Andrea K. Andrea K. komentáře u knih

Pan Podpostel Pan Podpostel Chris Riddell

Knížka je kouzelná .............

07.06.2019

Parfum: Príbeh vraha Parfum: Príbeh vraha Patrick Süskind

Knihu jsem si přečetla, protože jsem viděla film. Některé pasáže v knize byli velmi nudné a zdlouhavé. Na druhou stranu v knize byly popsány pohnutky, myšlenky a detaily, které z filmu nebyly patrny. Ve filmu děj "odsejpal" :-) Spojení filmu a knihy se mi zdá v tomto případě nejlepší jak pro pochopení doby a zvyků 18.století, tak všeho co se v příběhu událo.

07.06.2019

Osm Osm Radka Třeštíková

Je to moje první knížka od Radky Třeštíkové. Čtivé, vtáhlo mě to do děje ... až na ten "konec". Čekala jsem nějaké velké odhalení a ono nic :-P

19.11.2018 3 z 5

Aligátor v koupelně Aligátor v koupelně Carter Langdale

Kniha je velmi čtivá, ale není to můj "šálek kávy". Kdybych ji nedostala darem, nikdy bych si ji nekoupila a nečetla.

07.10.2018 1 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Krásná kniha a příběh, který vyvolává mnoho emocí (bulila jsem snad i když jsem četla Doslov). Doporučuji všem. Opravdu zajímavé téma.

20.09.2018 4 z 5

Chovejte se jako kočka Chovejte se jako kočka Stéphane Garnier

Po přečtení knihy jsem se rozhodla zkusit se chovat jako kočka. Moc by se mi líbilo taková být. Některé vlastnosti už asi mám a u ostatního se musím trochu víc snažit. Kniha je velmi inspirativní. Mám doma dva kocoury a mám se od nich myslím dost co učit :-)

04.09.2018 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Po přečtení první kapitoly jsem věděla, že tu knihu přečtu na jeden zátah :-) Téměř od začátku jsem věděla, že to co se Cass děje je na ní bouda, jen jsem nevěděla 100% od koho. S tím mobilem to byla zvláštní náhoda, ale budiž. A konec .... paráda ... opět :-) Takže za mě úplná spokojenost.

04.09.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha se mi velmi líbila - příběh i postavy. Přečetla jsem ji téměř v jednom zátahu. Mám ráda tento žánr. Možná snad by ten konec mohlo být větší "psycho" :-) Za mě 5*. A těším se na další knihu.

20.03.2018 5 z 5

Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Zpočátku mě překvapilo, že je kniha napsána formou dialogů, ale pak jsem tomu přišla na chuť a líbilo se mi to. Vždy jsem byla zvědavá, jak svou výřečností, nesmlouvavostí a obracením faktů "bezejmenný" muž (téměř) každého přiměje, aby udělal to co on chce. Miluji sci-fi a tento příběh je moc zajímavý. Především tím, že může být z této doby, kdy se odehrává na reálných místech, která skutečně existují. Určitě si přečtu i zbytek plánované trilogie.

16.03.2018 3 z 5

Projekt Kronos Projekt Kronos Pavel Bareš

Velmi napínavé čtení. Zpočátku trochu zmatek v postavách a potom vše začalo do sebe zapadat. Když jsem se blížila ke konci knihy, nebylo mi jasné, jak to celé může skončit, když zbývá už jen 3, 2, 1 stránek a nakonec ... nic. Teď už vím, že se musím jen těšit na další knihu s pokračování tohoto příběhu. Když se zamyslím, vidím (je to jen můj subjektivní názor) v příběhu hodně aspektů dnešní doby ... od sebestředných politiků přes lživá média po mentální nevyspělost našich "mladých dospělých".

12.03.2018 5 z 5

Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Zpočátku jsem měla pocit, že hrdinové v knize (a možná i autor) požili nějakou drogu :-) Pak mě to ale celou vtáhlo do děje a celý den jsem jen četla a četla dokud jsem celou knihu nedočetla. Nejmilejší z "postav" je Anděla :-D

29.12.2017 3 z 5

Gemina Gemina Amie Kaufman

... už se těším na "OBSIDIO" :-)

20.11.2017 5 z 5

Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Právě jsem dočetla. Trvalo mi to dva dny a kdyby to šlo, tak jsem ji přečetla v jednom tahu. Moc se mi líbí grafika i zápletka příběhu a těším se na druhou knihu "Gemina"

06.11.2017 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Úžasná kniha. Nejdřív slaďáček a pak taková rána. Měla jsem celou dobu křeče v žaludku. Až posledních 45 stran už jsem byla v klidu. Fakt super kniha.

12.10.2017 5 z 5

Bestie Bestie Martina Cole

Toto je druhá kniha od této autorky, kterou jsem četla a opět perfektni. Cynthia Tailorová mě vytáčela a udivovala od první do poslední stránky. Ještě že jsem od první kapitoly věděla jak to dopadne. Nechápu, že takoví lidé vůbec mohou existovat. Co se v osudu lidí z této rodiny mohlo podělat (nevím jak to říct slušně) , to se podělalo. A za vším byla ona. Normálně jsem ji nenáviděla. Fakt dobře napsaná kniha.

01.03.2015 5 z 5

Za řekou Styx Za řekou Styx Patricia Cornwell

Kniha mě opět chytla. Skvělý příběh a opět dramatický konec. Dokonce jsem u čtení trpěla tzv. čtenářskou samomluvou :-) ... prostě super :-D

17.02.2015

Postmortem Postmortem Patricia Cornwell

Naprosto mi vyhovuje styl psaní Patricie Cornwelové. Série knih o Kay Scarpettové je moje nejoblíbenější. Toto je první kniha z této série a přečetla jsem ji za tři dny.

06.07.2014 4 z 5

Mein Kampf Mein Kampf Adolf Hitler

Knížku jsem si chtěla přečíst proto, že jsem chtěla vědět, co se honilo A.H. v hlavě. Knihu jsem četla víc jak rok. Její četba je hodně náročná a vyžaduje naprostou soustředěnost. Chtěla jsem četbu několikrát vzdát, ale nakonec jsem to přelouskala. Není to knížka, kterou shltnete za večer. Jeho styl psaní je z 80% nečtivý. Velmi velmi dlouhá souvětí, kde na konci už nevíte co psal na začátku. A co se týká obsahu, tak si myslím, že to byl fanatik obracející vše tak, jak se mu to hodilo a asi byl o této své pravdě více jak přesvědčen. A hlavně za všechno může Žid a marxista. Na druhou stranu jsou zde pasáže např. hovořící o politice, kde jsem měla dojem, že nepíše o téměř 100 let staré záležitosti, ale o současných poměrech a politicích. Rozhodně bych tuto knihu nezakazovala, protože si nejsem jista, kolik lidí by ji vůbec dočetlo do konce.

02.07.2014 1 z 5

Kmotr Kmotr Mario Puzo

Knihu jsem si přála přečíst po shlédnutí filmu "Láska přes internet", ve kterém hlavní hrdinové použili úryvky z této knihy, které mi v té době nedávali smysl a chtěla jsem to pochopit. Před 10 ti lety jsem ji dostala k narozeninám a od té doby jsem ji přečetla snad 5x. Fascinují mne charaktery hlavních postav a je zde mnoho myšlenek, které by stály vytesat do kamene a kdyby se jimi lidé řídily i v dnešní době, třeba by byl svět lepší. Věci jako úcta, oddanost rodině atd. se dnes už moc nevidí. Od filmu jsem si moc neslibovala, ale velmi mě překvapil - v kladném slova smyslu. Prostě oba - film i kniha - jsou úžasná záležitost.

03.05.2014 5 z 5

Mayday Mayday Thomas H. Block

Knihu mám už od roku 1988 a od té doby jsem ji přečetla více jak 10x a pokaždé, když ji čtu je pro mne stále tak napínavá, jako když jsem ji četla poprvé. Jsem jí pokaždé zcela unesená a vždy ji přečtu jedním dechem. Film, který byl podle této knihy natočený ani zdaleka nevystihuje podstatu celého děje a byl pro mne velkým zklamáním.

03.05.2014 5 z 5