ApolenkaS ApolenkaS komentáře u knih

Obuvníkova žena Obuvníkova žena Adriana Trigiani

Pro mě nepředvídatelný a zajímavý příběh. Moc se mi to líbilo a několikrát jsem si pobrečela! :)

25.12.2015 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nádherné čtení! Všechny otázky zodpovězeny…. Atmosférou mi kniha připomínala Jako zabít ptáčka.

14.11.2021 5 z 5

Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Dala jsem pět hvězdiček, ale... Těžko se tomu věří. Je to něco tak strašného, tak krutého, tak nespravedlivého! Nedokážu to vlastně hodnotit. Neuvěřitelné. Jak krásný a pohodlný život máme, si uvědomíme až u těchto příběhů.

21.02.2021 5 z 5

Chci to taky! Chci to taky! Ellen Berg

Romantika, která mi sedla. Na začátku mi byla hlavní hrdinka krajně nesympatická, ale pak prostě rozkvetla jak slunečnice ;-)

07.01.2021 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Vleklo se to.... První část jsem se nutila číst, ale když jsem začala tušit, jak se věci mají, tak jsem byla zvědavá, jestli jsem to odhadla správně. Závěr mě překvapil.

11.11.2019 4 z 5

Zlodějka Zlodějka Sarah Waters

Četla jsem kvůli výzvě. A ač jsem se bála štítku "lesbičky", tak musím říct, že zápletka hodně dobrá. Doba to byla teda sakra zlá...

10.08.2019 5 z 5

Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Wow, to se tak dobře četlo! Pro slzy jsem neviděla na písmenka. No a v jednu chvíli jsem knížku zaklapla, že to ne! Takhle to být nemůže!!! Vydržela jsem to necelé dvě mimuty a zase jsem musela číst dál! Prostě stojí za přečtení!!!!

28.06.2019 5 z 5

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Páni, wow, to byl příběh!!!! Neštěstí Elizy, které nebralo konce. Bože, bylo mi jí tak líto, brečela jsem jak želva. Neuvěřitelně statečná, nesobecká bytost. A Rose, také oběť okolností.... Představivost mi hrála všemi barvami, moc bych to chtěla vidět zfilmované.

25.07.2016 5 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Bavilo mě to moc do chvíle, kdy se děj vyhrotil. Pak se to vleklo, hlavní postavy se dlouze patlaly v pocitech... Těch pocitů a vysvětlování tam bylo zbytečně moc. Trošku mi to zkazilo celkový dojem. Jinak jsem místy vybuchovala smíchy, Warren byl prostě boží :-)))

06.04.2019 4 z 5

Korneliina válka Korneliina válka Regina Andrásová

Víc než milostný román, je to příběh plný válečného "hnusu". Všechno to bezpráví a boj jednotilivých lidí s tím, co válka přinesla, boj o přežití. Krásně popsaný vnitřní boj člověka s vlastním přesvědčením a skutečností. To jak hlavní hrdinové dokázali otevřít oči a přenést se přes to, co bylo tou hnusnou dobou dané. Jejich vnitřní změna byla popsaná tak uvěřitelně, že jsem to opravdu hltala. Neskutečné, jak si člověk myslí, že ví co si ten druhý myslí a nepřipouští, že by to mohlo být naopak. Krásný příběh, krutý, drsný, bolestný, ale krásný. Ta kniha mě dostala.

13.09.2016 5 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Rozhodně bych to zařadila do povinné četby. Nemělo by se nikdy zapomenout!!! Kdo z nás si dnes umí představit, že nám někdo zakáže něco vlastnit, něco dělat a nakonec nám může vzít úplně všechno?! Jak se to mohlo stát stále nedokážu pochopit :-(

06.03.2016 5 z 5

Horská věc Horská věc Barbora Řebíková

Tohle byla lahůdka, na kterou jsem přišla díky čtenářské výzvě i když jsem ji četla až po jejím splnění. Kniha to byla maličká, ale krásně napsaná. Myšlenky a vyprávění. A ty myšlenky byly popsané krásnou češtinou milionů barev. Jedna věta přes půl stránky, vím, že to nemá každý rád, ale bylo to trochu jako poezie, prostě nádhera. A vyprávění příběhů? No to byla lahůdka, moc hezky se to četlo.

29.10.2022 5 z 5

Carolina Carolina Hana Marie Körnerová (p)

Mám tyhle příběhy ráda. Mají atmosféru, která na mě dýchá minulostí. Četla jsem jedním dechem.

09.04.2020 5 z 5

Hugo a jeho velký objev Hugo a jeho velký objev Brian Selznick

Nádhera! Úplně mě knížka vcucla. Ten způsob vyprávění kombinací kreseb a textu!!! Čtenář je opravdu doslova vtažen do příběhu. Doporučuji všem malým objevitelům... :-)

07.10.2018 5 z 5

Třetí přístav Třetí přístav Hana Marie Körnerová (p)

Mám nějaké povinnosti, které bych měla dělat přednostně, ale ta knížka vůbec nejde odložit. Dala jsem si předsevzetí, že po tomhle dílu se už budu učit a psát bakalářku. No nejde to, v noci jsem rozečetla třetí díl!!!! :D :D :D Velmi čtivé, děj má spád, nic přitaženého za vlasy, žádná přehnaná slaďárna, opravdu mě to baví :-).

17.01.2018 5 z 5

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla C. D. Payne

Náramně jsem se bavila! Ty hlášky neměly chybu a ta její matka byla krásně ohavná. Dcera Casta s tím jejím suchým humorem, no noční můra všech matek. Opravdu vtipná knížka, doporučuji.

21.08.2017 5 z 5

Muž, který pronikl do Osvětimi Muž, který pronikl do Osvětimi Denis Avey

Vždycky jsem cítila beznaděj, když v nějakém válečném příběhu z koncentrátu někdo zemřel těsně před koncem války. Teď mi dochází, s čím museli žít ti "osvobození", to obrovské trauma, které si nesli po zbytek života :-(
A už vůbec nedokážu pochopit a uvěřit, že je nikdo neposlouchal a nevěřil tomu, co prožili!!! Jak jim muselo být, když někdo zpochybňoval a popíral holokaust?!!!!

26.10.2016 5 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Já od té knížky nic zázračného nečekala. Vyprávění o rituálech slonů bylo moc zajímavé a tak nějak mě ta kniha pohltila, ani jsem si nevšimla jak. Strašně mě bavila Serenity. A pak mi na konci prostě spadla brada, protože jsem to vůbec nečekala. Moc moc dojemné!!!!

29.08.2016 5 z 5

Kufr paní Sinclairové Kufr paní Sinclairové Louise Walters

Na začátku jsem byla trochu v rozpacích, něco mi tam nesedělo. Asi že paní Dorothy byla taková zvláštní povaha. No a pak mě to vcuclo. Totálně mě knížka pohltila. Neuvěřitelně zajímavý a jímavý příběh.

23.09.2015 5 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Příjemná změna. Oddechovka, až téměř milé čtení. Nedalo se nesympatizovat s hlavní postavou. Za mě pět hvězdiček.

14.07.2015 5 z 5