Anet2106 komentáře u knih
Bohužel kniha pro mě byla velkým zklamáním. Nebylo tam vůbec tolik napětí, jaké u thrilleru očekávám. Zápletka byla velmi povrchová - autorka vůbec neosvětlila, co je na jámě tak okouzlujícího a jaká je vlastně její minulost a podstata, což mi velmi chybí. Jako zbytečná dějová linka mi přijde to, že hlavního hrdinu pronásleduje člověk, kterému dluží peníze....absolutně nerelevantní. Velký sešup v porovnání s Kříďákem, bohužel.
Podle mě slabší děj, autorka občas až moc přeskakovala. Za chvíli pravděpodobně zapomenu, co přesně v té knize bylo, protože to ve mně nezanechalo hlubší pocity, což je škoda.
Knížka mě velmi pobavila. Četla jsem oba díly staříka, takže nelze popřít, že Analfabetka je napsaná podobným stylem, ale přesto se mi Analfabetka moc líbila a na mnoha místech pobavila...už asi ale úplně nepotřebuji číst další podobnou knihu :)
Kniha nebyla úplný propadák, ale už jsem četla lepší thrillery, takže jsem očekávala víc. Každopádně se to dobře čte, dává to smysl, děj na luxusní lodi se taky neobjevuje v každé knize, takže úplné zklamání to také nebylo.
Za mě bohužel nic moc kniha. Neurazí, ale ani nenadchne. Sice konec byl nečekaný, ale nebylo tam tolik napětí, jaké od thrilleru očekávám. Za zavřenými dveřmi a V pasti lží se mi líbilo více.
Super napsaná a napínavá kniha. Takový konec jsem opravdu nečekala.
Nakonec moc dobra kniha. Ze začatku jsem měla problém se začíst, ale od poloviny mě to chytlo. Bylo to napínavé, pachatele jsem neuhodla ani náhodou. Konec byl trochu odfláknutý....nebylo tam třeba vysvětleno spojení některých hrdinů, ani jak to s nimi vlastně dopadlo. Celkově kniha stojí za přečteni
Za mě zklamání. Velmi se to podobá služebnici, kterou sledujeme. V některých momentech je děj nesouvislý a uspěchaný. Dočetla jsem to jen proto, že nemám ráda nedočtené knihy. Po této zkušenosti nebudu číst ani Příběh služebnice ale zůstanu u seriálu.
Z knihy mám rozporuplné pocity. První polovina knihy byla strašně nudná. Někdy jsem měla pocit, že jí snad ani nedočtu. Po polovině se to trochu rozjelo, a finále bylo skvěle výborné jako předtím. Nicméně mi přišlo zvláštní, že autor zase přišel s domem v domě....takové řešení už jednou použil v předchozích knihách, takže nic překvapivého. Jsem zvědavá, o čem bude další díl....doufám, že bude navazovat tím velkým případem, na který přišel Kennedy :)
Takhle kniha pro mě byla mírným zklamáním v porovnání s předchozími díly. Oproti nim se mi tenhle díl zdál na Weavera až příliš přímočarý a málo překvapivý.
Velmi silný a krátký příběh osobní zkušenosti Žida z koncentračních táborů....velmi dobře se to četlo. Někde se mi zdálo, že autor až moc rychle postupuje v ději.
Další brilantní díl této série. Opět jsem vraha neuhádla a tolik nečekaných zvratů!
Opět další úžasný díl tohoto autora. Trochu jsem se bála, že po tolika dílech mě autor už nebude schopný překvapit, ale světě div se, znovu jsem překvapená byla. Tolik zvratů a takových jsem opravdu nečekala. Během pár dní jsem to prostě muselo přečíst a teď vzhůru do dalšího dílu!
Od knihy jsem očekávala něco jiného. Vzhledem k tomu, že jsem četla nejdřív Oveho, myslela jsem, že to bude příběh holčičky a její střeštěné babičky. Docela mě tedy zklamal hned začátek knihy a nějak dobu trvalo, než jsem se s tím popasovala. Postupně jsem se do toho ale více začetla a konec byl prostě úžasný! Autor velmi zajímavě popsal příběhy lidí jednoho obyčejného domu.....které jsou tak odlišné, ale na konci jsou všichni skoro jako rodina. Úžasné vyprávění, ale Ove je pro mě o stupínek lepší :)
Kniha mě natolik zaujala, že jsem ji přečetla během pár dní. Neuvěřitelně napínavé. Když už čtenář tuší, kdo může být ten bad guy, autor ho okamžitě překvapí nějakým zvratem, který vše změní. Od začátku do konce velmi napínavé a čtivé...rozhodně stojí za přečtení.
Kniha se mi velmi líbila. Je super, že do detektivky zapletl problematiku koncentračních táborů a trestání nacistických předáků. Je to moje druhé téma, které často čtu. Sice se většina děje točila kolem fotky, ale líbilo se mi, jak to bylo všechno propletené. Na konci obrovské překvapení jak v pohodě motivu, tak v podobě převratu v životě hlavního hrdiny. Je super, že zase máme na co navazovat v dalším díle.
Tento díl opět nezklamal. Do poslední chvíle jsem neuhádla správného vraha. Komu šel Healy na pohřeb se asi dozvíme v dalším díle. Hurá na něj!
Zajímavý příběh Gerty, která se musela porvat se životem, který jí byl ovlivněn tím, co nemohla ovlinit. Tj. že byla napůl Němkou. Bylo zajímavé sledovat osudy dalších žen, z nichž každá si život zařídila jinak. Nicméné je spojuje to, že se nikde necítí akceptováni. Příběh Gerty by měl být takovým poučením, že když se člověk nebude schopen od minulosti odpoutat a posunout, tak jeho další život je vlastně zbytečně vyhozený.
Kniha se četla velmi dobře. Strašně zajímavý a originální příběh.
Kniha se mi moc líbila. Na první pohled to byl jen příběh zamilované Olgy, která celý život věnovala muži, který o to ani moc nestál a raději vždy dával přednost svým útěkům do neznáma. Při zamyšlení má ale tato kniha mnoho dalších rovin - například jak se minulost neustále opakuje, protože lidé se z nich nechtějí poučit. Rozhodně stojí za přečtení :)