ardeas komentáře u knih
Keď tak nad tým uvažujem, nad touto klávesnicou, nie je to pre mňa až tak dych berúci príbeh. Odôvodnenie - ja som proste vedela, že to takto dopadne. Kto číta pozorne, všimne si to, lebo naša prostoreká striptérka si púšťa hubu veľmi skoro na špacír. Tým, že som si to všimla, hneď som vedela ako autorka napísala príbeh a akými kartami bude hrať na city čitateľa. Na jej obhajobu musím ale priznať, že je len málo kníh, pri ktorých ma príbeh vtiahne do deja tak, že prestanem rozmýšľať dopredu, ak nie do samého konca a žijem dejom v danom riadku :)
Musím povedať, že kniha sa čítala sama, o tom nemusím ani písať. Ale jednu hviezdu dávam dole už len za to, že Jax nebol tajný agent :D SPOILER - Fakt! Neviem prečo, ale bolo tam tak veľa náznakov o tom, že sa vo veciach vyzná, že som iba čakala, kedy to proste praskne a zabásne Izaiáša, že nájdu jej matku a pomocou jej výpovede ho usvedčia... a ono nič! Proste som z toho sklamaná. Minule som čítala "Stingerov pád", kde mi táto varianta nesadla, proste do toho príbehu nezapadala a nepôsobila reálne a TU, kde by to sadlo jak šerbeľ na r*ť tam autorka dá suchý koniec v pár odstavcoch o tom ako z jej matky bol tajný voyer.
Túto knihu mám v prvom vydaní z r.1992 po bratovi, ktorý na nich vyrastal, keďže je medzi nami 20ročný rozdiel, ja som tá neskoršia generácia, ktorá si hudbu vyberala a The Doors je fenomén, nech je doba akákoľvek. Veľmi dobre napísaná, Jim Morrison bol fenomén, napriek svojim vadám, veď každý máme pre a proti. Pre milovníkov ich hudby túto knihu jednoznačne odporúčam.
Jedným slovom - husté! Práve som to dočítala a zimomriavky budem mať ešte hodnú chvíľu. O tejto sérii som počula už čo to, ale to sa mi stalo už pri viacerých, s ktorými som bola pomerne sklamaná, no tu súhlasím, som ovca a idem s davom :)
Buď som blbá, ale neviem, príde to len mne, že táto kniha má dej ako hojdačka? Raz hore, raz dole a stále dookola? Po prvej štvrtine som bola dosť otrávená a nútila sa to čítať ďalej. Finále malo švih, ale to nezachránilo knihu, takže skôr to bol podpriemer a nutný predeľ.
Stále razím názor, že kniha písaná z pohľadu chlapa má vždy viac niečo do seba. Aj tu je tomu tak, tááákže sa dostávame k celkom dobrému priemeru. Som zvedavá na trojku či konečne to postúpi vyššie.
Nebola to taká hrôza, námet dobrý, ale bolo by treba zapracovať viac na charakteroch. Priemer s odretými oboma ušami.
Ha :) už po prvých pár kapitolách bolo jasné, že ak! čakáte happyend ako bežne pri rozprávkach býva, tak tu! to bude BIG happyend so všetkým čo sa len dá a musím povedať, že autorka si zavarila radou postáv, ktoré fakticky idú v jednom kuse pospolu pomaly dopredu dejom, ale vykorčuľovala z toho dobre so štastným koncom na n-tú :)
U mňa jediným hlavným mínus je, že pri toľkých postavách a na mnohých miestach to nemá švih na aký som zvyknutá, no to sa aj dalo čakať.
Intuícia ma nesklamala, asi najslabšia, ale i tak obstojná. Veľmi preplátané, miestami dosť nesúmerné. Zavážila aj dĺžka, ktorá z môjho pohľadu dosť naťahovala dej, situácie, ktoré nikam neviedli a neposúvali dopredu. Nakoľko tento švih mi tu veľmi chýbal oproti predošlým dvom knihám, v konečnom hodnotení sa to odrazilo.
Jedna z tých slabších kníh, podľa anotácie o Payne, ale skôr o nej a zároveň aj pokračovanie Vishousa a jeho vzťahu s Jane.
Popritom dostávate echo, kam to ďalej to v nasledujúcich knihách, ale dosť poskromne oproti tomu ako to bolo v predošlých knihách, pretože mám pocit, že tá klasická prepletenosť rôznych postranných dejových línií v tejto knihe nie je a popravde, dosť mi chýba. Dúfam, že v ďalších dieloch sa to opäť pekne rozvetví.
Táto kniha je u mna najslabšia, uz len z toho dôvodu, ze viac upútali vedľajšie dejove linky, nez hlavna. Viac menej som ju citala len kvôli tomu,aby mi neunikla naslednost veci v ramci série.
Myslim, ze rolu do značnej miery hral aj rozsah. Cez 700 stran je fakt vela. Niektore pasaze od Ehleny som po case preskakovala. Mohlo to byt lepšie.
S touto autorkou mám vážny problém :) nepíše epilógy! a mne sa ich pri oboch knihách žiada ako soľ.
Inak opäť dobrá kniha, ale slabšia oproti jednotke, nedotiahla sa na ňu, ale i tak, môžem odporúčať.
Je to také 50 na 50. Začiatok mi prišiel trocha otravný, potom sa to ako tak utriaslo, ale ak keď to bolo pomerne emocionálne vypäté, nedokážem sa zbaviť pocitu, že niečo nebolo vypovedané.
V knihe odznelo množstvo problémov, ale keď sa nad tým všetkým zamyslím spätne, prídem mi to, že autorka príbehom chcela povedať, že dobrý sex všetko na chvíľu porieši. Je to zdravšie ako drogy a alkohol, či sebapoškodzovanie... tak prečo nie :) a preto je to pre mňa len priemer ktorý hrá na city.
Komentár môže prezrádzať dej!
Tak za prvé, štýl, akým je kniha písaná mi veľmi nesadol. Nedokázala som sa začítať, prakticky do polovice som sa nútila ísť ďalej.
Za druhé. Forma "retrospektívy" bola trochu rušivý element. Celý čas som čakala, že príde zlom, nejaký zvrat, ktorý nakopne príbeh. Stalo sa, ale dosť pozde a vôbec by mi nevadilo, keby kniha začala niekde tam a nie so siahlodlhými úvahami od začiatku.
Za tretie. Hlavná hrdinka mi bola príšerne nesympatická. Nevedela som sa s ňou stotožniť. Napriek chorobe, ktorej čelila vo vzťahu, bolo správanie nereálne a divné. Možno to niektorých čitateľov to zabralo a uverili, ale podľa mňa to bolo tak prekombinované, že som sa s tým nemohla uzmieriť.
Čakala som, že to bude bipolárna porucha, nakoniec som od toho nebola až tak ďaleko. To už bolo v pohode, keď človek vedel s čím má tu česť. A to vo mne zabilo knihu, že ten okamih prekvapenia a vyrovnania sa s problémom prišiel hrozne neskoro.
Nečítala som ju celú, ale popri tretej knihe ako rozšírenie pohľadu, no čo som zbežne videla, nemôžem povedať, že je to nejako dobre napísané. Dala by som to tak za 2 hviezdy...
Ňo :) zo skúseností, ze čítať knihu z pohľadu chlapa je lepšie som vynechala knihu Počkám si na teba a myslim ze je to dobre. Dej ma zaujal od zaciatku a vytrval az do konca. Príbeh z pohladu Avery odlozim na cas stranou, lebo nechcem si pokazit dojem z tejto knihy, myslim, ze i tak by ma nicim neprekvapila, takze zatiaľ mi staci poznat to len z tejto stranky a pustim sa do dalsich dielov zo serie :)
Po pravde, podľa anotacie som cakala ze to bude riadna hlúposť, ale dalo sa. Vadil mi velmi kratky časový úsek, v ktorom sa dialo dost malo. Uz to tu odznelo, menej sexu a viac deja, súhlasím.
Zo začiatku to ma kniha trocha navnadila, zdalo sa, že bude troška iná, ako ostatné, žiaľ nakoniec spadla do priemeru.
Dobrá kniha, zaujímavá zápletka, ale trochu mi vadil štýl akým bola napísaná postava Milesa šesť rokov späť. Lebo to vyznelo skôr ako od nejakého 8 či 10 ročného, nie ako od osemnásť ročného. Veci vyzneli až príliš buď čierne alebo biele, pričom realita (a aj zvyšok knihy) bola klasická realita šedej zóny. Inak som spokojná.
Krásna novielka, odporúčam. Prvýkrát som ju čítala ešte na strednej a rada sa k nej vraciam, aj keď v určitom zmysle je to sadomasochizmus :)