Aqua-bella Aqua-bella komentáře u knih

Smršť Smršť Johan Theorin

Čekala jsem od knihy trochu víc. Slibovala "duchařinu", které tam moc nebylo, což mě zklamalo. Trvalo tak polovinu knihy, než se příběh trochu rozjel, druhá polovina byla zajímavější. Dějová linka se zloději mi přišla zdlouhavá a nudná.

03.01.2017 2 z 5

Blízká setkání Blízká setkání Petr Slavík

Kniha obsahuje nádherné fotografie P. Slavíka a zajímavé vyprávění z jeho cest. Z knihy je cítit láska k fotografování a cestování. Každý, kdo má rád přírodu, zvířata a příběhy z cest si v knize najde svoje.

03.01.2017 5 z 5

Strach moudrého muže Strach moudrého muže Patrick Rothfuss

Druhý díl je stejně kvalitní, jako ten první, dokonce bych řekla, že o trochu lepší. Děj se konečně posouvá někam dál. Autor umí skvěle pracovat se slovy, používá krásné slovní obraty, což se v mnoha knihách v současnosti moc nevidí. Číst tento příběh je jedna velká radost.

03.01.2017 5 z 5

Helix - I ty budeš nahrazen Helix - I ty budeš nahrazen Marc Elsberg (p)

Pro me asi nejmin zajimava kniha od tohoto autora. Namet pribehu je velmi dobry a nejspis by se v blizke budoucnosti mohlo neco podobneho stat, ale zpusob vypraveni mi prisel nedotazeny. Misty se pribeh vlekl, hlavne ve druhe polovine, a musela jsem se do cteni nutit. Tema skvele, zpracovani horsi.

02.07.2020 3 z 5

Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Kniha byla úplně jiná, než jsem čekala. Dle minirecenzí na obálce jsem soudila, že kniha bude spíše humorná. No... mně taková nepřipadala, což rozhodně nemyslím jako negativum. Příběh je napsán s lehkostí, sem tam se nějaký vtip objeví, první cca polovina (kdy je Jakub ve vesmíru) má spád a bavila mě. Bohužel od doby, kdy se Jakub vrací na Zem mi přišlo, že příběh ztrácel na lehkosti a spádu, místy jsem se do čtení musela nutit.
Rozhodně hodnotím pozitivně námět knihy, potom i prolínání minulosti a současnosti. Právě náhledy do minulosti dělají z knihy trochu vážnější čtení a nutí čtenáře se nad spoustou věcí zamyslet. Postava Hanuše byla skvělá. Ale celkově se jedná o lepší průměr.

24.01.2019 3 z 5

Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Skvělá kniha, jak obsahem, tak grafickým zpracováním. To dodává knize v hodnocení hvězdičku navíc, protože ačkoliv se grafická forma knihy může zdát nepodstatná, zde celý příběh pozdvihuje a dotváří a dodává mu něžné vyznění.

Příběh krásně plyne, je takový milý, poklidný, určený ale převážně ženám (dle mého názoru). Nechává nás detailně nakouknout do podivínské mysli mladého samotářského pošťáka, který se baví četbou cizích dopisů, což se mu stane osudným, neboť se skrz tyto dopisy zamiluje do jedné dívky. Velmi se mi líbilo použití haiku v příběhu, až mě překvapilo, kolik se toho dá říct a vyjádřit pár verši.

Závěr knihy mi přišel překvapivý, očekávala jsem spíš jiné zakončení, ale proč ne. Rozhodně knihu doporučuji jako příjemnou oddechovku.

03.01.2018 4 z 5

Utajené zápisníky Agathy Christie – Jak se rodily její detektivní příběhy Utajené zápisníky Agathy Christie – Jak se rodily její detektivní příběhy John Curran

Kniha je určená především fanouškům díla A. Christie, kteří znají většinu jejích knih a trochu se v nich orientují. Je zajímavé sledovat a zjišťovat, jak Agatha pracovala, jak tvořila a vymýšlela příběhy. Pokud je někdo fanouškem jejího díla a má přečtenu většinu knih, nepochybně ho tato kniha zaujme. V opačném případě se v ní bude ztrácet.

03.01.2017 4 z 5

Jméno větru Jméno větru Patrick Rothfuss

Velmi zdařilá kniha, která se krásně čte, autor umí pracovat se slovy. Nicméně děj knihy mi přišel nevyrovnaný, některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé, ve druhé třetině knihy jsem se musela ke čtení přemlouvat. Poslední část mě ale navnadila na další díl. Kvothe mi občas přišel "na zabití" a chvíli mi trvalo, než jsem si ho jako hlavního hrdinu oblíbila. Rozhodně se ale tato kniha řadí k té lepší skupině fantasy knih.

03.01.2017 4 z 5

Zapadákov Zapadákov Jeffery Deaver

Nedočteno, nudná kniha bez zajímavého děje. Autorův styl mi nesedl, přišel mi trochu jednoduchý a moc strojený.

17.05.2018 1 z 5

Ostrov sviní Ostrov sviní Mo Hayder

První kniha od této spisovatelky a vůbec mě nenadchla... Asi jsem měla příliš velká očekávání. Konec knihy byl pro mě velkým zklamáním a celá pointa se mi zdála nezdařená...

20.01.2016 2 z 5