AngeliS komentáře u knih
Čtení mi přerušil pouze spánek a práce. Celý den jsem se klepala, ať to můžu jít dočíst. Úplně mě to pohltilo. Vůbec jsem se neopovažovala tušit, co mě čeká na jakékoli další straně. Kniha mě neustále (v dobrém) nutila se do jejich situace opravdu vcítit. Omlouvat je, že samozřejmě nemohou stále očekávat to nejhorší, proto to nevzdávali. Ale takovou nenávist jsem v sobě dlouho nenašla, jako k tomuhle andílkovi.
Navíc autorka ponechala tu jejich nekonečnou lásku, která vše vlastně vyrovnávala. Jsou tam parádně doladěny všechny detaily, emoce, prožitky... ale tu malou stejně nenávidím! Hlavně za tu kočku!
Vím, že to je klasika... ale nedokážu to. Zdálo se mi to jako roky, co jsem to četla, ale konec v nedohlednu. Nikdy to už ani dočíst nechci. Jednak je to pro mě příliš moralizující a druhak mi to přátelé vyspoilerovali. Je to moje největší nenávist knihy, jaká může být.
Když už jsem s tím večer začala, tak už jsem nepřestala. Je to taková oddechovka. Možná doporučuji nečíst najednou jako já. Pak už se mi trošku zdálo, že se to opakuje. Největší dojem ve mně tady zanechali klienti z Žižkova samozřejmě. :D