Annkag Annkag komentáře u knih

Archiv Archiv Victoria Schwab

Pre mna táto kniha bola z tých slabších fantasy kníh.Ano čítala sa celkom dobre ale celkový príbeh ma nejako extra nenadchol.A pravdu povediac už ma trocha v tomto type kníh unavuje happyend kde sa každé zranenie dá vyliečit.
Každá kniha má však svojich obdivovatelov a potom tých ktorý sa k nej už pravdepodobne nemajú chut vrátit.

24.01.2018 2 z 5

Horrorstör Horrorstör Grady Hendrix

(SPOILER) Obálka knihy bola nadmieru prekvapivá a originálna.Priatel sa smial či som si v práci kúpila katalog.Spočiatku som si myslela že pojde o nejakú klasickú ducharinu ktorá nás má udržiavat v napatí a máme čakat čo sa vyrúti spoza najbližšieho rohu....Ked som však dalej čítala že na mieste Orsku stála niekedy veznica už som tušila že pojde o nejakého vypadlaného šialenca...možná dvoch-troch bývalých veznoch ale priamo pán riaditel?No dobré!
Pak už to šlo samo a konečných 60strán som prečítala sa hodinku a štvrt.
Odporúčam.

20.01.2018 5 z 5

Dopisy z ostrova Skye Dopisy z ostrova Skye Jessica Brockmole

Nezvyknutá na takýto žánr a zvlášt formu písania ale nejako som bola ukecaná a prekvapilo ma ako lahko sa to čítala.Ako som bola zvadavá ako to bolo dalej,prečo sa tak milujú na vzdialenost míl.Ako jej dcéra pátra po minulosti svojej matky a potom kto bol skutočne jej otcom.ako zistuje že jej matka má romantickú dušu z ktorou sa narodila na ostrove tak chladnom a tažkom pre život a stala sa z nej básniřka.
Len ten koniec bol velmi presladený a happyend po tolkých rokoch m i do deja moc nesedel ale voči gustu žiadny dišputát.Autorka to tak chcela tak sme si to tak aj prečítali.

18.01.2018 5 z 5

Tajná kniha Tajná kniha Grégory Samak

Niečo neskutočne krásne,dokonalé,smutné,emotívne,strhujúce s pochopením že to čo sa može v minulosti napravit može smerovat ešte k niečomu horšiemu.
Ku konci knihy mi vyhrkli slzy a ja som pochopila že naše kroky a smery vedia prečo je všetko také aké je.Pretože to tak má byt aby sme sa aj z toho zlého poučili a urobili zlými včerajškami lepšie zajtrajšky.Ked aj nie pre seba tak pre tých druhých....pretože to najkrajšie na ludstve je to že dokážeme vo svojom vnútri podlačit sobectvo.

Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Určite po tejto knihe treba siahnút.Dej je pútavý,postavy plné temnoty a strachu a vrah je jednoducho typická ukážka dnešnej doby ked sa ako šialenci zoznamujeme po internetových zoznamkách a nevieme vlastne jeden o druhom nič.
Autor tu krásne ukázal že sa vobec nebojíme toho čoho by sme sa skutočne bát mali,pretože nezávezná konverzácia človeka na chate nám neukáže pravú podobu a podstatu človeka na druhej strane internetového spojenia.

11.01.2018 4 z 5

Golema a džin v New Yorku Golema a džin v New Yorku Helene Wecker

Dostala som sa ku knihe náhodou.Mna upútala obálka a obsah knihy na zadnej strane.
Bolo to zvláštne takým svojim sposobom.Golema ktorá bola vytvorená z hliny a prebudená na lodi plaviacej sa do New Yorku.Na druhej strane džin ktorý bol v New Yorku náhodou vypustený z láhve.Dve rozdielne bytosti-prakticky neživé-sa stretli v meste ktoré začalo rozkvitat v technickej a kultúrnej dobe pristahovalectva.
Prakticky psychologický rozbor postáv začlenení do deja kde vedla seba žijú dva rozne národi,kultúry,nábožestvá.
Zvláštny vztah ktorý medzi nimi klíči,zvláštne sny a pohlady retrospektív ked sa snažia pochopit svoju vlastnú existenciu.
A potom príde koniec a vy na to pozeráte neveriacky pretože máte pocit že autorka si v tom momente šnupla niečo iné a svoju povodnú podobu deja zmenila v okamihu ked sa na scénu vracia stvoritel Golemy a veznitel džina.....

Co po ní zůstalo Co po ní zůstalo T. R. Richmond

Podla mna je to skvelá kniha...ano,čítala som i lepšie ale velmi sa mi páčil nápad.Po smrti človeka sa rozhonút dozvediet sa o nom viac.Nezaujato sa dívat na skreslené obrazy na jeho osobnost,pocity,túžby a sny.Zistit že nie všetko je tak ako sa to javí na prvý pohlad ale snažit sa pochopit prečo to tak bolo?
dostalo ma najm,a zistenie že Alice bola vlastne dokonalo nedokonalá a rozzuzlenie deja a vyvrátenie jej smrti ako nehody ma prekvapilo...fakt som bola celý čas v tom že skutočne išlo o nehodu.

11.01.2018 3 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Nikdy by ma nenapadlo že práve ja siahnem po takejto knihe.Musím sa priznat že som najprv videla film-aj k tomu som sa dokopala len preto že v telke zrovna nič nedávali.ale prekvapil ma.Tak som si podarovala knihu.Začala som ju čítat a vtiahlo ma to nej práve to že sa jednalo o kultúru o ktorej som mala zkreslené predstavy.Dost skreslené :)
Príbeh dievčatka ktoré príde o detstvo-nie je práve dokonalé,štastné a ukážkové ale bolo to detstvo-a dostane sa do výchovy Matky a Babičky ktoré žijú z toho že vlastnia gejši-ano vlastnia!správne ste to prečítali,pretože si kúpili dievčatká z rodín ktoré prichádzajú o najbližších alebo naopak ich najbližší nedokážu vychovat a dat im to málo čo potrebujú-v niektorých prípadoch i čas a lásku :(
Strasti výchovy,tvrdej práce,snoch o slobode a úteky spod tyranie gejši Hacumomo ju dohnali na most kde sa stretla so svojou životnou láskou a už ako malé nevinné,krásne modrooké dievčatko si dala slub že sa stane gejšou aby mu raz mohla byt tak blízko ako to len pojde.To ako sa učila byt gejšou,to čo všetko podstúpila aby sa mohla stretnút s jeho pohladom.To že sa stala slávnou,že svoje panenstvo predala aby to všetko bolo zpečatené a to že pochopila že byt gejšou je nielen krásne ale i tažké a komplikované pretože gejša nemá právo na skutočnú,opojnú a sladkú lásku.
A čo vo filme chýba?Určite ten zvláštny koniec že nebola jeho ženou ale milenkou po celý zvyšok života,odstahovala sa do New Yorku a tam mu porodila syna.Kúpila si malú čajovnu a pochopila že západná civilizácia bude gejši stále vidiet len ako prostitútky i ked sú to vlastne umelkyne.Pretože čo je to gejša bez spevu,tanca a hry na tamtamu.....?

11.01.2018 5 z 5

Stanice Zodiak Stanice Zodiak Tom Harper (p)

Táto kniha ma upútala už len svojim názvom.
Dej odohrávajúci sa kdesi daleko na severnom pole v obklúčení ladu,snehu a bielej zimy.Postavy ktoré sa každou strankou knihy negujú a na každej hltavo čítame čo sa tam vlastne deje.Pátrame po vrahovi a nacházame dalšie možné obete,premýšlame kto stojí za vraždou,pokusu o vraždu a strácame chut vlastnit sen o tom že by sme sami navštívili Severný pol a hladali dajme tomu Santa Clausa :)

23.12.2017 5 z 5

Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Ked som to začala čítat mala som pocit že máme konečne autora ktorý dá českému a slovenskému fantasy žánru do tela...a pak pri čítaní dalej som si hovorila :,,Jéminkote,čo to ten týpek húlil za matroš?,, ale i napriek tomu som knihu nepustila z ruky pokial nebola prečítaná.
Páčil sa mi ten nápad tajomného mesta v meste,a len tak so zvedavosti by som rada navštívila zastávky ktoré boli v knihe použité a zasmejem sa nápadu ked sa každý v meste zmení.....

09.11.2017 5 z 5

Dům v nebi Dům v nebi Amanda Lindhout

smutné a tažko uveritelné že to čo sa v knihe odohráva niekto prežil.Každý z nás vie aké to je v krajinách ako je Irán,Irak,Palestína či Somálsko ale pokial to nečítame z pohladu uneseného človeka správy v televíziach nám to neozrejma....
Znásilnovanie,týranie všetkého možného typu ktoré dokáže chorá ludská mysel vymysliet a o ktorých ste s istou dávkou zájmu čítali v detektívnych knihách a vedeli že ste v bezpečí pretože to sú predza len slová na papieri.
Ale jej sa to skutočne stalo.Skutočne prežila 430dní v temnote ludskej chorobnej posadnutosti ubližovat iným,presviedčat ich že ich viera je tá pravá a že to čo sa jej deje je volou Alaha.
A klobúk dole že sa s tým čiastočne vyrovnala,že prekonala strach,oslobodila svoju mysel,obklopila sa svetlom nádeje a s týmto príbehom sa rozhodla podelit s celým svetom.
Má moj neskutočný obdiv a modlím sa len aby sa takéto veci vo svete prestali diat.

08.11.2017 5 z 5

Ententýky Ententýky M. J. Arlidge

Jo tak toto bolo podla mojho gusta...a proti gustu žiaden dišputát...
Ohromilo ma plánovanie vrážd a pozorovanie psychického rozpadu jednotlivca ktorý sa v pasti neznámeho vraha ocitol.
V retrospektívach sa vraciame do detstva kohosi-avšak až do konca sa nedozvieme koho-pretože v tomto bolo toto dielko úžasné,čakáte na rozuzlenie a myslíte si že viete kto je tak choro sadistický vrah...a zrazu hop...čítate posledné kapitoly so zatajeným dychom a čakáte už len odpoved na jednu otázku...PREČo???

08.11.2017 3 z 5

Jak zabít svého šéfa Jak zabít svého šéfa Shane Kuhn

Originálny pohlad na to ako sa zbavit šéfa :)
Nápad autora bol skvelý a čakali by ste niečo typu ,,Šéfové na zabití,, ale nie príbeh Vás prekvapí skutočnostou že ide o vraha vychovaného spoločnostou ktorá dostáva zakázky práve na vraždy šéfov ktorý sú trnem v pate vedeniu alebo donášajú na iných klientov spoločnosti ktorá si hovorí Lidské stroje...
Upúta vás príbeh jeho detstva i tá čas ked doslova bojuje o svoju lásku,miesto v živote a pátra po svojom otcovi a otázkach na odpovede prečo musel byt vychovávaní v pečovatelských rodinách.
Humorné,nenásilné a krásne miestami vulgárne

08.11.2017 3 z 5

Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Tak smutný ale zároven silný príbeh líčiaci nám strach,bolest a zúfalstvo holocaustu.Preplakala som sned celú knihu ale po jej zatvorení som pochopila že nenávist naozaj k ničomu nevedie.Odporúčam ju prečítat i mládeži pretože hoc príbeh v knihe nie je náš vlastný zvláštnym sposobom sa nás dotýka i po rokoch.
Je to presne ako ten citát...,,V okamihu ked stratíme svoju ludskost prestaneme byt človekom.,, A Oscar Schindler ukázal počas tých najtažších rokoch vojny a temnoty ktorá halila ludské srdcia že byt človekom sa dá len musíme kvoli tomu niečo obetovat a dat to tým ktorý to v tom danom okamihu skutočne potrebujú.
Určite sa k nej ešte vrátim a i po rokoch z nej budem mat pocity ktoré mi prezradia že ešte stále žijem a dýcham a uvedomujem si podstatu dobra a zla.I ked niekedy je to poriadne skreslené.

12.09.2017 5 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

úžasný sci-fi triler.Už dávno som nečítala niečo čo by ma tak pohltilo.Do konca knihy som bola ako na ihlách a vytvárala svoje vlastné teorie a pavučiny ale to čo z toho vzešlo ma zrazilo na kolená a koniec som si musela ešte raz prečítat pretože som nemohla uverit tomu že z niečoho tak detektívneho a tajomného može skončit takouto halucinogénou vylomeninou.
Palec hore u mna jednoznačne.

06.09.2017 5 z 5

Delirium Delirium Lauren Oliver

Viděli stě niekedy film Equlibrium?Tak při čtení tento knihy som malá pocit skoby dá scénáristů inšpirovali právě touto knihou kde přesně cituschpnych na světě nie je místo .Bavilo má čítat toto dílko a zistovat ó Aku nádheru by som Stratila Keby som nemalá možnost pociťovat smutok,lásku,bolest či slobodu.....

21.08.2017 4 z 5

Smrt démona Smrt démona Anne Holt

Tak toto bolo naozaj super čítanie.Už na samom počiatku to malo háčik na udici a vtiahlo ma to do toho zvláštneho sirotinca a hned po opísaný Olava som chcela o tomto zvláštnom klučinovi zistit viac.Po pár kapitolách vypláve na povrch vražda.
Počas celého deja som mala pocit že podozrivý ktorý sa tam hemžia a množia ako muchy na hnoji s tým až tak moc spoločné nemajú....ale každý mal svojim sposobom svoj motív.....či už bol opodstatnený douhov,skrytým skutočností,peniazmi alebo mileneckými náznakmi.
A ten chlapec tam stále bol,kdesi v deji,mimo deja v retrospektívnom spomínaní svojej matky.
Působil dojmom chlapca ktorý sám nevie čoby,chlapca tak komplikovaného a istým sposobom nevinného,nevysporiadaného so svojim ja,ktoré po pravde ešte len hladá.
A už potom som na neho aj ako na podozrivého zabudla,vnímala som ho len ako nejakú kulisu so smutným životom.
A ked sa Maren nakoniec priznala kvoli tomu že pochopila že za vraždu Agnes može práve Olav všetko som zrazu pochopila a tlieskam autorke ktorá ma dokázala úplne odrovnat a pomotat mi hlavu.

11.08.2017 5 z 5

Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Staré dopbreé heslo "Kamarád taky rád!" úžasne ožil v tomto knižnom spracovaní....bavilo ma to,miestami som sa hihnala a bavila na plný kolo.
Postupne som cítila z knihy drobné mravenčenie které prebúdzalo rozpaky hlavnej hrdinky.
A nakoniec sa kamarád a kamarádka do seba zamilovali

ooo....aké nečakané,že? :)

05.08.2017 3 z 5

Stepfordské paničky Stepfordské paničky Ira Levin

Príbeh ktorý bol miestami humorný,miestami detektívny...miestami som mala pocit že čítam psychologické dielo skúmajúce mužskú predstavu o dokonalosti svojej nežnej polovičky.
Autor krásne rozpísal strach o vlastný život .Strach o to či nás skutočne chce niekto koho milujeme zmenit až tak že by bol schopnýa ochotný nás zabit aby sme boli nahradený.Na tú dobu ked toto dielko vzniklo to bolo neskutočne dobré a malo to svoj osobitý šmrnc,ktorý však i v dnešnej pretechnizovanej dobe ostáva.
Ja dávam Stepfordským paničkám palec hore i ked by som jednou z nich byt nechcela.

26.07.2017

All you need is kill - Stačí jen zabíjet All you need is kill - Stačí jen zabíjet Rjósuke Takeuči

Vdaka kolegynke z práce mám prečítané svoje prvé manga v živote.Na jej doporučenie som začala s týmto.
Začala som to čítat s takým tým pocitom.Skúsim dat aspon pár strán a skončilo to s tým že som knihu nepustila z ruky kým nebola prečítana.
Do štýlu manga čítania som sa taky dostala celkem rychlo a neskutočne ma to pobavilo.
Len ráno dcérkiná otázka nemala chybu."Mami,ty si čítala detskú knižku?" :D

25.07.2017 4 z 5