Anecca komentáře u knih
měli jsme větší hodnotu protože máme vadu?
tak neuveritelne citlivy a krehky rodinny drama, ze by se clovek u kazdyho konce kapitoly skoro rozbrecel.
"a nebe nebylo vetsi nez krabice od bot"
pecka nejpeckovatejsi :) vau, jestli si nekdy nekdo neco chtel precist tak by mel zacit timhle
neverim na tak extremní depresi úplně ze všeho, prislo mi to jako poza, mozna program pro prezivsi, ale tohle me moc nedostalo
hej, zapomněla sis trochu vůně na mym palci..-)) vyborna zalezitost
na mě až jaksi zbytečně ženská a snaživě dojemná kniha. vůbec se mnou nepohlo když je na konci zasypal ten kostel:P přeskákala jsem tam spoustu sladkobolných pasáží a nelíbilo se mi to, ale každýmo podle jeho gusta -))
taky nemám moc ráda tyhle příběhy stylizovaný do jaksi kdysi současný mluvy (myslim takovy tý frajerský řeči viz třeba mechanickej pomeranč nebo můj strýček osvald) a ze začátku jsem se na to chtěla vykašlat, ale pak se to v nějakym bodě přelilo a úplně mě to dostalo-)) přes všechnu tu hrubost a tupost je to citlivej, až svym zpusobem moudrej a dojemnej příběch malýho kluka, kterej musí vyrůst. navíc je to pár stránek:P doporučuju
připadá mi, že tyhle velkolepý témata se často zvrhnou do takový podivný roviny, kdy už toho začne být příliš, zbytečně se to obkecává a komplikuje, ztrácí to na údernosti. dočetla jsem tu knížku do poloviny a přišlo mi, že všechno bylo řečeno. ačkoliv ten náběh na začátku mě rozsekal:P
nechci tim tuhle bibli nijak schazovat, chyba je dost mozna na my strane:P
ačkoliv se vlastně nic nestane, dá se to přečíst jedním dechem.:)
no, kafka je mrtev, a tušim že není tak důležitý, co tím chtěl básník říci, jako co si v tom kdo najde:P
minimalne já, ať premyslim jak premyslim, si neumim dost dobre představit do ceho presne je tam naboženství promitnuty? jaksi mě to s náboženstvím až tak moc nekoresponduje (nemůžu si pomoct, ale jiný připodobnění než ta nedosažitelnost zámku - potažmo boha(?) - tam není tak nalehavy jako ta bezvýchodnost situace při odsouvání do neurčita (at uz zamku ci potrebnych papiru). rozhodne je vic po ruce.
nu coz, byrokracie, náboženství, cokoliv - bylo to příjemný čtení (jakože doporučuju) :))