Arsi007 Arsi007 komentáře u knih

Hra na lež Hra na lež Tess Stimson

Hodne prumerna oddechovka o zamene deti, ktera ale nakonec ve sve podstate neni stredobodem knihy. Hvezdicku strhavam za unahleny zvrat ke konci knihy. Prislo mi to desne nasilne, ve smyslu ,,Nevim uz o cem psat tak to utnu takhle."

18.02.2018 2 z 5

Šest krát dva Šest krát dva Arne Dahl (p)

Stejně jako u prvního dílu byl i tady začátek poněkud zmatečný. Vše ale nabralo po pár kapitolách neuvěřitelný spád, který se s dalšími stránkami stupňoval až k samotnému závěru. Jen škoda, že zde nebyl víc připomenut interní případ táhnoucí se přes oba díly. Už si ho totiž moc nepamatuju takže mi úplný konec zase tak šokující nepřišel. Už se ale stejně nemůžu dočkat dalšího dílu. Snad bude série dál překládána.

10.02.2018 4 z 5

Já a pan Jones Já a pan Jones Lucy Diamond (p)

Velice mila kniha. Rekla bych klasicka oddechovka na dovolenou. Postavy sympaticke, dej prijemne plynul, bylo zde i trochu napeti. Doporucuji. Je to moje prvni kniha od autorky, ale urcite ne posledni.

25.01.2018 4 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Co ten konec? Za jak dlouho ma vyjit dalsi dil? Zase za rok? To je horsi nez cekat na novou serii Game of Thrones! :-O

Vic netreba dodavat..

20.12.2017 5 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tenhle pocin me presvedcil, ze i cesti spisovatele se mohou radit k tem svetovym. Nevim, jestli byl Naslouchac jiz nekde prelozen, ale jestli ne tak doufam, ze se tak brzo stane, protoze aby tohle zustalo cteno jen u nas a neprekrocilo to hranice by byla pekelna ostuda a chyba.

Boze, jak ja jsem rada, ze jsem na precteni prvniho dilu cekala az bude na svete dil druhy! Pri tom dloouhem cekani bych jinak asi zesilela :-D

17.12.2017 5 z 5

Misterioso Misterioso Arne Dahl (p)

Po precteni Sedm minus jedna jsem chtela ihned sahnout po dalsi autorovo knize. Do oka mi padlo prave Misterioso. Mezi temito dvema knihami je propastny rozdil a primo ukazkovy vyvoj autora k lepsimu. Misterioso je hodne prekombinovane, misty az zmatecne a ani hlavni hrdina neni vykreslen prilis sympaticky. Sedm minus jedna je uplne jina liga.

05.12.2017 3 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Ti, kdo maji zrovna maleho syna se v tom urcite najdou stejne jako ja. Naramne jsem se bavila :-D

22.11.2017 4 z 5

Sedm mínus jedna Sedm mínus jedna Arne Dahl (p)

Moje nova oblibena detektivni dvojice. Melo to spad, udrzelo vas to v napeti a oba byli velmi sympaticti. A ten uplny zaver?? Boze, ja uz chci dalsi dil! :-O

19.11.2017 5 z 5

Manželský pakt Manželský pakt Michelle Richmond

Docela zajimave psychologicke drama o tom, kam az muze zajit touha po dokonalem manzelstvi. Cetlo se to velmi dobre, bohuzel me hodne zklamal zaver, protoze nevidim jediny duvod, proc zrovna Alice a Jake meli z receneho duvodu vstoupit do Paktu. Ona byla vykreslena jako naivni, hloupoucka holka, ktera nema po psychicke strance doresenou minulost a on zase jako take celkem naivni, do Alice az moc zahledeny paranoik bez spetky logickeho uvazovani. Proste mouchy snezte si me. Navic sebevetsi kravinu, kterou Alice vymyslela on odsouhlasil. Pritom byla kolikrat na facku :D I vzhledem k podle meho nestastne resenemu konci knihu doporucuji jako prumernou oddychovku na podzimni vecery.

17.11.2017 3 z 5

Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Necekejte napeti ani zadne drama. Jde spis o zensky roman s prichuti stalkingu. Uz jsem od Moriarty cetla mnohem lepsi knihy.

13.10.2017 3 z 5

Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

Tak tohle bylo hodne dobry! Vyborny humor, perfektni postavy a pohodovy dej. Nevim na kolik byla kniha inspirovana skutecnosti, ale maminka me kazdou hlaskou totalne odrovnala. Deda jakbysmet :-D

29.09.2017 5 z 5

Elon Musk Elon Musk Ashlee Vance

Průměrná biografie o jednom z největších vizionářů 21. století. ,,Četla" jsem jako audio. Jako kniha by mě to asi moc nebavilo a nedočetla bych jí.

25.09.2017 4 z 5

Boží oko Boží oko Barry Eisler

Začátek mě vůbec nenadchl. Měla jsem dokonce chuť to nedočíst. Bylo zde spousta jmen, hodně násilí a celkově mi to přišlo trochu zmatené. Četla jsem ale dál a jsem za to ráda. První půlku bych ale rozhodně o pár desítek stránek zkrátila. Druhá půlka už ubíhala svižně a byla napínavá. Rozhodně před přečtením doporučuji zjistit si něco o kauze Snowden, Xkeyscore apod. Já si o tom přečetla až po dočtení, což mě trochu ochudilo o zážitek z četby.

25.09.2017 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak tohle byla taková jízda , že po přečtení, když přítel večer přišel domů a já mu připravovala večeři mi na vteřinku bliklo hlavou, že musím dávat pozor, aby bylo všechno dokonalé :-D

21.08.2017 5 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Rychle se to četlo, děj rychle ubíhal a závěr byl napínavý. Nicméně šlo o docela průměrnou knihu, které ubirala na kráse nejen klišoidní milostná zápletka, ale především to trapné a tisíckrát ohrané schéma novinář x policie. Nevím proč se alespoň jednou nemůžou dohodnout a ne se nesmyslně dohadovat a dělat si vše podle sebe. Chvílema se navíc Nora chovala jako malé dítě a byla na tečku. Viz to nezvedání telefonu

19.08.2017 3 z 5

Hra věží Hra věží Daniel O´Malley

Jak se sakra něco takového může dostat do výprodeje za 50kč? :-O

Jednoznačně je to zatím nejlepší kniha co jsem letos přečetla. Napětí, spád, tajemství a velmi dobře, do posledních detailů promyšlený příběh. Miluju to a jen se modlím, aby někdy u nás vyšel i 2.díl. I když tenhle skončil uzavřeně těším se, co bude dál. Ale asi se překonám a zkusím si ho přečíst v aj :-)

03.08.2017 5 z 5

Kacíř a čarodějka Kacíř a čarodějka Philippa Gregory

Žádná sláva. Od autorky miluju sérii o válce růží, ale tohle byl trochu její přehmat. Děj byl podle mě zbytečně přeplácaný. V seriálu by vydal tak na 4 díly minimálně. Neuvěřitelně mě iritovalo, ač to tak tenkrát asi bylo, jak bylo dívkám neustále předhazováno, že jsou ženy, že jsou k ničemu a nemůžou si dovolit si bez muže ani uprdnout, natož se samy nějak rozhodovat.

15.06.2017 3 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Velice příjemná oddechovka o rodinných a milostných vztazích. Žádnou záhadu jako je u autorky zvykem tu ale nečekejte. Vše plyne postupně, mile a bez jakýchkoliv překvapení.

03.06.2017 4 z 5

Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna Daniel Glattauer

Pěkná slabota. Jestli máte náladu na rádoby duchaplné plky nostalgického don juana a žárlivé a manipulativní kecy ženy, která není schopná vymáčknout ze sebe co vlastně chce a dělá ze sebe děsně tajemnou tak prosím. Já to po pár desítkách stran už jen v rychlosti prolétla, abych zjistila, jak to skončí, ale ani ten konec mě teda nijak nepřekvapil a nenadchnul.

20.03.2017 2 z 5

Andílek Andílek Mary Kubica

Hodná holka byla více napínavá a troufám si říct i lepší. I tak je Andílek lehce nadprůměrným thrillerem. Co mě ale docela štvalo byly zdlouhavé popisy vzpomínek, které pro příběh nebyly téměř vůbec důležité a tak jsem často přeskakovala i skoro celou stránku.

12.03.2017 3 z 5