anibeni komentáře u knih
Zvyklá na knihy od Yrsy jsem i tady čekala drsnou a tajuplnou severskou krimi... Ale je to jen detektivka, která se mi ale četla dobře. Výhrady bych měla jen k tomu množství postav, které cca od půlky knihy příběh vyprávěly... to jsem nečekala a to mi úplně nesedlo a občas jsem tápala, kdo je kdo...
Byla jsem zvědavá na druhý díl Tetovaného a přiznám, že začátek mě moc nebavil. Mohla za to podle mě zbytečně dlouhá linka o Jardirovi. Přidané krátké kapitoly z pohledu jadrnců a Rennina linka vnesla do tohoto dílu osvěžení a samotný vývoj postav Arlena a Leeshi mě překvapil. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.
Oproti prvnímu, spíše romanticky laděnému dílu se nyní dostáváme do středu dění, do světa, ve kterém je válka a podrazy na obou stranách na denním pořádku. Líbilo se mi to, moc. Bála jsem se stagnace, ale pojetí druhého dílu mne fakt překvapilo... Ano, je to úplně jiné než první díl, ale Karou i Akiva se posunuli a já jsem zvědavá, jak jejich světy dopadnou..
Tuhle sérii mám již dlouho v hledáčku, ale až teď jsem po ní sáhla a upřímně jsem doufala, že mě alespoň trochu zaujme. A nejen že mě kniha zaujala, ale dokonce mě příjemně překvapila, nejen tím, že se příběh odehrává v Praze, ale hlavně tím, jak je kniha psána. Dokáže vtáhnout do děje, ani nevíte jak..
Mám ráda fantasy a myslím, že toho mám i dost načteno.. Toto se ovšem moc nepovedlo.. Autorku neznám, ale ze zdejších komentářů mám pocit, že píše o hlavně o romantické lásce.. Tady je jí také trochu, do toho je namícháno trochu fantasy , ale v širším měřítku se to tak nějak mele.. konečný souboj dobra a zla se vešel na dvě stránky?? já bych chtěla znát detaily z boje, tady si plno věcí musím domýšlet.. Vůbec nevím, jestli se pustím do dalšího dílu..
Po delší době zase jeden z dílů Sigma Force. Tentokrát zpestření v podobě Tuckera s Kainem... Příběh byl opět napínavý a četlo se to samo..
Schopnosti Amelie narůstají a protivníků přibývá.. Opravdu jsem zvědavá, jak bude pojat poslední díl.
Přestože je i tento díl velmi čtivý, tak mě přišel zatím z této série nejslabší... Bylo to napínavé, objevilo se tam plno nových věcí a nových lidí, vysvětlilo se pár událostí... ale něco tomu chybělo..
Už je to pár let, co jsem četla první díl této série a a i nevím, proč jsem se hned nepustila do dalšího dílu. Nicméně teď jsem potřebovala trochu "něco jiného" a tahle kniha mi to splnila na maximum. Líbil se mi příběh, líbila se mi zápletka a líbilo se mi i to tajemno plné duchů..
Skvělá série pokračuje i skvělým třetím dílem - tentokrát odehrávající se na studeném severu.. Po výborném druhém díle jsem se trošku bála toho, aby mě to nepřestalo bavit - ale kdepak... dobrodružství Toraka, Renn a Vlčka pokračuje a je stále napínavé..
První díl se mi moc líbil, ale druhý byl teda jízda!! Torak se znovu vydává na cestu neznámo kam s tím, že prostě ví, že musí jít.. Nejen že se k němu později připojí i jeho přátelé, ale zase se dozví něco více o své minulosti..
Po slabém druhém díle jsem váhala, zda číst dál.. Ale udělala jsem dobře, protože tohle byl zatím nejlepší díl série.
Téměř všechna místa z této knihy mám prochozená a tak bylo příjemné začíst se, jak tato mně známá místa vypadala kdysi..
Ze začátku jsem měla problém se začíst. Bylo tam pro mě plno nepochopitelných a cizích výrazů, v kterých bylo problém se zorientovat. Ale po překonání pár kapitol se to samo poddalo a knihu jsem si mohla naplno užít..
No,čekala jsem, že třetí díl nabere na obrátkách a konečně se bude něco pořádného dít.. Tak že by snad ve čtvrtém díle..?
Velmi příjemná a milá oddychovka na jedno, maximálně dvě odpoledne... Příběh je sice tak trochu pohádkový, jednoduchý, naivní a předvídatelný.. no a co?? Nemusíme přeci číst jen vážné a mysteriózní texty...
Tohle byla neobvyklá knížka s neskutečně krásnou obálkou... ovšem co se příběhu týče - nevím, nebylo to úplně ono. Začátek knihy s poněkud bizardním plněním úkolů, nástup na školu, o které nikdo nic neví a podivné předměty, kterým pomalu nikdo nerozumí..
Po hodně dlouhé době jsem opět šáhla po Murakamim a udělala jsem dobře - Bezbarvý Cukuru byl výborný ! Ale stejně jako ostatní i mě tak trochu naštval konec - aspoň o jednu či dvě věty tam mohlo být víc...
Krásná kniha, i když je cíleně určena pro mladší čtenáře, nesmírně jsem si ten příběh Strážců knih užívala..