Any26 Any26 komentáře u knih

Blecha Blecha Nikolaj Semjonovič Leskov

Naprosto skvělé. Povídka je navíc nádherně ilustrovaná. Doporučuji!
Vtipná a jednoduchá, o ruských zlatých ručičkách.
Naneštěstí to, co levák později u Angličanů vyzvěděl se už k carovi nedostalo, a tak vše dopadlo jak dopadlo...

02.02.2023 5 z 5

Magické obrazy Magické obrazy * antologie

Naprosto boží knížka, aneb jak se dívat na svět jinýma očima!

16.04.2022 5 z 5

Jerry Garcia Na plný plyn Jerry Garcia Na plný plyn Sandy Troy

Myslím si, že kniha mohla být lépe napsaná, možná i pár obrázků by neuškodilo. Pravda je teda, že nevím jak vypadá originál, ale česká verze knihy nic moc, obzvlášť ten překlad a potom časté překlepy, ale ve finále můžu být ráda, aspoň za něco málo, co se nějakým způsobem do češtiny přeložilo a dostalo.
Celkově hodnotím 3,7.

12.09.2021 3 z 5

Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Musím přiznat, že jsem se po celou dobu čtení knížky neskutečně bavila.
Tolik vtipných dialogů + prostě skvělá fantasy...

07.03.2021 5 z 5

Pátračka Gilda a Posvátné kosti Pátračka Gilda a Posvátné kosti Jennifer Allison

Super knížka doporučuji!

03.02.2017 5 z 5

Probuzení Probuzení Lisa Jane Smith

Jakože... to, co sakra je?! Proč je seriál o 100krát lepší?? Hodně zajímavé pro srovnání. Vlastně nevím, co si o knížce mám myslet. Kromě toho šíleného egocentrického vykreslení Eleny... které je asi lepší víc nekomentovat...
Řekla bych, že je to zajímavá parodie na seriál, ale tohle je předloha - každopádně opravdu jen hrubá předloha, a jsem za to ráda.

Jinak se to čte rychle, děj odsýpá a mě to vlastně vytáhlo ze čtenářské krize, která se mě držela přes 2 měsíce. Takže to ani zas tak špatně hodnotit nemůžu. A teď by byla taky škoda nepokračovat v dalším díle :D

20.09.2024 3 z 5

Vadí vám chaos v mojí hlavě? Vadí vám chaos v mojí hlavě? Steven Tyler (p)

Uch. Co k tomu napsat. Vlastně jsem po dočtení ani nevěděla jak to hodnotit. No nic zkusím to teď. Kniha je dost egoistická, ale tak na druhou stranu je to autobiografie že... A psal to Steven Tyler že... Týpek, co v sedmnácti napsal 'Dream On' - "svoje dítě"..., žil velmi "veselým" a neřízeným životem atd...
Každopádně to uskakování z jedné myšlenky na druhou mi ani nevadilo. Bylo to svým způsobem čtivé, vtipné a zajímavé. Možná bych to jen trošičku zkrátila. Přečtení každopádně nelituji.

18.02.2024 4 z 5

Brána pekel Brána pekel Leigh Bardugo

Panebože, tak to byla jízda. Jestli jsem si myslela, že jsem v prvním díle pochopila Léthé, tak jsem se pekelně mýlila. V druhém díle se nám odkrývá mnohem víc. . .
Autorka nás hned vtáhne - žádný kličkování, žádný pomalý rozjezd či seznamování. Takže bez přečtení prvního dílu by to bylo dost těžký. Děj ubíhá takovou rychlostí, že se nestačíte ani nadechnout.
Líbila se mi promyšlenost, napětí, ta celková myšlenka - odhalování brány, cesta do pekel, a i néúplně uzavřený závěr.
Alex je neuvěřitelně sympatická a stejně tak i Dawesová, Turner i Darlington a jeho nápovědy, respektive hádanky, když byl vězněn.

31.01.2024 5 z 5

Dveře do prázdnoty Dveře do prázdnoty Victoria Schwab

I pokračování téhle série stojí za to. Kniha mě hodně bavila a byla jsem do ní úplně "zažraná".

08.12.2023 5 z 5

Pátračka Gilda a Mrtvá schránka Pátračka Gilda a Mrtvá schránka Jennifer Allison

Tahle knížka (série) mě v dětství hodně bavila. Gilda se mnou prakticky všude cestovala :DD

08.12.2023 5 z 5

Ptákovina Ptákovina Milan Kundera

Svým způsobem se mi kniha dost líbila a bavila mě.

08.12.2023 4 z 5

Svět v zrnku písku Svět v zrnku písku William Blake

Je to William Blake, takže prakticky sázka na jistotu, že se to bude dobře číst.

08.12.2023 4 z 5

Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

Nemůžu si pomoct, pro mě to ale byla docela slabá knížka. Jistě, poukazuje na vážná témata dnešní doby, ale opravdu mě nijak nenadchla.

08.12.2023 3 z 5

Adam a Eva: Hra o čtyřech dějstvích Adam a Eva: Hra o čtyřech dějstvích Michail Bulgakov

Velmi povedená divadelní hra. A další skvělé dílo od MISTRA Bulgakova!
Tady už snad nic víc psát nelze - v podstatě stačí: Adam a Eva -- sci-fi divadelní hra -- 30. léta, SSSR, ideje komunismu
P.S. navíc mi to přišlo jako mix mých 2 oblíbených knížek: Bílé nemoci a částečně i Den Trifidů.

29.01.2023 5 z 5

Alenka v říši zombií Alenka v říši zombií Gena Showalter

Moc mě bavila -- doporučuji.

"Dobře. Tak předpokládejme, že s nimi spolupracuju. A co vlastně zkoumám?"
Tak tohle mě doslova rozsekalo :D /str. 202-204/

07.03.2021 5 z 5

Skok nad hvězdami Skok nad hvězdami Natalja Ščerba

Knížku jsem četla v originále, takže mi chvíli trvalo než jsem se jí prokousala, ale byla naprosto úžasná. Opravdu obdivuji tuhle autorku a její fantasy světy, které dokáže opravdu skvostně vykreslit.

04.03.2021 5 z 5

V divočině V divočině Diane Thomas

Zajímavý téma, který se mi asi nějakým způsobem uloží v hlavě. Samotnou knížku však hodnotím jako průměr. Byly tam dobrý a zajímavý pasáže, ale taky části, který podle mě za moc nestály. Znovu bych to nečetla.

18.02.2024 3 z 5

Míťova láska Míťova láska Ivan Alexejevič Bunin

No... Co k tomuto napsat Míťu už nikdy více. Nebylo to nejhorší, ale taky to nebylo něco, nad čím bych se rozplývala. Popisy každopádně byly krásné, a když už se tam začalo něco dít, tak to taky nebylo zlé.

P. S. do teď nemůžu pochopit jak tato knížka může mít na DK, tak vysoké hodnocení

27.01.2024 3 z 5

Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

Od autorky už jsem teda četla lepší knížky. Námět je to hezký, ale nehýří to tam žádnýma vtipnýma dialogama, ani ničím dalším co by vás popouzelo to číst dál. Jasně, zajímává vás v čem spočívá to prokletí Gallantu, což se mimochodem dozvídáte skoro až na konci, který byl teda z celé knížky nejlepší (ale zároveň i zvláštní), ale to je tak všechno.
U V. Schwab je to za mě podprůměrná knížka. Napsala už lepší.

17.01.2024 3 z 5

Vždycky Jane Vždycky Jane Jenn Bennett

Nebyla to špatná knížka. Děj byl fajn, celkem se mi právě že i líbil. Ale z nějakého důvodu se nedokážu přinutit k vyššímu hodnocení.

08.12.2023 3 z 5