amladar amladar komentáře u knih

Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Kniha není špatná, ale nenadchla. Konec jsem čekala jiný a delší.

18.11.2014 3 z 5

Dva krůčky po mokrém písku Dva krůčky po mokrém písku Anne-Dauphine Julliand

Smutné, ale krásně napsané. Jelikož je to pravdivý příběh, patří můj obdiv celé rodině spisovatelky i ostatním, kteří jí pomáhali. Doporučuji.

02.11.2014 5 z 5

Bez slitování Bez slitování Erica Spindler

Bezva napětí, zajímavá zápletka. Doporučuji :-)

31.08.2014 5 z 5

Stalo se prvního září Stalo se prvního září Pavol Rankov

Zajímavě pojatý příběh, co kapitola to rok. Byla jsem překvapená, že kamarádství vydrželo všechny nástrahy a ještě k tomu lásku k jedné ženě. Ve skutečnosti - nemožné. Lehkou formou vlastně popsané dějiny našeho národa, lidí, povah. Žádná nuda, přečteno jedním dechem.

24.08.2014 5 z 5

Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Hans-Joachim Lang

No nebylo mně občas dobře při představě toho co tyto ženy zakusily. O to horší byl konec knihy a vysvětlení jak se po válce k těmto ženám Německo zachovalo. Doporučuji.

24.08.2014 5 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Kniha s velmi silným příběhem, stále se nestačím divit čeho jsou někteří lidé schopni. Jak diktátoři, kteří by se měli povinně zavírat do blázinců, tak lidé, kteří něco tak krutého vůbec přežijí. Já to prostě nechápu a paní Sosnarovou i její sestru velmi obdivuji a smekám :-)

Levhart Levhart Jo Nesbø

Dávám 5 hvězdiček! Jak já toho Joa Nesbøho miluju!!! Už aby byly přeložené další knihy a děsím se toho až žádná nebude. Co budu bez Herryho dělat fakt nevím. Doporučuji a se Sněhulákem je to pro mě nejlepší jeho kniha.

10.08.2014 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

No nedala bych této knize jenom 5 hvězdiček, ale nejmíň jednou tolik!!! Skvěle s citem napsaný příběh je sice smyšlený, ale určitě se stal. Aspoň pro mě. Kdyby tak byla kniha jednou tak tlustá a já mohla číst pořád, čte se prostě jedním dechem. Rozhodně stojí za to a doporučuji!!!

29.07.2014 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Další úžasná kniha. Milý příběh od nezvyklé vypravěčky, čte se lehce, neztrácím se v postavách. Pohled z druhé strany bojiště jak válku asi prožívali němečtí občané. Přidávám si mezi nejoblíbenější knihy a doporučuji.

28.07.2014 5 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Nádherná kniha o smutné době. Slzám jsem se neubránila a stále nechápu lidi, kteří tuto krutost vydrželi. Kniha je napsaná tak, že se čte jedním dechem a nebýt povinností k rodině tak čtu bez přestávky. Doporučuji všem a zařazuji si knihu mezi mé nejoblíbenější.

07.07.2014 5 z 5

Einsteinova krev Einsteinova krev Philip Sington

Nevím nevím, ale tuto knihu jsem nepochopila. Ze začátku mě kniha chytla, ale posléze jsem se jí prokousávala velmi velmi těžko. Bezvadný námět, ale nějak špatně uchopený. Někde jsem četla, že kniha je pro chytré čtenáře, tak já k nim asi nepatřím. Škoda.

07.07.2014 2 z 5

Sběratel očí Sběratel očí Sebastian Fitzek

Další bezchybná kniha, super zápletka a nezvyklý konec. Doporučuji.

09.05.2014 5 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

No snad lepší knihu jsem ještě nečetla. Krásně napsaný příběh, perfektní konec. Kdybych mohla, tak čtu pořád a pořád. Obdivuji spisovatelku jak skloubila lékařské a právnické prostředí. Já, milovník detektivek, se po této knize stávám čtenářem beletrie. Všem doporučuji a další knihy od Jodi si v nejbližší době ráda přečtu.

01.05.2014 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Krásně napsaný příběh. Obdivuji spisovatele s jakou lehkostí tuto knihu napsal. Je v ní vše co může člověka potkat - láska i nemoc, ale přišlo to na hrdiny knihy moc brzo. Nemůžu na knihu přestat myslet a těším se (je to asi divné) jak se brzy Hazel s Gusem setká a budou spolu a prožijí si to krásné znovu a jinde.

19.04.2014 5 z 5

Češi v srdci temnoty Češi v srdci temnoty Petr Zídek

Jsem překvapená, co se v naší republice dělo a čeho všeho byla "strana" schopna ze účastnit. Pracovala svižně, ale rozhodně ne pro blaho lidí. Krásně a srozumitelně napsané, doporučuji všem věkovým skupinám.

10.04.2014 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Jako oddechové čtení mezi oblíbenými detektivkami. Nevím, zda budu číst druhý díl.

23.03.2014 3 z 5

Zaklínač duší Zaklínač duší Sebastian Fitzek

Vynikající kniha, neobvyklá zápletka, zvláštní propojení minulosti a současnosti. Celou dobu jsem neměla tucha kdo je ten zaklínač a ten konec... Doporučuji těm, kdo mají rádi knihy bez velkých krváků s trochou psycha.

14.03.2014 5 z 5

Chyť mě Chyť mě Lisa Gardner

Super kniha. Opravdu Vás CHYTNE už na začátku a ten konec - perfektní rozuzlení. Ráda si od této autorky přečtu další knihy. D o p o r u č u j i

04.03.2014 5 z 5

Pod ochranou stínů Pod ochranou stínů Helene Tursten

Podle mě patří tato kniha k těm lepším od Helene. Vyřešení případu a konec knihy proběhl moc rychle, ale kdo má rád severské krimi tak určitě nebude zklamán.

07.02.2014 4 z 5

Poslední na řadě Poslední na řadě Tess Gerritsen

Tentokrát dávám jenom 4 hvězdičky. Od Tess jsem zvyklá na větší napětí a zajímavější zápletku. Ale doporučuji, vůbec to není špatná kniha.

20.01.2014 4 z 5