alnahu komentáře u knih
Docela vtipná oddechovka. Život bláznivé holky , co vše prožije během jednoho roku ,psáno formou deníku.
V této knize si přečteme 6 povídek ze života,které jsou v podstatě dost smutné.Nejvíce se mě líbila první povídka s názvem "Macecha".-Krásný příběh Olgi "Macechy"která se provdá za vdovce s třemi dětmi a jak získá postupně jejich lásku,svou laskavostí.
Druhý díl navazuje dějově na první, co vše se událo ,jak dopadne nešťastná Zdeňka a jaký čeká osud zlomyslnou Zoru. Líbila se mě na konci zpověď Viktora Roubíčka : "Jako dvě růže jste rostly na jednom keři a já nenasyta obě utrhl ,žel jednu jsem nešťastně zranil a druhá mi v rukou uvadla." Druhý díl příběhů dvou růží Zdeňky a Zorky se mě líbil víc a jak píše modranka ,je to příběh poučný .
Příběh kluka z malé vesnice, z které se z matkou odstěhuje. Autor nám v knize převypráví svou část života ,kterou prožil právě v této vesnici ,vzpomíná na svoji první lásku, kamarády ale i na zklamání. Kniha by se mohla líbit hlavně mladším čtenářům - četla se docela dobře.
Mě tato kniha nijak nenadchla ,asi jsem ji četla příliš brzy po knize "Psí poslání"- ta byl naprosto skvělá.
V této odpočinkové knize, se nám představí Ellie ,75 letá stařenka s duší mladé dívky ,na svých narozeninách si přeje být alespoň jeden den mladá, což se jí vyplní .
Nepořádek není důsledkem nedostatku času nebo místa , ale důsledkem nerozhodnosti a absence správného systému- píše se v knize. Knihu jsem přečetla ovšem 10 minut na úklid mě stále nestačí.
Mě tato kniha vůbec vtipná nepřipadala,nato že by mělo být Stelle pětatřicet,mě připadaly její hlášky trapný.
Také se mi zdála kniha příliš překombinovaná ,ale i tak dávám 3 hvězdičky .
Doris by chtěla uniknout blížícím se kulatinám , tak si vyrazí místo rodinné oslavy s přítelkyněmi do wellness hotelu. Na tuto knihu jsem se velmi těšila ,čekala jsem humorný příběh, ale zklamala mě-za mě pouze 2 hvězdičky.
Příběh Amálie povrchní pipiny, užívající si života, která se nezamýšlí nad nikým a nad ničím, se mě četl dobře ,nakonec jsem v této ztřeštěné holce našla citlivou nešťastnou duši, která se zamiluje bohužel pro ni nedosažitelného chlapa. Docela dobrá oddechovka.
Já jsem se nějak nemohla vůbec začíst.Tato kniha mě zklamala.
Skvělá kniha ,výborný rádce , pro všechny ,kteří chtějí zlepšit svůj zdravotní stav a cítit se lépe.
Pět povídek ze Žďárských vrchů o lidské chamtivosti a kam až vede.
Pokračování příběhu ze života Eleonory a Jindřicha ,nebyl tak čtiví,jako první díl, ale též zajímavý.
Historický román z Anglie 12 .století se mi velmi líbil.Příběh manželství Eleonory a jejího druhého mažela Jindřicha,byl plný zvratů a nevěr, díky různým politickým událostem ,vsazeným do děje,může kniha někomu připadat nudná , ale to do historických knih patří.Jindřichovou nejznámější milenkou byla krásná Roasamunda,kterou byl posedlý a díky ní, se také manželství Eleonory s Jindřichem rozpadá.V té době porodila ještě Eleonora své poslední dítě syna Jana a s dětmi od Jindřicha odejde na svůj dvůr v Poitiers,kde chce vybudovat nejskvělejší dvůr v Evropě.Již se těším na další pokračování života této pozoruhodné ženy středověku.
Tak toto byla červená knihovna -doslova a do písmene-kdy si Marion , dcera pana hajného vezme hraběte. Tak za mě ne-tato kniha mě nebavila.