ApolenkaS ApolenkaS komentáře u knih

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Nejhorší v mezilidských vztazích je předjímání. Myslet si, že víme, co si myslí druzí. Myslet si, že známe nevyřčené důvody konání druhých.....

11.12.2019 5 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Neuvěřitelné! Opravdu je těžké si připustit, že se to stalo. Nejvíc mě dostalo miminko s pěstičkami u uší.... Au au, to bolelo. Drobečci malí.

22.11.2019 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Vleklo se to.... První část jsem se nutila číst, ale když jsem začala tušit, jak se věci mají, tak jsem byla zvědavá, jestli jsem to odhadla správně. Závěr mě překvapil.

11.11.2019 4 z 5

Honzlová Honzlová Zdena Salivarová

Na tuhle knížku jsem narazila poprvé, když mi bylo 16, dva roky po revoluci. Byla to moje první konfrontace s tím, jak to za komunistů chodilo u těch kádrově nevyhovujících. Dost mi otevřela oči.... Další kniha, kterou bych dala do povinné četby! A četla se velmi dobře.

14.10.2019 5 z 5

Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Nejsem úplně cílovka, ale bylo to čtivé, nenucené a člověk má chuť se začít učit italsky! Letní prima čtení.

24.09.2019 5 z 5

Pokoj bez dveří Pokoj bez dveří Karolina Tůmová

Ten začátek... nevím, nezabíral. Ale pak mě příběh chytil! Jen si ji koukejte přečíst ;-)

21.09.2019 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Ach můj bože, nemám slov. Tak bych si přála, aby tu knihu četly mladší ročníky. Ale člověk si asi musí něco odžít, aby pochopil, že dneska ten život máme o tolik jednodušší. Nesrovnatelně!!!! Jsem moc ráda, že mě tato kniha neminula.

18.08.2019 5 z 5

Zlodějka Zlodějka Sarah Waters

Četla jsem kvůli výzvě. A ač jsem se bála štítku "lesbičky", tak musím říct, že zápletka hodně dobrá. Doba to byla teda sakra zlá...

10.08.2019 5 z 5

Černobyl. Historie jaderné katastrofy Černobyl. Historie jaderné katastrofy Serhii Plokhy

Jednu hvězdu ubírám za překlad, ten je fakt tristní. Ale jinak obsahově zajímavé. Ta politická demagogie... nemůžu uvěřit, že to byli opravdu takový sebestředný prasata!!! Prostě hnus! Je mi líto těch lidí, kterých se katastrofa dotkla.

30.07.2019 4 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Smutné, ale krásné čtení... Člověk si po přečtení uvědomí, že je potřeba si vážit všeho, co je v životě dobré a ne si jen stěžovat na to špatné. No, kdo četl, ví jak to myslím.

19.07.2019 5 z 5

Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Tak teda pro mě utrpení. Chtěla jsem si tak nějak odpočinout u něčeho lehčího a zároveň si splnit knihu do výzvy. Hm, tohle byl přehmat. Tragický překlad a tolik blbostí!!! V lednu nesnáší pach whisky a v březnu se na Svatého Patrika zleje Jamsonem? A jiné podobné kraviny...

16.07.2019 1 z 5

Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Wow, to se tak dobře četlo! Pro slzy jsem neviděla na písmenka. No a v jednu chvíli jsem knížku zaklapla, že to ne! Takhle to být nemůže!!! Vydržela jsem to necelé dvě mimuty a zase jsem musela číst dál! Prostě stojí za přečtení!!!!

28.06.2019 5 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Pro mě zbytečně nafouklé, aby bylo hodně stránek. Ale příběh OK a dokonale mrazivé prostředí!

23.06.2019 3 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Opět příběh, který nutí položit si otázku, jestli přežít Osvětim, byl lepší konec, než se odtamtud nevrátit...

14.05.2019 5 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Pro mě strašně fajn příběh! Kdo má rád trochu historie (je to historie rok 1914, ne?), trochu toho rodinného takemstvíčka a intrik, tak si přijde na své.

05.05.2019 5 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Bavilo mě to moc do chvíle, kdy se děj vyhrotil. Pak se to vleklo, hlavní postavy se dlouze patlaly v pocitech... Těch pocitů a vysvětlování tam bylo zbytečně moc. Trošku mi to zkazilo celkový dojem. Jinak jsem místy vybuchovala smíchy, Warren byl prostě boží :-)))

06.04.2019 4 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

První třetina fajn. Druhá třetina tragédie, pořád to samé dokola (někdy nepochopitelné, já bych prostě některé věci udělala jinak). Třetí třetina už měla zase spád a musela jsem knihu bezodkladně dočíst. Nebyla vyloženě špatná, ale na zadek jsem se z ní neposadila. Za přečtení stojí :-)

28.03.2019 3 z 5

Dopis Alexandrovi Dopis Alexandrovi Renata Laxová

Zaujalo mě na začátku vyprávění z pohledu malého dítěte. Čtenář získává další rozměr historických událostí, které zná, ale spoustu důsledků a detailů si neuvědomuje.

29.12.2018 5 z 5

Hugo a jeho velký objev Hugo a jeho velký objev Brian Selznick

Nádhera! Úplně mě knížka vcucla. Ten způsob vyprávění kombinací kreseb a textu!!! Čtenář je opravdu doslova vtažen do příběhu. Doporučuji všem malým objevitelům... :-)

07.10.2018 5 z 5

Pianista Pianista Władysław Szpilman

Nesmírně syrové a surové. Neuvěřitelný příběh. Pořád je pro mě těžké pochopit, že se to skutečně dělo. ;-(

07.08.2018 5 z 5