číst rychle. Autorka vás nutí si vychutnávat každou stránku.

13.03.2021 5 z 5

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Zajímavě napsané. Knížku budu mít dlouho v hlavě.

28.01.2021 5 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Chcete poznat svůj protějšek, který se k vám hodí na 100%? Tak od toho je tady agentura s testy DNA.
Nemyslela jsem si, že mě bude knížka až tak bavit, ale jsem spokojená také na 100%.

06.07.2020 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Jsou knížky, u kterých nemůžu jíst. Tato je jedna z nich. Přesto sáhnu i po další knize z tvorby spisovatele Chrise Cartera. Kniha je strhující.

03.07.2019 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Knížka planá zvratů a nečekaných situací. Líbil se mi děj i styl zpracování.

12.03.2024 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Ke knihám této autorské dvojice nemám vůbec žádné připomínky. Jako vždy skvělé.

22.02.2024 5 z 5

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Bylo to zajímavé a kniha se dobře a rychle četla. Myslím, že za mlhy nebudu chodit ven. Aspoň, než ve mě příběh odezní.

29.09.2023 4 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Tento čtvrtý příběh ze série Kate Marshallové se mi zatím líbil nejvíce. Již se těším na další pokračování.

24.09.2023 5 z 5

Spratek Spratek Torey L. Hayden (p)

Začtete se na první stránce a budete litovat, že je konec knihy. Velice dojímavý příběh úžasné paní učitelky a její svěřenkyně šestileté Sheily. Napsáno podle skutečného příběhu.

18.10.2022 5 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Pokaždé jiné osudy a pokaždé stejně smutné čtení.

06.09.2022 5 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Tak toto bylo jako ze skutečného života. A i zde platí, že se ti vše jednou vrátí.

06.05.2022 5 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Četlo se dobře, ale co ten konec? Její konec?

17.12.2021 4 z 5

Mukl Mukl Petra Čeřovská

Velmi silný skutečný příběh. Nedovedla jsem si představit, co zažívali političtí vězni. Knihu by si měl přečíst každý.

15.12.2021 5 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Strhující. Čte se moc dobře. Hned jdu na další díl.

11.08.2021 5 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Začínám být na knihách Tima Weavera závislá.

31.07.2021 5 z 5

Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Stále se něco děje, žádná hluchá místa. Prostě thriller tak, jak má být.

03.07.2021 5 z 5