anishta anishta komentáře u knih

Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Knihu jsem kupovala během největšího propagačního boomu, ale dočetla jsem to až teď... Cca 2 měsíce po, kdy už se začaly ozývat i názory, že ten boom byl nepochopitelný atd. Chápu i tu propagační taktiku nazývat to Hrou o trůny pro mladé.
Za mě musím říct, že se mi kniha líbila. Mám ráda pohledy více postav. Nejvíce mě bavila určitě Tash, ale i ostatní postavy byly fajn. Postupně vše začalo zapadat do sebe a já se těším na další díl.

20.05.2019 5 z 5

Má chudinka Jane Má chudinka Jane Cynthia Hand

Joooooo, tohle je takové jiné a milé. Dost jsem se bavila a těším se co dál na nás autorky vymyslí.

07.05.2019 5 z 5

Iko sama sebou Iko sama sebou Marissa Meyer

Celkem pěkné ukončení, aspoň mi to přišlo jako finále, ale grand finále to nebylo. Hodně tady bylo vyzdvihováno přátelství a oddanost, ale chybělo mi nějaké větší drama.

02.05.2019 4 z 5

PS: Nesnáším tě PS: Nesnáším tě Winter Renshaw

Nečekala jsem tak hezky romantický příběh. Dost mě to překvapilo a jsem ráda, že je dala autorce ještě šanci. ????

24.04.2019 5 z 5

Temný hrdina Temný hrdina Jo Beverley

Nebudu lhát, ta střední část byla pro mě utrpením, ale na druhou stranu ti krásně ukázalo jak se spravoval středověký hrad, myšlení žen, náboženský fanatismus. Ale číst to bylo lehce utrpení. Ale začátek a konec to naštěstí zachránili. A na konci jsem už i Imogen snesla, dokonce si ji i oblíbila.

23.04.2019 4 z 5

Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

To bylo tak dokonalé. Miluju ruské pohádky a ta atmosféra, která mě vtahovala během čtení víc a víc. Děsivé, nádherné, pohádkové.

04.04.2019 5 z 5

Lískový les Lískový les Melissa Albert

Bohužel, mě to nebavilo. Ty dva příběhy byly dobré, ale jinak mě fakt nic nezaujalo. Postavy jsem si neoblíbila a nic mi to nedalo. Škoda. ????

31.03.2019 2 z 5

Dcera čarodějky Dcera čarodějky Lene Kaaberbøl

Pěkný příběh pro děti i když místy mi to prošlo celkem kruté a krvavé, ale četlo se to skvěle a bavilo mě to. Musím se kouknout, jestli je pokračování, protože to nic dořešenimo nebylo.

10.03.2019 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Tak tady jsem opravdu vystoupila ze své komfortní zóny, ale dočetla jsem to, tak to až tak hrozné není. :D
Každopádně sledovat bandu nespokojených lidí mě moc jako nenadchlo. Některé scény byly vtipné, ale nějak mi to prostě k srdci nepřirostlo. Většina lidí mě tam akorát štvala a zasloužili by si nakopat do zadnic. Místy jsem to chtěla až odložit.
Konec byl pěkný, dojemný a díky němu jsem přidala hvězdičku navíc.
Jo a byl zde zmiňován Havířov! :D

21.02.2019 3 z 5

Děti krve a kostí Děti krve a kostí Tomi Adeyemi

Nebylo to vůbec zlé. Místy předvídatelné a na to jak moc spěchali, tak dost plýtvali časem, ale to jsou maličkosti.

18.02.2019 4 z 5

Talisman pro štěstí Talisman pro štěstí Helena Hunting

Čekala jsem trošku něco jiného, asi jsem to chtěla více komplikované, než to bylo. :D
Takže kdybych se ohlížela na své očekávání dám 3 * , chtěla jsem i víc toho hokeje. :D

Ale když od toho upustím, tak jsem dostala velmi pěkný romantický příběh znovu nalezené lásky. Navíc jsem se místy při čtení hodně chechtala, takže hodnotím 4 *.

11.02.2019 4 z 5

Kráska a geek: Jak Sam přestal být mimo Kráska a geek: Jak Sam přestal být mimo Melissa Keil

Ooo to bylo miloučké. Při čtení jsem se často usmívala a vybavilo se mi tolik rozhovorů s mými kamarády a prostě celkově mě to vrátilo o pár let zpět. Úžasná oddechovka. ♥

04.02.2019 4 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Tak opět jsem šla do další knihy s tím, jak á to není hrůza, takže mé očekávání bylo nulové a nakonec mě to mile překvapilo. Líbilo se mi to! :D Ano, je to plné YA klišé, ale čtete YA, tak co chcete? Ano, Alina je někdy lehce na facku, ale jinak ten příběh je fajn. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat.

11.01.2019 4 z 5

Wonder Woman: Válkonoška Wonder Woman: Válkonoška Leigh Bardugo

Ale jo, nebylo to nejhorší, trochu jsem se toho bála, ale bavilo mě to. Sem tam to bylo až moc znát, že je kniha mířená na mladší čtenáře. Každopádně se těším na další příběhy z této série. 3,5 *

08.01.2019 4 z 5

Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Gier je moje hodně oblíbená autorka a nemusí psát dlouhé série aby zaujala. Zámek v oblacích je hrozně milé čtení a dokážu si představit, že to budu číst každý rok na vánoce.

30.12.2018 5 z 5

Vždyť jde jen o manželství Vždyť jde jen o manželství Jo Beverley

Bylo to čtivé, autorka píše dost popisně, což není na škodu. Dokážeme si pak lépe vykreslit situace a prostředí, na druhou stranu se tam toho moc nedělo, chyběla mi tam nějaká větší akce.

15.12.2018 3 z 5

Vánoční polibek v Notting Hillu Vánoční polibek v Notting Hillu Mandy Baggot

Ale jooo, líbilo se mi to. Atmosféra vánoc byla krásná, konec byl milý. A jelikož tam furt jedli nějaké dobroty, tak jsem u čtení měla furt hlad a chuť něco zblajznout.

14.12.2018 4 z 5

Slib Slib Lisa Kleypas

No nic moc mi to nedalo.. Žádné překvapivé momenty, ale autorka píše čtivě a chytlavě, takže za dvě hodiny jsem to zvládla přečíst..

07.12.2018 3 z 5

Krvavé Impérium Krvavé Impérium S. J. Kincaid

Nooo, tak musím říct, že začátek byl trošku horší a vůbec se mi do toho nechtělo, ale od té sté stránky už to šlo a hlavně to zachránil konec...

04.12.2018 5 z 5

Prokletý trůn Prokletý trůn Joelle Charbonneau

Tak tohle jsem nečekala. Čekala jsem jen pletichaření, toho tam je teda dostatek, ale je tam i plno akce a já jsem spokojená.
Ze startu jsem si nedokázala představit, jak můžou tak hodně sobě oddaní sourozenci proti sobě bojovat, ale od určité části jsem přesně věděla oknu fandit a koho budu asi nesnášet.
Konec je naprosto skvělý a myslím, že další díly budou stát za to.

11.11.2018 5 z 5