AndreaP. komentáře u knih
Zajímavá rodinná sága z konce války z netradičního prostředí umělecké kavárny. Ze začátku mi dělalo trošku problém kapitoly popisované pokaždé z pohledu jiné hlavní postavy, ale po čase jsem se zorientovala a četlo se to už lépe. Hodnotím tedy kladně a těším se na druhý díl.
Knihu jsem vzala po obědě do ruky s tím, že si přečtu prvních pár stránek, abych večer, až budu mít více času, už věděla, o čem zhruba v příběhu jde - no a už jsem jí nepustila z ruky. Večer už nebylo co číst, byla dočtená. Nádherný příběh z čarokrásné drsné Bretaně, ostrov, moře a kamélie. Prostě místo, odkud se nechce odejít, a proto hned jdu na druhý díl.
Tato kniha se mi zatím z celé série líbila nejvíce, a to nejen svou dějovou linkou, která je u tohoto typu knih lehce předvídatelná, ale hlavně cestopisným popisem Japonska a jeho zajímavostmi. Při čtení knihy jsem se cítila, jako bych na daném místě skutečně byla, kdy následně jsem měla nutkání popadnout batoh, zabouchnout za sebou dveře a na tu dalekou očistnou cestu se skutečně vydat.
Perfektní a nenáročná oddychovka. Kniha se mi moc líbila, dala mi přesně to, co jsem od ní čekala.
Kniha o tom, jak se během jednoho jediného dne dokáže život úplně sesypat. Je to moc hezký a naprosto oddechový příběh ze života, který se četl tak nějak sám. V komentářích se hodně píše, že je to super kniha na čtení v době adventu. Zřejmě ano, nicméně já ji četla v červenci a i v horkých dnech je stejně skvělá :-)
Uff. Nechápu, to je asi první, co mě napadlo. Brutalita na straně jedné a naivita, dá-li se to tak nazvat, na straně druhé. Obdivuju autorku, že to celé přežila. A jak jsem právě zjistila, kniha má i druhý díl. No nazdar, asi se už předem krapet bojím, co to zas bude za peklo.
Poučná kniha, vřele doporučuji všem mladým dívkám, které si myslí, že svatbou s cizincem (muslimem) se budou mít dobře, protože přece právě ta jejich láska dotyčného změní. Odlišnost kultur je prostě natolik propastná, že to nemůže a nebude fungovat. V knize se mi moc líbí i to, že je zde krásně popsán i vztah samotných žen mezi sebou. Těším se na další tři díly.
Kniha se mi velmi líbila, četla se velmi dobře, hezký děj i zápletky.
Miluji tuto knihu, jako dítě ještě školou povinné jsem jí přečetla několikrát.
Lékařské prostředí, osudy pacientů často bojujících o život. Krásná kniha i film.
Dojemná kniha, přečetla jsem jí doslova na jeden zátah. Je to kniha, která by měla být zařazena mezi povinnou četbu na školách.
Tři hvězdičky dávám za brilantní češtinu, úžasné hrátky se slovíčky, které mě neskutečně bavily. Autorova fantazie je neskutečná.
Jedním slovem wooow. Je to moje první přečtená knížka od této autorky, a už teď vím, že si musím přečíst i její další, dřívěji vydané knihy. Psáno krásným, pohodovým stylem, s vtipným nadhledem a moudrostí. Jsem nadšená.
Příjemná a pohodová oddechovka, napsaná s naprostou lehkostí, svižně a lehce, skvěle vykreslené dialogy postav. U málokteré knihy se mi stalo, že jsem se řechtala už na cca třetí straně, nicméně poznámky typu "budou mi věřit, že mě unesl kůň..." se prostě nedaly ustát s vážnou tváří. Tato kniha mě prostě nutně musela nabít dobrou náladou. Můj osobní názor je, že autorka ale mohla děj klidně více rozvést, hlavně ten závěr byl na mě zbytečně moc rychlý, prostě mě mrzelo, že už je konec knížky. Autorka má ale zcela jistě dobře našlápnuto.
Paradoxně jsem tuto vánoční knihu četla v květnu, ale zrovna v období, kdy venku byla zima a plískanice, takže zabalená do deky a hrubých ponožek. Jak se dalo čekat od americké autorky, kniha byla prvoplánově přeslazená a plná sobů, santů, cesmíny, světýlek...ale ono to prostě k Vánocům patří, takže to nebylo nijak na škodu a vlastně to bylo moc fajn. Celkový děj nemá žádnou extra hloubku, je to prostě klasická oddechovka pro vánoční čas. Jednu věc si ale odnáším, a sice letos poprvé (skoro v padesáti letech) si vytvořím svůj seznam Navždy s láskou, Vánoce. Kdo četl, tak ví.
Opět jedna z knih, které mě v poslední době tak baví číst, a sice taková, která má v sobě dvě časové linky, dva děje dvou silných žen, které se postupně propojí. Příběh " z minulosti" se mi moc líbil, doslova jsem vše prožívala s Eliane. Celkově na mě kniha velmi zapůsobila, navíc má krásnou obálku a také velmi krásný a obsahově výstižný název. Doporučuji.
Právě jsem dočetla a kolem mě se rozhostilo ticho. Neskutečná kniha, hluboká, bolestná, ale také nadějná. A ten konec! Autorko bravo!
Dojemný a velmi silný příběh Opal a jejich sourozenců, který se nádherně četl. Styl psaní autorky je velice příjemný. Kniha mě pohltila hned na první stránce a než jsem se nadála, byla jsem na konci.
Mám rozporuplné pocity. Na jedné straně příjemné čtení o adventním čase v malebném městečku zasazené do voňavé pekárny a na straně druhé hlavní postava, která je na pěst a chová se iracionálně. Nevím, nestává se mi často, že mě irituje hlavní hrdinka knížky, tady to ale tak bylo. A bylo to škoda. Být hlavní postava "normálnější", je to bomba kniha :-)
Pro mě osobně je tato kniha objevem roku, jelikož její děj je vepsán do místa, kde jsem se narodila a kde celý život žiju. Něco mě k ní v knihovně přitáhlo, a nebyla to ani nenápadná obálka, ani autorka, o které jsem dosud neměla ponětí. Kniha si mě prostě našla a já autorce děkuji. Ač tady žiju téměř 50 let, dozvěděla jsem se mnohé o tom, co jsem zatím ani netušila.