angelika29 komentáře u knih
Další kniha s Adamem z Dobronína. Hrozně ráda je čtu a nikdy nezklame. Vřele doporučuji.
Tak a jsem na konci trilogie. Třetí díl byl asi nejsmutnější, možná proto, že se tam jednalo i o druhou světovou válku. Nicméně celá trilogie byla moc pěkná a krásně se četla. Všem moc doporučuji.
Druhý díl jsem přečetla za dva večery. Opět napínavé. Rodinná sága se všemi nástrahami života. Je to fakt velice pěkně napsaná sága. Všem doporučuji.
Tak tuto knihu jsem přečetla na jeden zátah. Velmi napínavé i romantické. Psané velmi čtivě, téměř se nadá od knihy odtrhnout. Všem skutečně moc doporučuji.
Nemám ve zvyku psát autorovi jak je kniha dobrá ale tady jsem to udělat musela. Oba díky jsem četla jedním dechem. Myslím, že jsem si také o dost rozšířila obzory o historická data oproti tomu, co jsme se učili ve škole. Všem moc doporučuji tyto knihy si přečíst. Stojí to za to.
Mám ráda historii ale nejčastěji 12. - 15.století. Této knize jsem se dost dlouho vyhýbala. Jednou jsem si ale přečetla ukázku a musela jsem ji mít. Od této knihy jsem se nedokázala odtrhnout. Je to možná také tím, že jsem několik let do tohoto koutu země jezdívala na dovolenou. Každopádně je úžasně napsaná a nedá se dát z ruky pokud nedočtete poslední stránku. Autorce moc děkuji za krásné ztvárnění tamějšího života. Je v něm i hodně moudra našich babiček.
Vřele doporučuji k přečtení.
Mám ráda historické romány. Do této knihy jsem se moc začíst nedokázala. Velmi rozvláčně napsané, nemělo to tu správnou šťávu, kdy sedněte a jedním dechem přečtěte.
Je to první kniha ke které jsem se musela několikrát vracet abych ji dočetla.
Vzhledem k tomu, že mám tohoto autora ráda a přečetla jsem celou jeho ságu Budějovického kata, jsem si vybrala i jeho další sérii. Tato kniha, dle mého, měla trochu vlažnější děj a nedržela mě tak jako jiné knihy pana Jindry. Dalším mínusem této knihy jsou chyby tisku. Nevím, kdo je kontroluje ale několikrát se zaměňují jména postav. Potom se musíte částečně vrátit abyste pochopili děj.
Toto byl asi nejslabší článek celé série, alespoň z mého pohledu. trochu mi v tom chyběla šťáva předchozích dílů.
Do tohoto dílu jsem se nějak nemohla ze začátku začíst. později se ale příběh rozběhl a už bylo vše jako v předchozích dílech. Všem doporučuji
Tak jsem dočetla čtvrtý díl, byl zatím asi nejnapínavější. Skutečně velmi krásně a čtivě psané knihy od pana Jindry. Jen o tomto trestu jsem četla poprvé, nikdy jsem o něm neslyšela ani o něm nečetla. Nicméně všem tuto knihu doporučuji.
Ještě rychleji než první dva díly jsem četla tento, třetí díl. Je to skutečně velmi čtivě napsaná série. Doporučuji ji všem, kdo mají rádi historii, si ji přečíst.
Krásná z dalších povedených knih pana Vondrušky. Moc se těším na další.
Po delší době jsem opět sáhla po tomto autorovi a opět jsem se nezmýlila. Jako všechny ostatní knihy, které jsem četla, i tato je bezvadná. Drží čtenáře v napětí celou knihu. všem doporučuji.
Jestli se mi dobře četl první díl této série, pak druhý byl ještě lepší. Velmi krásně a čtivě napsáno.
Mám tohoto autora velmi ráda. Píše velmi poutavě. Krásně otevřel touto knihou možnost pokračování dalšími knihami této série. Už se moc těším na další díly. velmi se mi líbí vykreslení života na venkově v dané době. Vřele doporučuji.
Tato série o Hynkovi se četla tak rychle, že jsem nestačila ani dopisovat do databáze. Snoubí se zde romantika s napětím, velmi krásně a barvitě vylíčená doba husitská. doporučuji všem, kdo mají rádi historii ale i romantiku. Vskutku úžasně napsané. Moc děkuji pane Niedle.
Moje první kniha od tohoto autora. Velmi krásně napsaná, téměř jsem se od ní nedokázala odtrhnout. Mám sice radši dějiny z doby Karla IV. ale tato kniha byla úžasná. Už čtu pokračování a myslím, že přečtu všechny knihy pana Niedla. Musím moc moc souhlasit s některými komentáři přede mnou, je překrásná.
opět velmi vydařená knížka. jak již tady bylo řečeno, jiní pomocníci ale velmi pěkná a napínavá.