Anajkaa39 komentáře u knih
kniha jedním slovem paráda, protože se četla doslova jedním dechem 100x lepší než samotný film od M. Formana. nevím proč, ale kniha je pro mě lepší než film zrovna v tomto případě, Hlavně v knize popis postav a když si člověk představí ty tváře při čtení a pak se podívá na film. je to úplně jiné než v mých představách, ale to je jen můj názor :D Třeba se někomu líbí film i kniha a těch lidí bude třeba víc než těch jako já lepší kniha než film :D
Parádní kniha dlouho jsem po ní pokukovala a nakonec jsem si jí musela koupit.
Další kniha do mé dějinné sbírky. První republika v barvě super :D:D
Když jsem na tuhle knihu narazila byla jsem překvapená jak se dobře čte člověk se dozvídá nové i staré informace, které si připomíná nebo obohacuje právě těmi novými. doporučuji milovníkům doby Karla IV a našeho hlavního města :D
tato kniha se k mě dostala jako dárek k narozeninám od mojí velmi dobré kamarádky a musím říct že má vkus na dobré knihy. Kniha zajímavá velmi čtivá bylo zde o životě našeho otce vlasti o jeho manželstvích i o jeho vládě prostě od každého trochu tuto knihu doporučuji všem milovníkům naší historie.
a na závěr:
Moje milá kamarádko moc ti děkuji za dárek :D
Tuto knihu jsem hodně dlouho sháněla chtěla jsem si ji koupit už dávno, ale můj seznam byl a je dlouhý tak když jsem si ji mohla koupit bylo to super jsem moc ráda, že jsem si ji mohla přečíst, je to sice trochu opakování dějepisu a vůbec kousku našich dějin, ale myslím si, že malé opakování by nikomu neuškodilo. Takže kdo máte rádi historii do toho :D
Když jsem tuto knihu objevila myslela jsem si, že to bude zajímavý příběh i byl ale musela jsem se začíst a pak už tempo čtení šlo, a zkusila jsem toto téma jestli mohu říct kriminálního románu, který se tváři jako světový román. Doporučuji čtenářům kriminálních románů.
tuto knihu jsem dostala jako dárek k Vánocům a musím říct, že jde o skvělí dárek k Vánocům velmi dobře se kniha čte a prostě dvojice V+W je neuvěřitelná
Po zhlédnutí jednoho dokumentu o Aghatě Christie jsem zatoužila opět si od ní něco přečíst. Kniha Kočka mezi holuby se mi četla velice dobře a jsem ráda že jsem opět mohla číst o velmi oblíbeném belgickém detektivovi, který se sice objevuje asi v půlce knihy, ale nic nemění na tom že tento díl je opět super a autorka nezklamala. Tuto knihu jsem také viděla jako film s vynikajícím Davidem Suchetem a nezklamal mě a jak kniha tak i film byly fajn :D
Tuto encyklopedii, jsem požívala na základní a střední škole a občas se k ní vracím i teď, ale samozřejmě je vhodná pro žáky základních středních škol.
A pro mě je to kniha, ke které se budu občasně vracet :D
Tato kniha nebo respektive encyklopedie je prostě suprová dobře se v ní vyhledávají informace a je to dobrý materiál na různé referáty nebo seminární práce. Mapuje skvěle českou historii. Opravdu se tato publikace povedla a stojí za to jí mít v knihovně. Opakovaně používaná hlavně v mém případě na různé referáty už na střední škole i na vysoké prostě použitelná kdykoliv :D
Kniha, která mě provázela mým studiem. Četla si mi dobře a rychle.
Stojí za to si přečíst, ale především pro studenty nebo milovníky historie :D
Jsem moc ráda, že jsem si mohla přečíst tuto knihu je to moc hezký zajímavý rozhovor s neobyčejným člověkem ,který je v naší zemi myslím už pojem :D u tohoto rozhovoru jsem se od srdce zasmála a někdy jsem si představovala hlas pana Karla Schwarzenberga a myslím si, že taková osobnost tu velmi schází. Veliká škoda, že se nestal prezidentem této země.
zajímavé příběhy z české historie, ale jsou vyprávěny jen velmi stručně, ale může potěšit srdce milovníka české historie a něco co třeba nevěděl nebo zapomněl a znovu si při čtení vzpomene D: V knize se jedná o příběhy Přemyslovců(prvních) a dostáváme se až k Lucemburkům na českém trůně.
Knihu jsem četla už před nějakou dobou ale znovu jsem ji vzala do ruky a jedním dechem přečetla znovu :D
tato kniha mě provázela během mých středoškolských studií sama jsem si ji našla na svoje školní seminárky nebo jen tak ke studijním materiálům pro ověření informací, ale bohužel jsem si ji půjčila v knihovně tak si ji musím sehnat protože bych ji ráda měla :D
Pro mě jako pro studenta PVH je to výborná kniha na škola byla jako naše tvz: "bible" takže kdo jí neměl musel rychle sehnat :D
super publikace a jsem ráda, že mám 2 Aktualizované vydání :D
Kniha, která mě jako jediná od Viewegha zaujala a neprohloupila jsem když zůstala mém maturitním seznamu četby :D
a I když nerada hodnotím knihu a film a upřednostňuji knihu tak i filmové zpracování je hezké, ale kniha vždy má to kouzlo a to je nejen u této knihy, ale také podle mého názoru i u knih, které mají filmové zpracování, ale kniha je kniha s filmem se třeba u maturity nezaboduje :D
Kniha mě zaujala ihned po přečtení anotace a musím říct, že to výborná detektivka je to prostě můj žánr detektivky mám ráda a tento příběh, který řeší dvě ženy ještě s takovým specifickou poruchou jako je autismus i proto jsem tento příběh chtěla přečíst. Takže Dlouhé stíny napínavé a čtivé od začátku až do konce alespoň to tak bylo u mě. A příběhy, které se prolínají přítomnost s minulostí je tady super, proto nejspíše je ta kniha tak čtivá a chcete vědět jak to bylo dál :D takže palec nahoru :D
Tuto publikaci bych si nevybrala pro klasickou četbu, aleje to hodnotná dá se říci odborná literatura, která se hodí pro velké obdivovatele právě velmi známého jihočeského rodu. takže bych ji vybrala jako četbu pro nějaký předmět na střední škole nebo i na vysoké zkrátka pro ty co mají rádi historii :D
Tuto publikaci jsem si našla vzhledem ke své zkoušce z českých dějin kdy bylo téma První republika a podtéma bylo móda první republiky