Anonymkahink Anonymkahink komentáře u knih

Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

Čtivá povídka plná vtipu.

22.08.2024 5 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Dech beroucí fantasy s velkou dávkou romantiky. Báječně vykreslené myšlenky, strach a oddanost. Dokonale vymyšlené postavy, v kterých se člověk během čtení neztrácel. Miluju styl psaní autorky a dokonalost s jakou je kniha přeložená do češtiny. Těším se na další díly série.

28.06.2024 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Pokud vás zajímá, jak to funguje ve zdravotnictví, tak toto je kniha, která vás nechá alespoň trochu nahlédnout pod pokličku urgentu a záchranky. Plynulý rozhovor s otázkami, na které mě přesně zajímala odpověď. Často mě ve vyprávění něco zaujalo a hned další dotaz tomu odpovídal.
Pan Moravec má pro rozhovory cit. Plno příběhů, které pan doktor vyprávěl, mi často vyrazily dech. Překvapilo mě, jak zajímavě a živě dokázal popisovat scény ze zásahů, které byly popsané s úctou ke zraněným a zároveň často s poučením pro čtenáře.
Pana doktora sleduji už delší dobu na instagramu a je to jeden z profilů, jehož sledování dává naprosto smysl. V knize je stejně upřímný jako na sociálních sítích.

27.06.2024

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Carter nezklamal. Pokud máte rádi kombinaci krve, vraha a oběti násobené dvěma, tak tohle je něco pro vás.

05.02.2024 5 z 5

Deeply Deeply Ava Reed (p)

Nejlepší kniha série. Zoey i Dylan mi přirostli k srdci a jejich příběhy to celé perfektně uzavřeli. I když od začátku víte, jak to skončí, tak stejně čtete dál, abyste znali tu cestu, která k tomu konci vede.

01.09.2023 5 z 5

Madly Madly Ava Reed (p)

Romantika kam se člověk podívá, avšak líbí se mi, že to není jen o lásce, ale i o sebelásce a přijetí se. Sice víme od začátku, jak to skončí, přesto je kniha čtivá.

30.08.2023 4 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Oproti předešlému dílu se tato kniha vrací zpět do Los Angeles. Opět se setkáme i s Garciou. Děj byl spíš o vrahovi jako jsme byli zvyklí. Přesto nemám co vytknout, páč to bylo čtivé a dramatické až do samého konce.

30.08.2023 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Tohle je rozhodně první detektivka, u které jsem ztěží potlačovala slzy. Robert Hunter je lidský, jako nikdy dřív. Dozvíme se tolik z jeho minulosti, že nám najednou dává smysl jeho chování.
Je vidět, že už je to několikátý díl a autorův styl psaní se ještě víc zdokonaluje. Navíc množství myšlenek a detailů, které tato kniha v sobě má, je nepopsatelné. Ještě teď mi běhá mráz po zádech a vím, že mi tato knížka nedá chvíli spát.

27.08.2023 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Tohle je úžasné dílo, ke kterému se pravidelně vracím. Dokonalé jsou i drobnosti a motivy, které v knize jsou. Jednoduše miluju.

25.08.2023 5 z 5

Truly Truly Ava Reed (p)

Jedna z mnoha romantických knížek, které mají idylický příběh doplněný o problémy hlavních hrdinů. Příběh je však psaný čtivě, ale někdy vázne překlad. Zpěvák Taylor Swift fakt pobavil

Jinak citáty vystihující kapitolu mě zaujaly a také dva pohledy na příběh se mi líbily.

25.08.2023 3 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

(SPOILER) Napínavý děj, překvapivý motiv, hromada krve a násilí

A do toho stínové divadlo! Tohle se Carterovi fakt povedlo. Navíc se do vyšetřování zapojili i další členové vyšetřování, takže to dostalo zase úplně nový rozměr.

24.08.2023 5 z 5

Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Nějak moc mě to nenadchlo. Některé části vtipné a čtivé, jiné nudné a nezajímavé. Čekala jsem asi ně co trochu jiného.
Knihu jsem četla především pro výzvu, jinak bych se k ní asi nedostala.

21.08.2023 1 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Jen tak pro úvod, tenhle příběh je pro mě srdcová záležitost.
Četla jsem ho již na Wattpadu, kde mě zaujal a i v papírové podobě se mi líbil. Ano, má pár chyb, nedokonalostí a dalších detailů, ale to není zásadní pro celý děj. Mně se líbil i vedlejší příběh, který sice nesouvisel s hlavním vyšetřováním, ale dodal větší význam samotné Klekánici. Na prvotinu za mě povedené a dle mého nezklame detektivním duchem. Normálně bych dala možná jen4 hvězdy, ale jak jsem psala, je to srdcovka, takže proto ta pátá.

Jinak ti, co znají Příbram a její okolí, tahle knížka je zasazená tam, tak jen tak pro zajímavost.

18.08.2023 5 z 5

Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Tak tato kniha za mě byla zklamáním. Jen těžce jsem ji dočítala a poslední stránky jsem skoro přeskočila. Zaujaly mě 2 povídky a i ty mě svým závěrem absolutně zklamaly. Často nudný nezajímavý děj a nerealistické popisy. Mrzí mě to, ale kniha nestojí za přečtení.

15.08.2023 1 z 5

Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Úžasná knížka od fantastické autorky. Čtivá a co víc, otvírá plno témat, která řeší kdejací teenageři. Nutí Vás to přemýšlet nad tím, co je vlastně pravda a jestli ji dva lidé vidí stejně či nikoli. Zároveň vidíme, jak se člověku může během okamžiku změnit celý život. A také oceníte sílu přátelství a rodinného zázemí. Tento díl úžasně končí tuto sérii, která rozhodně stojí za přečtení.

15.08.2023 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Opět famózní detektivka z rukou Cartera. Takhle dokonale a promyšleně dokáže detektivky psát jen on. Tato konkrétní byla originální nejen díky způsobu vražd, ale také motivem vraha. Zaručeně budete až do konce zvědaví, jak to dopadne a zároveň kdo nakonec přežije a nepřežije řádění vraha.

13.08.2023 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Carter nezklamal ani v tomto díle. Dokázal udržet napětí a čtenář až do poslední chvíle nevěděl, jestli hlavní postava vůbec přežije. Opět ukázkové popisy a dechberoucí motiv vraha. Doporučuju.

11.08.2023 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Další dechberoucí detektivka od Cartra, která je stejně jako předešlý díl plná krve a nebezpečných scén. Až do poslední chvíle budete napnutý a nebudete tušit, kdo má vše na svědomí. Tato knížka je navíc neskutečně čtivá a je takřka nemožné se od ní odtrhnout.

03.08.2023 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Jestli milujete detektivky s napětím až do konce příběhu, tohle je přesně něco pro vás. Detektiv úžasný, lidský a uvěřitelný. Hromada detailů až takových, že se cítíte jako uprostřed vraždy. Vidět příběh z pohledu oběti i vyšetřovatele je neskutečné a oceňuji to. Okamžitě si to zamilujete, pokud se tedy nebojíte krve a drsných popisů.

01.08.2023 5 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Jedna z nejlepších knížek co jsem letos četla. Naprosto pohodový příběh ideální na léto. Žádné složitosti, naopak hora přátelství a trocha lásky. Jestli si něco zamilujete, tak kávu a jemnost, s jakou je vám příběh předán. Tohle je prostě příběh, který pohladí po duši.
A jinak ta ořízka, to je něco tak moc dokonalého...

21.07.2023 5 z 5