Angelicca | Komentáře u knih | Databáze knih

Angelicca Angelicca komentáře u knih

Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Vlastimil Vondruška

První díl mě uchvátil, avšak tento díl se tak nějak do poloviny táhl. Potom už to bylo opět zajímavé pokračování. Jako bonus se dozvíte spoustu zajímavostí z historie. Určitě si chci přečíst celou serii.

14.08.2020 3 z 5

Úkryt před světlem Úkryt před světlem Barbara Erskine

Kniha je ze dvou časových rovin: ze současnosti a z minulosti, která popisuje dějiny a život anglického inkvizitora, který popravoval čarodějnice. Příběh, který se četl jedním dechem, nešlo se od knížky odtrhnout, je také ideální na dlouhé zimní večery.
Vřele doporučuji k přečtení a za mě plný počet hvězd:)

01.01.2020 5 z 5

Půlnoc je osamělé místo Půlnoc je osamělé místo Barbara Erskine

Tato kniha mě hodně bavila. Přečetla jsem ji jedním dechem a vůbec se nemohla od ní odtrhnout. Vřele doporučuji k přečtení. Kdo má rád tajemno a duchy, určitě si přijde na své. Za mě opět plný počet hvězd!!

01.11.2019 5 z 5

Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

V této knize je opět skvěle popsána historie a život lady Matyldy de Braose, ale současnost mě moc nenadchla. Hlavní hrdinka se mi vůbec nelíbila a celkově to na mě působilo nereálně. Poprvé dávám této autorce pouze tři hvězdy:(

01.11.2019 2 z 5

Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

Přestože autorka patří mezi mé oblíbenkyně a přečetla jsem od ní téměř všechny její knihy, které byly dokonalé, tato mě velice zklamala. Téma bylo skvělé, zajímavé, aktuální. Huldara a Freyju zbožňuju, ale tentokrát na mě oba působili nějak přiblbe, stejně jako ostatní hrdinové příběhu včetně Erly, která jakožto šéfka byla úplně mimo, což v reálném světě nehrozí. Konec mě také nezaujal. V této knize jsem úžasnou Yrsu, opravdu nenašla. Nicméně to nemění na tom, že na další příběhy se už moc těším. Poprvé uděluji pouze 3 hvězdy:(

18.07.2019 2 z 5

Přistižen Přistižen Harlan Coben

Kniha zaujala hned na začátku, ostatně jako všechny knihy tohoto spisovatele. Do poslední chvíle nevíte, kde je pravda, čteno jedním dechem. Vřele doporučuji k přečtení. Za mě opět plný počet hvězd!!!

06.07.2019 5 z 5

Schůzka v Paříži Schůzka v Paříži Harlan Coben

Přestože knihy od tohoto spisovatele mám velice ráda, tato mě až zase tak nenadchla. Na můj vkus tam bylo až moc bitek. Jinak hlavní hrdina se mi líbil, ale ještě lepší byl jeho přítel Win, ten mě fakt bavil, Přesto knihu doporučuji k přečtení, ale myslím, že se musí víc líbit mužům.

03.01.2019 3 z 5

Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Od autorky jsem přečetla již dvě knihy a na tuto se moc těšila. Musím říct, že to byla naprostá bomba! Příběh se mi celkově moc líbil, úžasný scénář. Občas mě tedy hlavní hrdinka malinko svým chováním lezla na nervy, ale to k příběhu patří. :) Knihu jsem začala číst a už nešlo přestat, měla jsem jedinou kliku, že byla dovolená:) Vřele doporučuji k přečtení!!

30.12.2018 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Tato kniha byla zvláštně psaná, věty se mi zdály příliš krátké. Zatímco Někdo cizí v domě, se mi moooc líbili, tahle kniha mě trochu zklamala. Nemám ráda knihy, kde jsou ústředním tématem děti, ale tato mi až zase tolik nevadila. Pravdou je, že děj se zamotával a do poslední chvíle jsem netušila, jak to dopadne. Závěr knihy mě taktéž zklamal. Nic na tom ale nemění fakt, že od této spisovatelky si ráda zase něco přečtu:)

29.10.2018 5 z 5

Království stínů Království stínů Barbara Erskine

Musím říct, že kniha se mi velice líbila. Kombinace přítomnosti s minulostí, byla skvěle napsána. Kdo má rád historii, tajemno, určitě si přijde na své. Toto je má první kniha od této autorky a určitě ne poslední. Knihu vřele doporučuji!!

22.09.2018 5 z 5

Smrt v zádech Smrt v zádech Harlan Coben

Dokonalá kniha od oblíbeného autora. Příběh je čtivý, napínavý, poutavý, že knihu nedáte z ruky, dokud ji celou nepřečtete. Vřele doporučuji!

Ohnivý anděl Ohnivý anděl Yrsa Sigurðardóttir

Skvělá kniha, ostatně od této autorky jsem čekala, že to bude pecka a byla! Obvykle konec předvídám, ale u této knihy jsem byla vedle jak ta jedle! Vřele doporučuji přečíst, je úžasná!

Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Opět skvělý díl od oblíbené autorky, moc se mi líbí postava Huldara a Freyi, vřele doporučuji a těším se na další díl!

Chyť mě Chyť mě Lisa Gardner

Moje první kniha, kterou jsem od této autorky četla. Příběh mě natolik pohltil, četl se jedním dechem, díky této knize se stala autorka mou oblíbenou. Vřele doporučuji přečíst!

Gaslighter Gaslighter Markéta Harasimová

Bohužel jsem nemohla dočíst, bylo to na mě moc drsné.

10.07.2024

Zrada Zrada Adriana Macháčová

Styl paní autorky mi naprosto vyhovuje, přesně moje gusto. Opět doporučuji k přečtení. Těším se na další příběhy.

08.07.2024 5 z 5

V zajetí islámu V zajetí islámu Iva Karlíková

Hodně poutavá kniha, nedalo se od ní urvat, přečteno jedním dechem. Tuto knihu by si měly přečíst všechny naivní dívky, které si myslí, že s muslimem mohou najít štěstí a lásku. Doporučuji k přečtení.

07.01.2024 5 z 5

Exmanželka Exmanželka John Lutz

Moc se mi kniha líbila, tenhle styl knih mám ráda. Připomíná styl knih od Shari Lapeny. Doporučuji k přečtení.

07.01.2024 5 z 5

Únos Únos Mary Higgins Clark

Četla jsem od autorky určitě mnohem lepší knihu a za mě by bylo lepší číst v čase Vánoc

12.08.2022 3 z 5

Spáčův hrad Spáčův hrad Barbara Erskine

Od této autorky mám přečteno témeř vše. Nebylo to úplně nejhorší, ale ani žádná pecka. Hlavní hrdinka pořád spala, byla neuvěřitelně líná a nevychovaná. Přesto doporučuji k přečtení tomu, kdo má rád tuto spisovatelku a její knihy.

05.08.2022 3 z 5