Annkag Annkag komentáře u knih

Domeček pro panenky Domeček pro panenky Phoebe Morgan

Kniha dle mého gusta.Skvěle napsané,dynamické seznámení s postavami.
Doušek tajemství namixovaný trochou posedlosti.
To všechno protřepané v koktejlů bez olivy ale zato s kořením rodinných tajností které až po smrti v manipulativní představivosti dokáže projít chuťovým traktem vášho čtenářského oběhu.

26.05.2023 4 z 5

Kruh pochybností Kruh pochybností Tracy Buchanan

Dle mého názoru to bylo napsáno líp než Hradba mlčení.
Bylo to že začátku skvěle zakamuflované a úplně mě to pohltilo.
Přechody v pohledu postáv byly zvládnuté bravurně a dostal mě konec.
Já jsem si tuto jízdu teda užila.

20.05.2023 4 z 5

Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Dle mého názoru nejlepší autorčina kniha.
Každá rodina má album svých tajemství a bílý laťkovy plot na tom nic nezmění.
Myslím že pro ty co knihu četli to takhle stačí.Pro ty co by ji chtěli přečíst prozrazení děje obere o dechberouci čtení a seznámení se s moc zvláštní rodinou.

16.03.2023 4 z 5

Miluj mě kdekoli Miluj mě kdekoli Jennifer Probst

Příjemné čtení pro romantické dušičky ženičky.

16.02.2023 3 z 5

Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Příjemné čtení které pohladilo mě ženské libido.

13.01.2023 4 z 5

Co oči nevidí Co oči nevidí Betsy Reavley

Na začátku příběhu se seznamujeme s dívkou,která nežije svůj život v bavlnce.Po smrti mámy žije se sestrou z které se stává sebestředná mrcha a s otcem který propad alkoholu
Má být definitivně odsouzena k tomu aby se o ně starala a v ich očích byla trnem.
Vše se však změní když se seznámí s Larrym.Vemou se a začnou žít svůj vlastní život.
Avšak v pozadí jejich chudoby a strastiplných dní při výchově nejdříve dcery a pak dvou chlapců se začnou objevovat mrtvoly bez oči.
Celý čas jsem si mylně vystupovala vraha.Celý čas vystupoval tyhle dojmem.
Počas manželství se s Dee stane prostitutka v režii vlastního manžela,pestujou marihuanu.Jsou pozvání na svatbu její sestra sledují rozpad jejího manželství.Pochovají Deenho otce a neúspěšně vychovávají své děti.
Až na konci se mě oči otevřeli překvapením a zjištěním...
...a pochopila jsem že jen to co oči nevidí může zůstat naživu.

19.09.2022 5 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Úpřimne?Nevědela jsem co si mám o knize ze začátku myslet.Avšak čím jsem se dostávala hlouběji do děje tým to bylo děsivější a děsivější.Bylo to jakoby jsem snídala s Hanibalem Lectrem a rozebírala bahnité aroma močálů.Těžko depresivní prostředí vězení děvčat se zvláštným tetováním,novým jménem,nechudným osudem a smutným až moc blízkým koncem,který má však trvat věčně.
Děsivě realistické na rozhraní zlého snu ze kterého se ne a ne vzbudit.

12.08.2022 5 z 5

Stanice 11 Stanice 11 Emily St. John Mandel

Úplne boží kniha.Bavila mne od začátku až do konce.
Počas celého děju jsme se v retrospektívách před a po seznamovali s postavami,které z této knihy dělali úžasný posapokalyptický román.
Ani nevím do které postavy jsem se zamilovala víc.Která byla víc sympatická.
Clark?Kurátor Muzea civilizace?
Arthur?Herec který svou smrtí tak nějak odštartoval konec a začátek?
Miranda?Zvláštný autorka Stanice 11
Kirsten?Tá která zapomněla na před protože většinu svého života žila po.
Zvláštní spojení postáv vytvořilo román,který by fungovat neměl...
A Prorok?Jako překvapilo mě kdo se z neho vyklubal ale tak nějak se to vzhledem na Arthura a Mirandu očekávat dalo.

12.08.2022 4 z 5

Profesor Sympaťák Profesor Sympaťák Leisa Rayven

Příjemné lehké čtení, které člověku ukáže že minulost dvou lidí se může astronomickou rychlostí zrazit v dospělosti a trocha zamíchat kartami osudu.

13.04.2022 5 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

S dechem nedočkavostí jsem četla do poslední stránky a čekala kdo to je....Kdo vraždí tak precizně,premyšlene, chladnokrevně a bez mihnutí brvy?
Hádala jsem kdo to je a byla opakovaně sklamaná když se můj typ na následujících stránkách objevil jako oběť.....
Bylo to dechberúce čtení plné zvratů a překvapení....

21.07.2021 4 z 5

Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Tato kniha byla plna emotivnych okamihov,tajemnych pribehov....jedneho chlapca,netvora,zvlastnej nocnej mury,nemocnej maminky....
na konci knihy jsem se uz neudrzela a plakala....byl to silny pribeh o zivote,utrpeni,pochopeni a vsude cihajucej smrti

20.06.2021 5 z 5

Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Příjemné čtení od Ježíška...odpočinkové,milé...s istým dospěláckým vulgarismem.
Pohled do duše ženy která hledá toho pravého i když stačí jenom natáhnout ruce tým správným směrem a uchopit to co v dětství všechno s vám sdílelo ale v dospívání se od vás trocha odklonilo....

28.12.2020 4 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Četlo sa to celkom dobre,dej bol skvelo rozvrhnutý a postavy tak tajemné vo svojom jednaní.

21.03.2020 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Příběh sa čítal velmi dobře.
Napriek tomu,že nebol precpaný postavami k prasknutí vás to núdilo premýšlať ako to Bolo s únosom miminka.Pri každej stráneke som strácala dych a nedokázala sa od deja odtrhnúť.Vážne som nevěděla kde mám priradiť detektiva ktorý únos vyšetřoval.Ako mám reagovat na rodičov?Čo So susedkov?Akú rolu v tom zohrávajú Anini rodičia.
A potom koniec knihy a bum!!!Perfektná kniha a já ju môžem len doporučit.

05.09.2019 4 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Tak toto je knižka ktorá je predstave postapokalyptického sveta najbližšie k skutočnosti.
Velmi sa ma dotkol Holstonov osud,kedy vlastne zistil čo sa skutočne deje ale už s tým nemohol nič urobit.Až do konca knihy som nemala ponatia prečo ich posielajú na to čistenie.
Osudy ludí,ktorých som na stránkach knihy stretla som prežívala s nimi so zatajeným dychom a čakala čo bude dalej,ako sa to vyvinie a myslela na to ako by som si pri predstave posapokalyptického konca ludstava poradila ja.
A teraz hurá na Turnus.

28.06.2018 5 z 5

Odsuď mě Odsuď mě J. L. Beck

Příběh byl lehký,kořeněný správným množstvím ingrediencí a ke konci jsem tajila dech když se ukázalo jaké ,, báječné,, rodiče má Elys.

20.10.2024 4 z 5

Rusovláska z Osvětimi Rusovláska z Osvětimi Nechama Birnbaum

Člověk který čte knihy se ke knize s týmhle tématem dostal alespoň k jedné za svůj čtenářský život.
Příběh Rusovlásky byl bolestivý jako každý, který si s týmhle tématem přečtete.
Zvěrstva, které se odehrávali po celé Evropě jsou dodnes mnohým nepochopitelné.
Čtení bylo příjemně překládané vzpomínkami na dětství kdy se svět zdál být ještě v pořádku i když to bylo už v období kdy se začali stahovat mraky.Vzpomínky na tatínka po kterém měla své rudé vlasy,na kamarádky,nežidovky, které ji pomáhali nosit aktovku do školy počas šabesu.
Vzpomínky na dědečka který chápal dětské potřeby a dal jí peníze na cirkus i když jako židovce jí to její víra nedovolovala.
A pak přišel nejhorší rok jejího života.Od maminky a bratříčka byla oddělena.A tak zůstala jenom se svou sestrou.Byly si oporou.A naše Rosie si slíbila že se vrátí domů.
Je smutné že o odpuštění nešlo žádat několik milionů Židů, který byli zastřelení, umučení, zpopelnění a ponižovaní v nelidských vzpomínkách.
Já knihu doporučuji protože historie by neměla být zapomenutá aby se nemohla opakovat.

20.09.2024 4 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

Jednoduše se těším na další případ tohoto sympaťáka který se stará o své tři radolesti.

16.04.2024 4 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Trocha jsem se v ní sekla.
Myslím že jsem očekávala něco jiného ale bylo to milé.
Ale určitě ji neradím ke knihám které bych si přečetla znova.

06.02.2024 3 z 5

Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Trocha trvalo než se dej rozjel ale pak už to byla jízda, která se sem-tam trocha zasekla ale o to lepší byl start s novou kapitolou.
Já osobně si myslím že některé domy je potřeba nechat spát a dovnitř ani nevstupovat.
Desy které se pak vypustí ven můžou být hodně nebezpečné.

06.02.2024 4 z 5