Anika27

Naše dítě moc nadšení neprojevilo, foto postupy a recepty okomentovala "Hm" :-( Radeji opět kouká mně "pod ruku"

Nápad je skvělý, ingredience a kombinace často mimo naše(rodinné) chutě a možnosti

Finito. Dočteno. Všechny díly. Nic jiného nebylo přeloženo. Italsky neumím. Cítím se jako Ricciardi když se dívá na zavřené okenice na protějším domě...

Jako divadelní hra - ano, naprosto perfektní. Jako knižní adaptace bohužel ne, ve srovnání s klasickými romány od Agathy spousta věci chyběla.

Citace z rozhovoru s panem Komárkem - Moji praví rodiče, Arnošt Berger z Pezinku a Růžena Pisková ze Stupavy, zahynuli v koncentráku.

Ale, ale, ale… Co pak se to nám schovává za nepovedenou anotaci?... Ano, klasickým čtenářům česko-anglo-amerických detektivek bude velmi ne po chutí jak prostředí, tak styl, mluva a vztahy účinkujících… Jenže… Dejte si říct :-) Promyšlená, jemná, svěží a vtipná a nadto z Brugg. Rozhodně si dam ještě jeden díl

Knihu bych zařadila do romanticko-dobrodružného příběhu pro ženy na pozadí historických událostí nikoliv do detektivek. Žánr nepatří do mých oblíbených, ale dávám dvě hvězdy za to, že některé údaje v knize mně donutili vyhledat podrobnější informace a rozšířili mé obzory na poli medicíny a porodnictví.

Ti, kteří nebudou rozumět pěti slovům na stránce, budou brzo znuděni. Těm, kteří mají sklony k filosofování a depresím, těm nedoporučuji. Výborné, za pět.

Tak za mně 3 hvězdy: svižné, poměrně inteligentní a vtipné a povedená grafika. Jinak měla jsem chuť Josefínu místy proplesknout, aby se trochu probrala :-)

Skvělý počin! Mě zaujaly básničky, ale dcera(4 roky) je nadšená jak z obrázku, tak i z veršů. Bez "Moje maličká" už neusínáme :-)
Malá ochutnávka:
Únavou ti klesla víčka,
Jsi můj malý andílek,
moje zlato, princeznička,
královna všech postýlek.
Že vstáváš za rozednění,
že nechceš nic k snídaní,
sice občas krev mi zpění,
k šílenství mě dohání...

Krásný dárek, ovšem pro trochu zkušenějšího kuchaře nic nového pod sluncem. Musím ovšem ocenit kapitolu Základní manuál k použití kuchyně a zajímavé tipy a vychytávky.

Jeden citát: Nevypadá retardovaná - teprve když promluví, tak poznáte, že mluvíte s někým, kdo má sice rozsvíceno, ale není doma.

Rozbitá mozaika u které chybí několik dílků. Kdo má rád anglické detektivky může toto dílo s klidem vynechat.

Paně Erbenovy detektivky jsou kouzelné - v jednu chvíli začínám číst nový příběh, a v druhou konsternovaně zírám na hnusná písmenka KONEC... :-)

Skvělá schíza na téma "Dnešní svět". Asi bych se i víc smála, kdyby to nebylo tolik k pláči.

Cukrkandlový konec ten příběh pohřbil. Škoda - dobrý nápad i styl.

Je v tom hodně poetiky a filosofie. Jen myslím, že nikdo, kdo nezná Moskevské metro a ruskou mentalitu nemůže to kompletně pochopit. Mně to celkem sedlo (možná to dvouleté studium v Moskvě a děs z moskevského metra :-) )

Název to vystihuje - příliš dlouhá party... Nápad a la Ghostbusters byl dobrý, ale bylo to toporné, gumový humor a pointy nestaly za řeč.

Celkem příjemné překvapení. Jen ta minulost detektiva je mi záhadou - k čemu tak složitá biografie, když se pak nevyužije? Nebo bude celá série knih?