Arev122 komentáře u knih
Román podle skutečné události se mi líbil, zejména fiktivní příběhy minulosti knihy a osudů lidí s ní spojených.
Zajímavé čtení, zejména nyní při rozšiřování Koronaviru. Trochu děsivá představa , jak by bylo POTOM, kdyby virus opravdu zničil svět.
Příběh je veden ve dvou rovinách -PŘEDTÍM a POTOM, zejména POTOM pozoruhodně vykresluje mezilidské vztahy uprostřed takovéto zkázy.
Kniha dle skutečných událostí- moc se mi líbila. Obdivuji všechny, kteří se vydali do mrazivých a nehostinných končin naší země.
Tato výprava do Antarktidy byla již od samého začátku nepříliš dobře připravena s nezkušenými námořníky i vědci na palubě. Po ztroskotání lodi se děj stává velmi dramatický, u většiny přeživších začínají převažovat špatné lidské vlastnosti ( lhostejnost, lakomost, neochota , neschopnost a pod.) a velké zdravotní problémy. Vše je doplněno autentickými fotografiemi.
Obdivuji naše předky , kteří bez žádného vybavení se nebáli opustit své domovy a vydali se z Evropy za oceán. Tato kniha popisuje očima mladého kvakera, který před 200lety odjel z Anglie pátrat do Severní Ameriky do neprobádané divočiny po své zmizelé sestře (kvakerské misionářce). Zajímavé a poutavé jsou jeho postřehy neporušené nádherné krajiny a pak vztahy mezi příchozími "bělochy" a indiány.
Román s propojením historických faktů a dobrodružnou románovou zápletkou a k tomu prostředí Aljašky s trochou tajuplných úkazů mi líbil, hezké a zajímavé čtení.
Zajímavě a poeticky popsaná města. Pro mě až příliš abstraktně, ale za přečtení a zamyšlení knížka stojí.
Velice pěkné a zajímavé čtení, kde v krátkých, ale poutavě napsaných příbězích je popsáno 50+2 významných událostí moderních dějin.
Napínavě napsaná tak trochu "červená knihovna" -pro mě tak na dovolenou nebo jako jako oddechové čtení
První díl se mi líbil více, v tomto díle je méně humoru a o hodně více bojů a bitev. Ale je to napínavé a mnohdy realisticke sci-fi, co stojí za přečtení
Trochu Londonovsky psaný dobrodružný román o hledání sama sebe mladého indiánského jinocha v době začínajícího úpadku indiánského života v období expanze "bílých mužů " na Dalekém severu.
Příběh se mi líbil. Popisuje krátký pobyt mladičké dívky, která se uchýlila útěkem z fašistického Německa ke své skandinávské přítelkyni. Tam se však zamiluje do bratra své přítelkyně a s ním odjede poznat krásy severu a zapomenout na vše ostatní. Ale její názory a zamilovanost se v drsném a cizím prostředí mění. Musí přijmout svůj osud a tak odjíždí.
Jedná se o pěkně napsanou knihu s prvky sci-fi. Děj má spád a napětí. Autorovi se podařilo zasadit příběh ženy, jež ztratila paměť, do zajímavého prostředí, které je plné tajemství a osob s mnohými nadpřirozenými schopnostmi. Občas jsem se však v ději ztrácela, takže jen 4*.
SPOILER
Trochu netradiční námět, kdy zprvu otec se synem chtějí urovnat své vztahy pobytem na opuštěném ostrově, ale nakonec oba hlavní aktéři zemřou. Třináctiletý syn se na pustém ostrově zastřelí, nešťastný otec( psychicky nemocný člověk) pak je zavražděn.
Pěkně a vtipně napsaná knížka, já ji vzala na dovolenou, to bylo perfektní. Opravdu pobavila.
Výborně a čtivě zpracované dějiny mořeplavby a námořních objevů Portugalců v 15. a 16. století, které vyvrcholily obeplutím Afriky a objevením cesty do Indie ( Vasco de Gama)
Románově zpracované historické události smíchané se záhadami , které se doposud nepodařilo objasnit. Děj probíhá v několika časových liniích, má napětí a spád.