Aranel15 Aranel15 komentáře u knih

Marnotratná královna Marnotratná královna Jean Plaidy (p)

Hrozně jsem si přála, aby se útěk královskému páru podařil, i když jsem samozřejmě věděla, že tomu tak nebude. Celou dobu mi vlastně bylo Antoinetty líto. K většině obvinění přišla jako slepý k houslím. Za nákladné stavby, šaty a hostiny rozhazovali i jiní panovníci, ale ona to dělala bohužel v příliš neklidné době

17.11.2024 5 z 5

Dívka s hnědýma očima Dívka s hnědýma očima Lisa Kleypas

Hodně jednoduchá romantická oddechovka

07.11.2024 3 z 5

Až po uši Až po uši Jane Green

Kniha je na můj vkus trochu zvláštně napsaná. Je zajímavé sledovat vývoj Alice, ale konec působí docela useknutě.

03.11.2024 3 z 5

Anežka a král: Jediná láska Přemysla Otakara II. Anežka a král: Jediná láska Přemysla Otakara II. Jaroslava Černá

Knihu by určitě okořenilo trochu více sporů a nesnášenlivosti mezi Otakarovo ženami. Takhle působí děj hrozně růžově a nemyslím, že svět žen je takto tolerantní a přátelský vůči sokyním.

03.11.2024 3 z 5

Skleněný ostrov Skleněný ostrov Nora Roberts

Poslední díl byl asi nejlepší z celé série. Víc bojů a víc vzrušení. Moc mě potěšilo, jak to dopadlo s Annikou.

17.10.2024 5 z 5

Čarovná zátoka Čarovná zátoka Nora Roberts

Sex s mořskou pannou s ocasem byl trochu zvláštní. Doufám, že v příštím díle nebude s vlkem. Annika mě ale bavila, jak říkala věci na rovinu.

17.10.2024 4 z 5

Bouřlivá doba Bouřlivá doba Michaela Grünig

Politika je samozřejmě nedílnou součástí nejen této neklidné doby, ale už ji bylo možná až příliš. Ačkoli fanatické přesvědčení je zde ukázáno velmi dobře. Díky tomu se zde trochu ztrácí příběh hotelu i Elitabeth.

02.10.2024 3 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Kniha má trochu popelkovský nádech a konec s vězením a tím vším okolo mi přišel poněkud překombinovaný.

23.09.2024 3 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Slovo hejsek mě přivádělo k šílenství. Po návštěvě venkova se kniha zlepšila, ale žádný velký hit to nebyl.

17.09.2024 3 z 5

Slunečnice Slunečnice Klára Mandausová

Dost slabota. Srovnání se Sexem ve městě je celkem zavádějící a žádné podobnosti jsem teda nenašla.

09.09.2024 ztráta času

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Rozhodně bych urychlila Niny pečení pro cukrárnu a vztah se Sebastianem také. Takhle je okolo moc omáčky a hlavní dějová linka je pak uspěchaná a až skoro na konci knihy.

05.09.2024 3 z 5

Nataša Nataša Táňa Keleová-Vasilková

Z počátku vypadá vše v pořádku, ale postupně se začne odhalovat Vojtova patologická žárlivost a zlá povaha. Sama jsem se ho chvílemi bála, ale boží mlýny melou..

30.08.2024 2 z 5

Dokonalá partie Dokonalá partie Kristan Higgins

Prvních 120 stránek je úplně zbytečných. Vypadá to skoro jako by snad kniha měla být o Broganovi. Spike se prostě zjevila a ke konci se tam nějak dostane její příběh. Nechápu, proč tam nebyl, když to bylo aktuální. Námět knihy zněl dobře, ale provedení trochu kulhá.

23.08.2024 3 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Táňa Keleová-Vasilková

Přání je někdy otcem myšlenky, proto je potřeba dávat si i na ně pozor. Jinak se jedná o zajímavou sondu mezi přítelkyně, které k sobě nejsou úplně upřímné.

15.08.2024 4 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Asi každý se někdy zamýšlí, jestli žije tak jak si představoval na střední. Možná by bylo jen málo těch, kteří žijí v souladu se svými mladickými krédy a dělají práci, kterou si vysnili, ale takový život prostě je. Kniha byla vtipná a vlastně i smutná zároveň.

31.07.2024 5 z 5

Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

(SPOILER) Třetí díl pěkně dovysvětlil ty předcházející, ale zároveň posouval dějovou linku dál. Jsem ráda, že všechno dobře dopadlo. Trochu jsem se bála, že Ariel bude spolupracovat s odvrácenou stranou a Temperance třeba unese.

28.07.2024 5 z 5

Neústupná princezna Neústupná princezna Meghan March

Druhý díl se mi zdál trochu slabší, ale stejně jsem ho přečetla jedním dechem. Mrzelo mě, jak kniha nakonec dopadla. V tuto chvíli se mi zdá nemožné, že by mu Temperance mohla odpustit.

26.07.2024 5 z 5

Nový začátek Nový začátek Michaela Grünig

Jsem zvědavá hlavně na další osud Paula. Elizabeth mi svým přístupem k Julince a Juliovi trochu vypadla z oka, tak jsem zvědavá, jestli se polepší a začne se zajímat také někdy o něco jiného než o hotel.

24.07.2024 4 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Pohltilo mě neustálé napětí, kdy už postavy prozradí svoje tajemství. Skvělá kniha!

11.07.2024 5 z 5

Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

(SPOILER) Kladně hodnotím hlavně příjemné prostředí a lásku k pečení. Zápletka s Tarnim je divná. Jednou Polly řekne, že s ním nespala a nakonec jo. Huckle je taky divný, protože jemu Polly řekla, že do rybáře zamilovaná nebyla a on si z toho vezme, že jo a pláchne.

04.07.2024 2 z 5