anishta anishta komentáře u knih

První hrob napravo První hrob napravo Darynda Jones

Miluji hlášky Charley Davidsonové! Hned jsem si hlavní postavu oblíbila. Příběh mě taky celkem rychle a dost vzal, ale i kdyby ten příběh stál za prd, tak Charley to vše zachrání. Často jsem se chechtala a hned přecházím na další díl. :D

06.04.2015 5 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Čteno v originále, je to trošku slabší než první díl. America je strašně nerozhodná (občas na facku :D), když už něco udělá, tak pak toho lituje. Líbí se mi, že se tady objevuje už více rebelie + palácové intriky. Celkově se to dá. Jinak už víc fandím Aspenovi. :D

23.11.2014

Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Tak jelikož jsem viděla film, tak jsem zhruba věděla co čekat... Film se mi líbil, tak kniha mohla být jedině lepší a taky byla...

Velmi čtivé, kruté, ale věřím, že to Panemu Katniss v dalším díle natře a bude mega vzpoura no a jdu hned na další díl... :D

12.12.2013 5 z 5

Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Na tuhle knihu jsem dělala oči už delší dobu. Pak jsem neodolala a koupila jsem si ji (knihy moc nekupuji, spíš knihovna nebo vyškemrané dárky :D), a musím říct, že téhle koupě vůbec nelituji. Příběh mě držel od začátku do konce a těším se na pokračování.

03.08.2013 5 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Celou dobu mě tady nic nepřekvapilo až na poslední větu, která mě teda asi i přesvědčila, že v sérii budu pokračovat. Myslím, že průměr v této kategorii. Místy mi dokonce vadily vulgarismy, ale asi jsem odvykla

08.09.2021 3 z 5

Černá čarodějka Černá čarodějka Laurie Forest

(SPOILER) Může se to zdát jako jen jedna další YA o mladé ženě, která nemá tušení jak velké má schopnosti a postupně se k tomu propracovává a vede to k tomu, že zachrání svět. Není tomu tak.
Nejen, že příběh je stavěn velmi pomalu a tím poznáváme zákulisí světa, ve kterém Elloren žije, ale poznáváme velké množství ras a velice zajímavých dalších postav. Nakonec nám vznikne partička vyvrženců a podivínů, kterou si zamilujete.
Elloren na konci knihy stále nemá tušení, že nějakou moc má a ztrácí se "syndrom mesiáše", který v YA je celkem běžný.
Mně se to líbilo dost, jsem zvědavá na pokračování.
Za slabší považuji jen období studia, kde byla jen šikanována a sama byla slepá k okolí.

20.04.2021 5 z 5

Duna Duna Frank Herbert

Musím říct, že že začátku jsem byla nadšená. Potom se začaly objevovat pasáže, které mě místy nudily. Moc pletichaření. Nejhorší pro mě byl ten syndrom vyvoleného, který se objevil od druhé části knihy. Někdy jsem to ani nevnímala, ale v některých situacích jsem celkem rostla. Každopádně když se ohlédnu, jak je staré původní vydání, tak bravo. Ale v dnešní rozmazlené době už je to možná málo...

09.11.2020 4 z 5

Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Moc pěkný a povedený retelling.. Místy jsem se trošičku i bála.. Ale fakt jen trochu ... :D Osobně původní pohádku neznám, jen nějaké její další variace, ale každopádně to má atmosféru a stojí to za přečtení...

02.11.2020 5 z 5

Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Jooo, tohle mě bavilo. Po knize jsem sáhla jen kvůli obálce, takže jsem vůbec netušila do čeho jdu, ale zklamaná rozhodně nejsem, spíš naopak. nečekaně rychle jsem to přečetla a jsem nadšená.

10.09.2020 5 z 5

Scandalous: Šokující láska Scandalous: Šokující láska L. J. Shen

S těžkým srdcem musím ubrat jednu hvězdu. Buď nejsem ve správném rozpoložení, nebo fakt nevím co, ale nebavilo mě to tak jako předchozí díly. Na Trentův příběh jsem se fakt hrozně moc těšila, ale nakonec to nebylo ono. :(

23.06.2020 4 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Zbožňuju fantasy příběhy s hate/love romantickou linkou. Zbožňuju Lou. Ta holka mě baví, kdy budou další díly!!!

17.04.2020 5 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Jednohubka, ale hodně jsem se nasmála. Bála jsem se, že je to jen jedna z dobře propagovaný knih, ale stálo to za to. Vtipné, hodně vtipné.

08.04.2020 4 z 5

Krásky Krásky Dhonielle Clayton

Sakra fix... První pětina knihy, byla taková růžová, květinková, sluníčková. Tak jsem byla zvědavá kdy se to zvrtne a pak jsem se dostala a musím říct, že se mnou cloumalo hodně emocí... I když mě hlavní hrdinka místy jako štvala, zase si hrála na vzdorovitou, ale furt to nějak odkládala, tak musím říct, že na konci jsem byla jejím chováním překvapená a dokonce jsem si ji oblíbila.. Co je tady ale zásadní, tak je velice kvalitní, nervy drásající záporák.. Bože, ta mě s**la... :D Nakonec to musím shrnout jako hodně luxusní a jsem zvědavá co bude v dalším díle...

25.03.2020 5 z 5

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

A sakra... Asi nemám slov, ale pravděpodobně prožívám to samé jako každý čtenář, co to teď dočetl... Kristoff je pěkně podlý hajzlík... ukončit to v takové situaci!!! No fuj... Každopádně je to dokonalost a bavilo mě to více bez první díl... To gladiátorské prostředí mělo zvláštní kouzlo a Jay se toho nebojí... Miluju to...

03.11.2019 5 z 5

Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Tak jo. Šla jsem do toho trochu s obavami. Je to dost diskutovaná kniha, dost doporučovaná, takže jsem měla dost vysoká očekávání. No, a co na to říct. Do psí prcky to bylo luxusní. Myslela jsem, že sáhnu teď po něčem jiném, ale asi se jen tak od Mii nechci odtrhnout.

22.10.2019 5 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

A sakra... Je fakt, že jsem nějaký podobný konec čekala, ale sakra, kdy už bude další díl??? Musím říct, že se mi hodně líbil první díl, ale tohle bylo mnohem lepší... Více intrik, méně náhod... Luxusní... Teď jen počkat na ten další díl...

01.09.2019 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

WOW, tak zas mě něco hoodně pohltilo. Pro mě skvělý příběh, který má strašně hodně otevřených vrátek, kde se dá leccos zvrtnout. Těším se na další díl.

Pro druhém čtení se mi to stále líbí, tak pokračujeme.

19.07.2019 5 z 5

Miluj mě jakkoli Miluj mě jakkoli Jennifer Probst

Nebylo to zlé, ale nijak mě to neposadilo na zadek a ani ničím nepřekvapilo. Druhá polovina mě bavila o něco méně než začátek a bylo to předvídatelné. Každopádně příběhy dalších bratrů si nenechám ujít.

07.07.2019 3 z 5

Plán Plán Elle Kennedy

Z povinnosti jsem se po Lovu vrátila k sérii Off-Campus, abych neměla žádný Briarský rest. A musím říct, že to bylo fajn, i když to místy pro mě nebylo úplně příjemné čtení, ale to je můj osobní bubák. Každopádně Sabrinu jsem chtěla každou kapitolu minimálně jednou proplesknout, ale Tucker je miláček.

06.06.2019 4 z 5

Pravidla dohazovačů Pravidla dohazovačů Rachel Van Dyken

Tak jo, u téhle knihy nemá cenu si značit vtipné scény a hlášky. místy jsem si prostě označila číslo stránky. Ian je studnice vtipných poznámek a nových keců, které prostě baví. Tohle mě fakt bavilo a už se nemůžu dočkat Lexova příběhu.

25.03.2019 5 z 5