Araso komentáře u knih
(SPOILER) AUDIOKNIHA - začátek se mi moc líbil. O starých zvycích Indiánů. O boji s vykořeněním Indiánů z jejich světa. O tom, že někteří Indiáni byli zlí a vypočítaví a participovali na tehdejší situaci. Následovala část, která byla o krocení divokých koní. Tato část mě fakt nebavila, byla dlouhá.. předlouhá. Přemlouvala jsem se, abych knihu doposlouchala. Konec byl jakýsi návrat k duši Indiána. Myšlenka knihy byla dobrá. Dle mého názoru autor zdaleka nevyužil potenciál, který nabízela.
AUDIOKNIHA - série mě začíná bavit čím dál víc, ale musím říci, že to je spíš dějovou linkou, která se táhne celou sérií, než propracovanými vraždami. Jsou tam, řekla bych, některé okolnosti, které by se u policie stávat neměly a komisaři by se také tak lehkovážně také chovat neměli. V sérii každopádně pokračuji dál.
Co napsat?? No koupila jsem si celou sérii, tak to dočtu, protože jsem zvědavá, ale kdybych měla jen první díl, druhý bych si nekoupila... Příběh emocionálně rozpolcené dívky, která odhaluje svou sexualitu. Prvních 100 stránek byla bída, ale nakonec mě to chytlo... konec knihy jsem si představovala úplně jinak. Nicméně autorka má prostě jiný plán, tak je třeba zjistit jaký ;-) ... Že by mě to rvalo srdce apod. to jistě ne... ale tahle kniha Vám zaručí totálni výplach hlavy... rozhodně není moc nad čím přemýšlet. Takové letní bezstarostné čtení :-)
Audiokniha. Když jsem ji začala poslouchat, říkala jsem si, že to bude asi mazec... 26 hodin poslechu. No, to je docela porce. Každou hodinou mě ta kniha pohlcovala. Každou hodinou jsem žasla nad tím jak Isaacson dokáže detailně zpracovat životopis. Tohle byl již třetí jeho životopis se kterým jsem měla zkušenost a opět perfektní. Po osmi hodinách jsem si říkala, sakra... vždyť jsem stále v jeho mládí... co mě bude čekat dál? Kniha mě neustále pohlcovala a stejně jako mě pohlcoval přístup a šílenství Steva Jobse. Konec - jistě jste to někdy zažili. Zažili jste ten pocit, že nechcete, aby kniha skončila. Já to měla i u téhle knihy. Nechtěla jsem, aby zemřel... nechtěla jsem, aby kniha skončila. Doporučuji všem. Byl to neuvěřitelný člověk se všemi svými klady i zápory.
Kniha se mi dostala do rukou náhodou... příliš jsem neočekávala, ale jak jsem se zmýlila. Začátek byl trošku těžkopádný. Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale pak jsem ji celý víkend nepustila z ruky do chvíle, než jsem ji zavřela přečtenou.
Příběh je o zvrácenosti... o kráse rozdílnosti a o lásce dvou mladých lidí. Příběh se odehrává v právě se rozvíjejícím Manhattanu v roce 1911. Tento rok byl pro New York plný hrůzostrašných událostí, které se odehrávají na pozadí této knihy. Jestli budete jen trochu zvědaví, zadáte tyto události do vyhledávače Google a vyskočí na Vás opravdu děsivé fotografie, které Vás nenechají být lhostejnými.
PS: doporučuji mít před čtením této knihy přečtenou Janu Eayrovou.
Mám rozporuplné pocity po přečtení této knihy. Je psaná poutavě, zhltla jsem ji za den a něco. Pořád mi zůstává rozum stát nad tím, jak jsou mladí lidé ovlivnitelní a jak se otočí k lásce rodičů zády... navzdory... Jsem ráda, že v naší České republice je popisovaná hrozba minimální. Tedy, doufám, že se nemýlím. Docela by mě zajímalo, jak tento příběh pokračuje dál.
AUDIOKNIHA - posloucháno jako oddechová kniha. Krásný příběh člověka, který nezastírá to, že na jednu stranu zachraňoval lvy a na druhou stranu ho mnohdy nastalé situace nutily k tomu být lovcem volně žijící zvěře v Africe. V dnešní době to vnímám jako velké poselství, kdy společnost často pouze slepě zachraňuje. Kniha je krásně vyprávěná. Příliš se nezaobírá osobním životem, ale opravdu jeho prací se lvy. Kloním se před tímto člověkem.
Tak tohle mi nesedlo vůbec... za mě zbytečný díl. Zkoušela jsem to dočíst... ale ne. Nedopadlo to. Za mě by bylo dočtení jen ztráta času.
Retrospektiva - kniha líčí události, které se odehrály po smrti rodičů obou bratrů, asi zřejmě do doby než se setkají z Cecílií. Další dějová linka je o tom, jestli Cecílie s Tobiášem dokáží být spolu na věky věků... ale jak to dopadne.. netuším.
Celkově hodnotím sérii jako dobrou. Mělo to myšlenku, spád i cíl... ale když třetí díl vynecháte, asi se nic nestane.
Už jsem asi překonala dobu, kdy mě díla tohoto typu bavila. Přesto jsem knihu dočetla, protože za to stála.
Nicméně děj byl předvídatelný a trošku mě rušilo, že některé postavy byly pojmenovány jako vévoda N. nebo hrabě G... apod.
Povedená kniha českého autora. Vyprávěno jako životní příběh. Některé pasáže mohly být rozvinutější.
Dovolenková oddychovka... svět zločinu, nespoutaného léta, fakt hodně sympatický hlavní hrdina a spád... děj byl podle mě nepředvídatelný, což přidává plusové body!
Velmi zajímavý příběh krále o kterém se zrovna moc nemluví. Příběh byl plný tajemství, odhalování a také středověké špionáže.
První díl naprostá paráda... druhý díl byl dobrý, ale stále skvěle čtivý. Třetí díl... jedním slovem "nuda". Příběh se vyvíjel logickým směrem, ale neustálé vracení se do vzpomínek z prvního dílu mě vyloženě štvalo a rušilo a dále mě nudilo to neustálé lavírování nad tím co se bude dít dál...