ardeas ardeas komentáře u knih

Jsem zlomená Jsem zlomená Tahereh Mafi

Desná nuda. S Juliette je to na zaplakanie a nemyslím to v kontexte, že s ňou súcitím. Kenji to pekne opakuje dookola, aby sa spamätala, dala dohromady ale nie, budeme celú knihu plakať s ňou, nad jej neutíchajúcim nešťastím... Čo sa týka Adama a Warnera, Bod Omega a jeho členov, je to zaujímavo vystavané. LENŽE! Ten milostný trojuholník a Juliette s jej "vnútorným svetom" plných problémov dej úplne zabíja. To, ako zle je to všetko autorkou rozložené na tri knihy dám do komentára k poslednej knihe.

Táto kniha má svoje záblesky, ale celkovo je to podpriemer.

25.10.2017 2 z 5

Aspoň trochu normální Aspoň trochu normální Trish Doller

Troška divná a dosť zavádzajúca obálka knihy. Je krásna, ale s obsahom si ju nejako neviem absolútne spojiť.
Obsahovo sa mi kniha páčila. Téma silná, nie je to nejaký doják, to nie, ale príjemne podaná. Nie sú tam žiadne drastické zvraty a dej pekne plynie.

Ako oddychovku by som ju teda neoznačila, ale blíži sa k nej, keďže je to o vyrovnaní sa s taumatickými zážitkami. Určite je kníh s touto tématikou viac, kde autor zareže až do živého, no ja nemám rada keď sa tlačí na pílu, preto mi asi vyhovuje. Teda odporúčam skôr pre slabšie povahy :)

18.09.2017 4 z 5

Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Fajnáá! Zbožňujem knihy s dobre vystavanými dialógmi, ktoré povedia viac ako rozprávač :) Táto jednoznačne k nim patrí. Jediná výčitka, že by mohla Anna v tých občas drmoliacich chvíľach, keď fňuká nad Etienom a ich vzťahom, ubrať z plynu. Nebolo ich zase až tak veľa, ale kazili mi dojem. Inak sa to fakt čítalo samo :D

15.09.2017 5 z 5

Zaskočený Zaskočený Emma Chase

Po prečítaní prvej knihy mi bolo jasné, že už žiadna zo série nebude taká ako ona. Žiaľ zvíťazila zvedavosť a ja som otvoria túto. Opäť dejová linka bola jasná, to bez debaty a musím uznať, že takto vystavaný dej by sa nedal prerozprávať inak, len cez Kate.

ALE! po tak brilantne podanej jednotke, kde je to tiež predvídateľné (a teda je toto vlastne technicky obdoba prvej knihy), nemôžem si ju obľúbiť, pretože prvý diel som zožrala aj s navijakom hlavne kvôli štýlu a obsahu šialených teórií. Tu neboli a Drew s jeho sprostorekým jazykom mi fakt chýbal. Inak je to oddychovka, čo neurazí. Ak zbožňujete jednotku tak ako ja, pri tejto nečakajte nič extra :)

P.S.: Pri Kate mi chýba jej "temná strana", preto jej nedokážem fandiť, to len tak na okraj :D

03.09.2017 2 z 5

Kylandovo vykoupení Kylandovo vykoupení Mia Sheridan

Najprv klady - silný, dojemný príbeh o láske, ktorá prekoná všetko.

A teraz ten hlavný zápor - nereálnosť. Nehovorím, že chudoba neexistuje, ale v takej miere, v akej bola prezentovaná v príbehu, to proste neznie reálne. Mala som pocit, že keby bol príbeh zasadený do obdobia druhej svetovej, kde ľudia fungujú na báze prídelových lístkov a jedia jedlo zo zeme, tak by som to zožrala aj s navijakom.

Hlavné postavy neboli charakterovo vyvážené. Kyland bol neskutočne obetavý a to doslovne. Neviem, či som počas čítania preskočila nejakú pasáž, kde mal nejak negatívnu vlastnosť, ale myslím že nie. Bol veľmi zidealizovaný. A zase Tenleigh mala hodnú dávku naivity, ktorá ma otravovala.

V celkovom obraze je to príbeh dobrý, ale hlavne kvôli tomu boju proti hladu a chudobe dojme. Ak by autorka nevykreslila tak hrozné podmienky, nebol by tak silný, to je fakt. No tým, ako pritlačila na pílu, je to skôr rozprávka, nie reálny príbeh. Skôr pre násťročných, pričom predošlé knihy o Archerovi a Stingerovi sa mi páčili, tu ma to neoslovilo. Skôr podpriemer.

23.08.2017 3 z 5

Stingerův pád Stingerův pád Mia Sheridan

Keď opomeniem ten fakt "scifi koniec" s obchodom a jednotkami, tak mi tá kniha príde aj dosť reálna. Napriek tomu je to dobrý príbeh, stredná časť sa mi páčila najviac, a kľudne by tam nemusel byť ten prídavok s jednotkami.
Od tejto autorky som zatiaľ čítala len Archerov hlas a musím poznamenať, že od samého začiatku bola cítiť veľká podobnosť. No,.. sadlo mi to a asi od nej prečítam všetky dostupné knihy :)

22.08.2017 5 z 5

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Dobrá kniha, ľahko sa číta a príbeh je tiež zaujímavo postavený. Mám rada, keď sa striedajú pohľady postáv, no bola by som rada, keby bolo toho od Bree menej a niektoré veci, aby dookola neopakovala. Inak je to také jednohubka :)

21.08.2017 4 z 5

Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Na to, že je to pre YA (čo ja už fakt nie som :D ) a že som myslela, že to bude samé klišé, fúú... ale som si to zaškatuľkovala :)) no nakoniec to bola fajná kniha, kde boli prezentované pri najmenšom zaujímavé a hlavne aktuálne myslienky dnešnej mládeže.

19.07.2017 4 z 5

Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Od tejto autorky som čítala ako prvú Jamaica Lane, ktorá sa mi celkom páčila. Po dlhšom čase som siahla po tejto.
Dej je dosť predvídateľný, finále bolo nuda, ale humor v podobe uštipačných dialógov to v celku vyvážil, takže to bola celkom príjemná oddychovka. :)

09.07.2017 4 z 5

Vytoužený milenec Vytoužený milenec J. R. Ward (p)

Tak :) toto bola jedna z top dielov celej série ak nie naj, ale Zsadistov príbeh bol asi naozaj len lepší.
Hlavná dejová linka zatienila ostatné do veľkej miery. Pri predošlých to bolo takmer vyrovnané ale niekde aj tie vedľajšie boli lepšie ako hlavná. Nebudem plytvať chválou. Qhuinnov príbeh bol návnadou dávno hodenou a som rada, že som tento príbeh zhltla :)

02.07.2017 5 z 5

Trable Trable Samantha Towle

Hm... bolo to celkom zaujímavé. Na to, koľko je tam konfliktov sa to autorke podarilo schopne zachytiť. Veľmi dobre zvolené členenie kapitol s pohľadmi na dej hlavnej dvojice, ktoré dodávali dynamiku. Môžem odporučiť. Prečítané za deň.

24.05.2017 4 z 5

Chodiaca katastrofa Chodiaca katastrofa Jamie McGuire

Sama sebe sa v duchu smejem :) Dávam plné hodnotenie, lebo je to snáď jediná kniha, čo som čítala ako pokračovanie prvej ale z pohľadu inej osoby a nebolo to odfrázovane cez kopírák, teda nie doslova. Čítala som už vyše tuctu, táto vedie jednoznačne. A aj keď som vlastne čítala to isté ako pri Abby, toto Travisovo podanie ma bavilo viac. Škoda, že som si ju neprečítala ako prvú. Mojím odporúčaním je prečítať si toto skôr ako jednotku :D Baby sú baby a chlapská verzia mi prišla lepšia :D

15.05.2017 5 z 5

Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Tak táto je jednoznačne zo série top! Už som dlho nečítala knihu, pri ktorej mi tiekli slzy od smiechu. Hravé dialógy boli neskutočné. Na rozdiel od predošlých sa k tejto asi budem rada po čase vracať. Odporúčam, ale myslím, že najlepšie vyznie ak prečítate aj predošlé dve a až potom túto.

08.05.2017 4 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Jedna z mojich najoblúbenejších kníh. Jasne, nesadne každému, je to len predsa hodne vzdialené dnešnej dobe, ale i tak, buď Vás unudí k smrti alebo ju budete milovať :)

30.04.2017 5 z 5

Fake Fake Kylie Scott

Napriek predvídatelnosti, ktorá sa tu často v komentároch skloňuje (vidíte, aj ja som ju spomenula), mi to proste teraz tak nejak sadlo.
Fajná jednohubka, od ktorej nič nečakáte. Bez drámy. Zo začiatku som mala problém prísť Norah na chuť, ale jej monológy v dialógoch mi časom začali byť srdcu blízke. Tiež občas drmolim a neviem kedy sklapnúť :)) A vyzdvihujem autorku za to, že sa nad ním až tak "nerozplyvala" ako je to v tomto type kníh bežné, ale pekne to zakamuflovala :D

02.01.2025 3.5 z 5

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Za mňa dosť naivné a uletené, nakoľko mi uvažovanie Elsy ide fakt krkom. Na jednej strane pôsobí sebaisto, na druhej úplne rozsypane. Ten rozpor by nebol až taký problém, keby mi dával zmysel v tom ako to vysvetľuje autorka. Proste jej to neverím...
Sériu čítam ďalej, ale len kvôli tomu temnému tajomstvu. Tie všetky omáčky okolo sexu je hrozná brzda.
Asi by som uvítala všetky 3 knihy v jednej, bez toľkej dávky sexu od arogantného magora. Nehnevajte za ale z tohto sociopata nakonci bude dobrucky muz v žiarivej zbroji, nieco asi hodím...

04.11.2024 2 z 5

Sparrow Sparrow L. J. Shen

Na môj vkus trochu prekombinovana zápletka. Ale čítalo sa to dobre. Neraz som sa zasmiala....chýbala mi žiaľ trocha väčšia dávka reálnosti

26.09.2024 3 z 5

Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Súhlasím s Musivila, ktorá obsah pekne zhrnula.
Len s tým rozdielom, ze pri čítaní som okrem pocitu že tam niečo chýba mala pocit, že už som to niekde čítala. Úplne ako nejaké "deja vu" a popravde, nespomeniem si na názov knihy, no viem ze základná dejová linka bola ako cez kopirak.
Inak ako oddychovka v pohode. Nebyť pocitu, že už som to čítala, pridám hviezdu na 4,no takto len za 3 :))

26.09.2024 3 z 5

Ten první Ten první Roni Loren

Beriem, že väčšinou ľudia pejú chválu k tejto knihe, lebo je tam rozoberane ťažká tema - masaker na strednej škole.

Ale už sa bavíme o dospelých a pochybujem ze v dospelosti ľudia riešia veci takto. Resp. tak ako to podala autorka. Hlavnú hrdinku som si nedokazala obľúbit,.. nesadla mi, cez tie všetky vzdychacky a mentálne dilemy, ma to odradzalo.
Chýbala mi proste nejaka realita, velmi dokonale na moj vkus a zároveň kopa sexu.. nemám rada knihy, kde sex a príťažlivosť vyriesi tak nejak všetko a tu je to pekny priklad.

26.03.2024 2 z 5

Rivalové Rivalové Vi Keeland

Hate love príbehy su čoraz populárnejšie a uz začína byť problém zaujať originalitou. Tu to bolo v celku zaujímavé prevedenie co do sexuálnych scén ale úplne súhlasím s Littlemonday. Ku koncu to stracalo dych a v konečnom dôsledku to vyústilo do romantického klišé.
Nedá mi nepoznamenat, ze na začiatku knihy, ked som uvidela ze autorka použije štýl striedavé rozprávanie postáv, doslovne som sa nútila čítať co najviac len kvôli tomu aby uz konečne prisla nejaka kapitola od Westona,ktorého pohlad bol v devize. Mam rada keď sa to strieda, ale v tejto knihe by som to bud dala 50:50 alebo zrusila,nakolko ma to rozčuľovalo ako nejaký vypocitavy kalkul od autorky.
Zrátané a podtrhnute, za mna slabší priemer a nebyt špičkovania medzi postavami, kleslo by to u mna este nižšie.

10.04.2023 3 z 5