ApolenkaS komentáře u knih
Nemůžu uvěřit, že tyto prádelny fungovaly AŽ do roku 1996!!! Děsivé.
Nádherně vystavěný příběh. Celou třetí třetinu jsem prožívala klasickou čtenářskou schizofrenii, kdy jsem se těšila na samotný závěr příběhu a zároveň smutnila, že příběh skončí. Četlo se krásně.
Mám nějaké povinnosti, které bych měla dělat přednostně, ale ta knížka vůbec nejde odložit. Dala jsem si předsevzetí, že po tomhle dílu se už budu učit a psát bakalářku. No nejde to, v noci jsem rozečetla třetí díl!!!! :D :D :D Velmi čtivé, děj má spád, nic přitaženého za vlasy, žádná přehnaná slaďárna, opravdu mě to baví :-).
Hodně se mi líbil hlavní příběh, příběhy postav okolo, ale celý to bylo tak blbě psaný, že jsem se nutila číst dál. A přitom předchozí dvě knížky se četly tak moc dobře! Bylo to pro mně zklamání, ale bylo by nespravedlivé knihu zavrhnout. Kdo se do ní pustí, nechť vydrží, poslední třetina je celkem fajn ;-)
Náramně jsem se bavila! Ty hlášky neměly chybu a ta její matka byla krásně ohavná. Dcera Casta s tím jejím suchým humorem, no noční můra všech matek. Opravdu vtipná knížka, doporučuji.
Srovnávala jsem s knihou Žila jsem již před staletími a bála jsem se, co mě čeká, protože zmíněná kniha mě absolutně otrávila. Mariana byla krásná. Příběh přirozeně plynul, nic přitaženého za vlasy. Já jsem plačka, takže konec jsem probrečela. Nic náročného, prostě pohodová, trošinku tajemná, romantika.
Kniha mě zklamala. Nápad skvělý, ale výsledek podivný. Chování Jo naprosto nelogické a divné. Sam? Fakt zvláštní figurka. A vlastně jsem nějak vůbec nepochopila žádnou z postav současnosti. Rozhodně bych si raději přečetla jen příběh Matyldy. Tři hvězdy za Matyldu, ta se mi líbila moc.
Nádherné čtení. Dlouho jsem zvažovala, jestli chci "takovouhle" knížku číst. Ale nakonec mě přesvědčilo hodnocení. Neuvěřitelně dobře se to četlo, to prostředí je krásně barvitě popsané, postavy a mentalita vesničanů pro mě absolutně uvěřitelná. Já snad měla při čtení i strhaná záda od nošení vody!!!
Zajímavé téma. Koho zajímá, jak to vypadalo v padesátých letech dvacátého století v chudé londýnské čtvrti, rozhodně může načerpat atmosféru. Vůbec jsem si to do přečtení této knížky neuměla představit.
Vždycky jsem cítila beznaděj, když v nějakém válečném příběhu z koncentrátu někdo zemřel těsně před koncem války. Teď mi dochází, s čím museli žít ti "osvobození", to obrovské trauma, které si nesli po zbytek života :-(
A už vůbec nedokážu pochopit a uvěřit, že je nikdo neposlouchal a nevěřil tomu, co prožili!!! Jak jim muselo být, když někdo zpochybňoval a popíral holokaust?!!!!
Víc než milostný román, je to příběh plný válečného "hnusu". Všechno to bezpráví a boj jednotilivých lidí s tím, co válka přinesla, boj o přežití. Krásně popsaný vnitřní boj člověka s vlastním přesvědčením a skutečností. To jak hlavní hrdinové dokázali otevřít oči a přenést se přes to, co bylo tou hnusnou dobou dané. Jejich vnitřní změna byla popsaná tak uvěřitelně, že jsem to opravdu hltala. Neskutečné, jak si člověk myslí, že ví co si ten druhý myslí a nepřipouští, že by to mohlo být naopak. Krásný příběh, krutý, drsný, bolestný, ale krásný. Ta kniha mě dostala.
Já od té knížky nic zázračného nečekala. Vyprávění o rituálech slonů bylo moc zajímavé a tak nějak mě ta kniha pohltila, ani jsem si nevšimla jak. Strašně mě bavila Serenity. A pak mi na konci prostě spadla brada, protože jsem to vůbec nečekala. Moc moc dojemné!!!!
Teda ten začátek, CeeCee mě neskutečně vytáčela svojí naivitou a jak byla hloupoučká. Ale jak vyzrála během života, to mě dostalo. Na konci jsem ji teprve pochopila a naivitu odpustila. Zajímavý příběh, který se strašně dobře četl!!!!!
Páni, wow, to byl příběh!!!! Neštěstí Elizy, které nebralo konce. Bože, bylo mi jí tak líto, brečela jsem jak želva. Neuvěřitelně statečná, nesobecká bytost. A Rose, také oběť okolností.... Představivost mi hrála všemi barvami, moc bych to chtěla vidět zfilmované.
Já bych tu knihu tak úplně nezatracovala. Začátek byl rozvleklý a nějak jsem netušila, kam to povede. Ale pak se mi to zalíbilo a opravdu se mi dobře příběh četl. Nic přitaženého za vlasy, prostě uvěřitelný. Teda až na to, kolik citátů si pamatovali! Já bych dala tři verše z Romea a Julie, být či nebýt a pak už opravdu nic :-)))
Rozhodně bych to zařadila do povinné četby. Nemělo by se nikdy zapomenout!!! Kdo z nás si dnes umí představit, že nám někdo zakáže něco vlastnit, něco dělat a nakonec nám může vzít úplně všechno?! Jak se to mohlo stát stále nedokážu pochopit :-(
Pro mě nepředvídatelný a zajímavý příběh. Moc se mi to líbilo a několikrát jsem si pobrečela! :)
No tak to byl mazec! Na začátku jsem si říkala, normálka, pohoda.... Kde je Joona? No, tak snad se to nějak rozjede..... A od druhý půlky už děti nedostávaly večeři, protože se tak knížka nedala odložit. A posledních sto stránek?!!! ADRENALIN!!!! Fakt super vygradovaný příběh. Ten úplný závěr (hořící dům) už mi přišel přehnanej, ale proč ne? ;)
Tak tohle je absolutně ulítlá knížka. Není to tak úplně můj šálek kávy. O to víc mě baví ji všem doporučit. Úleťárna zábavná, absurdní ale fakt vtipná. Ve výsledku takový milý příběh, že? No kdo by nechtěl mít Bernadettu za matku?!!! :)))
Na začátku jsem byla trochu v rozpacích, něco mi tam nesedělo. Asi že paní Dorothy byla taková zvláštní povaha. No a pak mě to vcuclo. Totálně mě knížka pohltila. Neuvěřitelně zajímavý a jímavý příběh.