Argony komentáře u knih
Vzala jsem si ji na dovolenou a neurazila. Původně jsem si dle popisu představovala něco alá Indiana Jones. No, nakonec se první půli nesnášeli a druhou půlku strávili "v posteli", tam tedy často ne, ale obrazně. Ona něco jako hl. hrdinka ve filmu Mumie, včetně bratra mizery. Tuto knihu dokonce čtou i chlapi, asi je jako mne upoutal obsah na záložce :-)
Tuhle knihu mi četl děda místo pohádek. Máme doma nádherné vydání z roku 1917. Zbožňuji Bruncvíka s jeho věrným lvem. Záleží na jednotlivých pověstech, jak komu sednou, ale neznat Dívčí válku, Horymíra, mistra Hanuše a další je, si myslím, velká ostuda.
Vy, kterým se nelíbí archaické výrazy nemyslíte, že si četbou takových knih rozvíjíte svou slovní zásobu a vzdělání? K těmto knihám to prostě patří a tak by to také mělo zůstat. Pokud děti neznají všechna slova v knize, tak je to dobře, mělo by je to přivést k tomu, aby se o knize bavily a přemýšlely. Hloupý není ten, kdo neví, ale ten kdo nechce vědět.
Super, úžasné, krásné, nádherné. Kniha na kterou se nezapomíná.
Ten Karel Gott, jak píše Cajda mě tedy dostal. Jak na to přišla? Nejen, že mi to jako jeho obraz nepřijde, ale i v knize je psána jako ilustrátorka Lucie Lomová.
Jinak dobré odpočinkové čtení, které neurazí. Pro děti cca od 4. třídy.
Jedna z knih zařazených mezi povinnou četbu, která se dá číst a zároveň pobaví. Ústy bohyně nenechal na nikom niť suchou (kněží, právníci...). Utkvěl mi v hlavě odstavec o tom, proč se nejvíce mají v oblibě děti a staří lidé. Protože člověk na sklonku života se opět podobá dítěti - chůze, bezzubá ústa ... Jak pravdivé.
Ve své době to byla kniha, za kterou mohl Erasmus skončit na popravišti. Napsal ji ovšem tak, že se vždycky mohl vymluvit na to, že to neřekl on, ale bohyně Bláznivost.
Slabá knížečka s velmi aktuálními názory i pro dnešní dobu. Poměrně jednoduché čtení, které zvládne i středoškolák. Doporučuji ke studiu ZSV, psychologie apod.
Příhody českého lékaře v Africe. Lehké, vtipné a humorné povídkové čtení do vlaku, čekárny u lékaře, či na dovolenou. Nelze zapomenout na balík syrečků zaslaný do Afriky, kvůli úspoře, lodí místo rychlé dopravy letadlem :-))
Tuhle knihu nám doporučovala paní učitelka se slovy: "Až Vám bude hodně špatně, zkuste si ji přečíst." Měla pravdu. Nenáročné čtení do vlaku či na dovolenou. Nejvíce ocení pejskaři :-))
Moc hezká knížka pro ženy i dívky. Někdy k smíchu, co Víťa vyvede (sečení trávy kolem intru), někdy k pláči, když zemře pacient-kamarád. Odpočinková četba, při které nemusíte moc přemýšlet.
Prima knížka pro děti od 10 let a dospěláky, které baví knihy o dobrodružství a pravém přátelství.
Četla jsem celou sérii v páté třídě a moc se mi to líbilo. Předchozí knihy od Curwooda byly lepší, ale stejně stojí za to si ji přečíst.
Jedna z filosofických knih, která se dá číst a pochopí ji skoro každý.
Upozorňuji, aby nenaletěl někdo jako já, že Zvěrolékař na blatech je jen nové vydání první části staré klasiky To by se zvěrolékaři stát nemělo. Kniha již vyšla ve Svobodě i Knižním klubu jako To by se zvěrolékaři stát nemělo (tak Baronet nazval až druhou část tohoto vydání).
Jinak suprové odpočinkové čtení.
Suprové čtení, teď jsem tuto knihu podstrčila partnerovi a moc se mu líbí, dokonce si ji uzmul kolega z práce :-)
Vydání tohoto prvního dílu bylo více. Nejprve v měkkých deskách v jedné knize (všech 67 kapitol) ve Svobodě. Pak to vydal Knižní klub ve dvou knihách s pevnou vazbou. No a nakonec Baronet :-( který první knihu vydal také na dva díly (v prvním je 31 kapitol), ale pro změnu, každý díl pojmenoval jinak.
Takže jsem také naletěla a zakoupila Zvěrolékař na blatech a následně zjistila, že je to první část knihy, která vyšla ve Svobodě i KK jako To by se zvěrolékaři stát nemělo.
Dojemný příběh o věrném psisku. Doporučuji začínajícím čtenářům, nebo k předčítání pro předškoláčky.
Obsah už si moc nepamatuji, jen mi kniha připomínala rytířské příběhy.
Přesně, tahle knížka byla jen jako propojovací k dalším dobrodružstvím. Dle mého nejslabší díl ságy.
Podle mého nejlepší díl ze série. Především ten konec jsem jen hltala očima. Souhlasím, že původní desky byly mnohem hezčí, než ty pevné a ač je vazba jenom lepená, tak vydržela přečtení od desítek čtenářů!!!