Arev122 Arev122 komentáře u knih

Nadace Nadace Isaac Asimov

Začátek byl slibný, ale s postupujícím čtením bylo pro mě málo vzrušujíciho děje a příliš mnoho politiky

19.06.2021 2 z 5

Pátá vlna Pátá vlna Rick Yancey

Příběh měl napětí i spád, bylo zajímavě popsáno obsazení Země mimozemšťany. Přerod přeživších dětí na zabijáky bylo aktuálně a trefně vyjádřeno, jak výchovou uvěří téměř čemukoliv. Jen hlavní hrdinka mě nebyla příliš sympatická.

21.11.2020 4 z 5

Sucho Sucho Neal Shusterman

Předpokládám, že kniha byla psána spíše pro mládež, ale mě se čtení líbilo- zajímavý děj, kdy dojde voda, postavy byli velice dobře popsány- tak jak se lidé během stresových situací mění , jen ten závěr byl trochu slabší.

13.11.2020 4 z 5

V plamenech V plamenech Rosamund Lupton

V pozadí detektivního příběhu s trochou duchovna se rozehrává psychologie vztahu rodič a dítě. Hezky a čtivě napsaný román.

21.10.2020 4 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Napínavý příběh, kde se prolíná současnost s minulostí. Děj měl spád a napětí,až do konce nebylo nic jasného.

06.10.2020 4 z 5

Agnes Agnes Hannah Kent

Čtivě a románově zpracovaný tragický příběh dle skutečnosti, kdy na Islandu v 19.stol byla provedena poslední poprava. Příběh nutí k zamyšlení, zda to tak opravdu nemohlo být.

29.09.2020 5 z 5

Jaká je cena člověka Jaká je cena člověka Jevfrosinija Kersnovskaja

Velmi poutavě popsaný život lidí ve Stalinově komunistickém Rusku. Opravdu cena lidského života byla minimální , hlad, tvrdá práce v nehostiných oblastech Sibiře, strach a represe byly obrovské. Ale trochu mě vadilo bezchybné pracovní nasazení a chování hlavní hrdinky (autorky)

28.09.2020 4 z 5

Exodus. (Kniha I-V) Exodus. (Kniha I-V) Leon Uris

Zajímavě napsaná kniha o vzniku židovského státu na základě autentických osudech skutečných lidí. Čtení je náročné, žádná oddychovka. Pro mě až příliš politiky, náboženství a sionismu.

06.09.2020 4 z 5

Půlnoční rituál Půlnoční rituál Laura Walden

Pěkné pohodové oddychové čtení- exotické prostředí, děj v několika časových rovinách, tajemství, trochu napětí a samozřejmě i trochu romantiky s předvídatelným koncem

18.08.2020 4 z 5

Ošklivá vévodkyně Markéta Pyskatá Ošklivá vévodkyně Markéta Pyskatá Lion Feuchtwanger

Románově zpracovaný nelehký život ošklivé, ale chytré a vzdělané tyrolské vévodkyně Markéty Pyskaté.Na historickém pozadí je popsán boj o peníze, území a moc v tehdejších zemích.

09.07.2020 4 z 5

Hodná holka Hodná holka Mary Kubica

Hezký a bez násilí a krve napínavý příběh, měl spád, napětí, krátké kapitoly před-a potom.
Román se mi líbil a děj mě nutil číst a číst.

20.06.2020 4 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Zpočátku jsem se nemohla začíst, Amber mi byla přes svou cílevědomost a i vypočítavost hodně nesympatická, ale druhá polovina románu měla spád a tak to vše vynahradila. Držela jsem Daphne palce a dopadlo to opravdu spravedlivě.

14.06.2020 4 z 5

1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Mě se kniha libila- něco mezi pohodovou detektivkou, lehkým trihlerem a nádhernou sci-fi. Při tom děj měl napětí a spád.

04.05.2020 5 z 5

Let číslo TPA 545 Let číslo TPA 545 Michael Crichton

Skoro všichni čtenáři byli nadšeni, ale mě tentokrát román moc nebavil. Pro mě málo opravdového dobrodružného děje a příliš mnoho technických popisu a údajů.

09.04.2020 3 z 5

Den mravenců Den mravenců Bernard Werber

Román začíná detektivní zápletkou, v druhé linii popisuje fiktivně život mravenců a končí končí spojením obou linií. Děj příběhu je vcelku napínavý, zajímavé jsou myšlenky z Encyklopedie vědění, ale nějak příliš mě četba nenadchla.

24.03.2020 3 z 5

Krásné tajemství Krásné tajemství Louise Penny

Pěkná pohodová detektivka v zajímavém klášterním prostředí naplněného středověkou klášterní hudbou. Hezké čtení.

07.03.2020 4 z 5

Expedice: Můj milostný příběh Expedice: Můj milostný příběh Bea Uusma

Velice poutavě a detailně provedené shrnutí po pátrání záhadné tragédie v polárních krajích-Andréeho expedice z roku 1897. Nádherná je i fotodokumentace .
I přes usilovné pátrání vědců, lékařů a novinářů se nepodařilo odkrýt skutečnou příčinu smrti expedice mířící balonem k severnímu pólu.

16.02.2020 5 z 5

Erebus - Příběh ztracené lodi Erebus - Příběh ztracené lodi Michael Palin

Zajímavě, naučně a poutavě popsáný příběh lodi Erebus - od jejího vypluti k Antarktidě až po její zmizení spolu s Franklinovou expedicí v Arktidě .
Ale já bych spíše upřednostnila románové zpracování příběhu.

11.02.2020 4 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Sice napínavý hororový příběh, ale nějak mě nevtahl do děje. Příliš mnoho popisů smrti. Více se mi líbila např. Misery

25.01.2020 3 z 5

Fobie Fobie Wulf Dorn

Zajímavý námět, každý máme nějakou svou malou fóbii. Příběh má napětí a dobře se četl.

11.01.2020 4 z 5