Arsi007 komentáře u knih
Celá série Nikdynoc se ihned po dočtení třetího dílu bezkonkurenčně řadí na první místo mezi všemi mnou přečtenými fantasy.
To, s jakým citem a smyslem pro detail, sarkasmus, ironii a erotično si autor s postavami i dějem celé tři díly hrál je pro mě záhadou a dílem hodným mistra. Metafyzické i mystické propojení všech součástí příběhu bylo neskutečně silné a dokonce se zde, dámy a pánové dozvíte i smysl a význam tolik diskutovaných poznámek pod čarou ????
Kniha je psaná velmi čtivou formou. Tady bohužel svou chválu končím. Absolutně nerozumím všem těm kladným recenzím tipu Tato kniha mi změnila život. What? Nic se tu neděje. Nic. To i život Alanis Morissette bude pestřejší než život bandy feťáků se všemi možnými komplexy a problémy. Není tu žádné ,,poučení", žádný šok, žádné kloudné rozuzlení, i když v podstatě není čeho, možná tak ústředního tématu, proč se skupina rozpadla, což ale není nic z čeho byste si sedli na zadek, protože to tak nějak od začátku tušíte.
Pokud by se jednalo o reálnou kapelu, o hity, které znám a které si mohu v hlavě při čtení o tom, jak vznikaly zpívat budu knihu hodnotit klidně 100%. Ale takhle? Bylo to čtivé takže za víkend máte hotovo, ale ve finále mi to nedalo jedinou emoci a za měsíc, dva bych na knihu nebýt už teď předem jasné vánoční masírky s klidem v duši zapomněla.
IG: @hanybooks
Nedokázala jsem číst v kuse déle než 20 až 30 stran. Ne, že by příběh nebyl čtivý, nebyly zde ani dopodrobna popsány žádné explicitní sexuální scény nebo fyzické násilí, ale emoce hlavní hrdinky byly tak sugestivní, že jsem se chvílemi třásla, bylo mi na zvracení, byla jsem naštvaná na celý svět a dokonce jsem se i já sama stala obětí mistrovské manipulace, když jsem se v jedné části knihy přistihla, že vlastně souhlasím s tím, že se nic tak hrozného nestalo. A to mě děsí..
Navíc mi došlo, že vůbec nevím, jak bych se měla zachovat kdyby se něco podobného stalo na střední mé spolužačce. A to mě děsí..
IG: @hanybooks
Tohle byl zaručeně nejlepší díl ze všech. Wolf s Baxterovou sršeli vtipem a sarkasmem a dokázali vás rozesmát nahlas. Třešničkou na dortu byl epilog, při kterém se usmívate jako měsíček na hnoji ????
IG: @hanybooks
Hlavní postava Jo mi byla velmi sympatická. Její osobní život byl zajímavý a celkově se chovala velmi uvěřitelně. Pointa celého případu a to, kdo byl v únosu dívky zapletený mě při čtení napadlo, ale samozřejmě ne do detailu. Věřím, že pro většinu čtenářů to bude šokující. Já ale čekala ještě nějaký dodatek. Nebo epilog, u kterého mi spadne brada a řeknu si: "A sakra.." to se ale nestalo.
IG: @hanybooks
Zápletka není nijak originální, zato povahy obou hlavních aktérů jsou příjemnou změnou, co se týče žánru. Oba jsou sympatičtí, dialogy jsou uvěřitelné, ale mám tu jedno velké ale. Erotické scény byly těžký průměr. Věřím, že to bylo kvůli nešťastnému překladu, kdy slova jako ,,fr*da" a ,,štěr*ina" vás při čtení tak praští přes oči, že máte chuť knihu zavřít. Čeština je krásný, tvárný jazyk ale tohle prostě ne, ne a ne!! Překladatelka je stejná jako u Turbulence a tam to taky chvílemi bylo peklo takže počítám, že bude problém tady. Moc erotických scén tu ale celkově nebylo takže se to dalo vydržet. Ve svém žánru určitě lehký nadprůměr.
IG: @hanybooks
Začala jsem číst staré vydání ze 60. let a po necelých 50 stranách jsem to vzdala. Do čtečky sem si nakonec pořídila novodobý překlad a konečně jsem se do čtení ponořila. Začátek byl rychlý, dějový, mělo to spád. Bohužel poté, co se stala z mladé Emy paní Bovaryová to byla jedna nuda za druhou. Až závěr opět celou knihu vylepšil. K hlavní hrdince asi není moc, co dodat. Sobecká, znuděná, finančně negramotná panička, toužící po vzrušení a románové lásce. Prostě ženská, kterých i dnes najdeme plno. V současné době by stačilo sepsat rozvodové papíry a zdrhnout co nejdál. Tenkrát to bohužel zase tak jednoduché nebylo a tak Ema sehrává ve svém životě dvojí roli. Finanční i milostné nesnáze jí na konci doženou až k politováníhodnému činu.
Chápu, že jde o klasické dílo a v kontextu doby muselo jít opravdu o přelomovou novinku, co do žánru, ale já jsem holt už zhýčkaná, konzumem a rychlým životním stylem prolezlá holka, která zatím nedokáže plně ocenit krásu popisů a toho, kde kdo měl jaký střih kalhot, do jakého úhlu bylo při procházce nastaveno kdejaké stéblo trávy a na co zrovna myslel každý, kdo prošel kolem. Zato velmi oceňuji popis psychických pohnutek samotné hlavní hrdinky, které byly vykresleny opravdu dokonale. Chtě nechtě se v ní jistě chvílemi našla každá z nás.
IG: @hanybooks
Vážně by mě nesmírně zajímalo (a možná raději ne), kde paní překladatelka bere inspiraci. Vždyť angličtina není tak pestrá, čeština naopak ano. Tak proč pro páníčka zrovna používat slova jako kláda, vercajk nebo číča. Chvílemi sem si připadala jak na parkovišti kamionů. Jinak co napsat k ději. Je to klasická oddechová romanťárna s erotickými scénami. Nic světoborného, ale neurazilo.
IG: @hanybooks
Nádherný mystický román plný starodávné magie, připomínající druidy a kelty s všudypřítomnou smrtí. Pomalé plynutí, akce na posledních asi padesáti stranách, ale i přesto, že jde o pochmurný příběh je z něj cítit veliká naděje a klid. A především obrovská archetypální ženská energie, kterou vnímáte na každé stránce a která knize dodává onu čarovnou atmosféru. ,,Nante, nante.."
IG: @hanybooks
Pro milovníky Kdo chytá v žitě si troufám říct naprostá nutnost. Já prostě nemám co vytknout. Syrový a přitom inteligentní a poetický způsob psaní této autorky mě prostě chladnou nenechá. Doporučuji všema deseti!
Pokud chcete zvracet jednorožce tak směle do toho. Posledních pár kapitol bylo tak patetických a přehnaně ,,růžových", že jste mohli jen vrtět hlavou. Dočetla jsem jen proto, že šlo o poslední možnou epůjčku z knihovny v měsíci a neměla jsem, co jiného číst..
Milý, pozvolně plynoucí příběh o majiteli obchůdku s potravinami, jeho rodině, sousedovi a novinářce Heleně, které pojí mnoho malých tajemství.
Na mně to bylo opravdu hodně rozvláčné. Vyškrtla bych 100 až 150 stran, aby to bylo stravitelnější. I tak by to ale byl těžce průměrný román, který však doporučuji.
IG: @hanybooks
Nesnáším, když mám po dočtení v hlavě xy otázek a nelogičností, které se v příběhu v průběhu čtení objeví a nikdo mi je na konci nezodpoví. Tady vše plyne rychle, systematicky, přesně tak, jak by se to asi opravdu mohlo stát a vše je zde do detailu vysvětleno. Dokonce mi i všechno to vědecké blábolení dávalo smysl :D Jednoduše jsem nadšená a těším se na další díl..
Cekala jsem typickou, romantickou sladarnu okorenenou trochou milostnych scen. Ooo jak jsem se mylila. Diky absenci naivni husicky a namachrovanyho typka, kteri preci v podobnem pribehu ,,nemohou chybet" byly postavy opravdu uveritelne a vzruseni mezi nimi tam bylo az az. Takhle vasnive popsane milostne sceny jsem jeste necetla a.. bylo to fajn :O) Moje prvni knizka od autorky, ale rozhodně ne posledni. Trochu se ale bojim filmoveho zpracovani. Obsazeni herci jsou sice fyzicky opravdu krasni, ale myslim, ze to bude prave na ukor toho jedinecneho kouzla, ktere maji postavy v knize. No, uvidime..
Pěkné, navzájem propojené romantické příběhy s vánoční atmosférou pro náctileté. Starší dvaceti let moc nedoporučuji. Je to hodně jednoduché a naivní.
Brilantne napsany psychothriller. Od zapletky, pres styl psani az po velice prekvapivy konec. Rozhodne doporucuji.
Poté, co jsem se dostala k části, kde se dozvídáme kdo je kdo, co se stalo a jak to vlastně bylo a zároveň jsem zjistila, že do konce knížky chybí ještě poměrně dost stránek, říkala jsem si, že konec bude jen vycpávkový happyend, aby měl čtenář radost a říkala si, že to jen přeskáču, abych se dozvěděla jak to nakonec dopadne. Omyl. Třetí část byla ta nejzajímavější a nejnapínavější část z celé knihy. Srdce mi bušilo, oči mi jezdily stránku po stránce rychlostí blesku a nemohla jsem se samým napětím dočkat stránky poslední. Určitě doporučuji! A především pro milovníky Liane Moriarty. Trochu mi to připomnělo její styl.
Obsah v mnohém předčí formu. Neseděly mi první odstavce kapitol, které byly vlastně jejich závěrem. Vzhledem k délce kapitol samotných to postrádalo smysl a bylo to spíše zmatené. Každopádně autor je doktor a ne spisovatel. Proto to neberu jako nějakou velikou chybu nebo nedostatek. Obsah byl skvělý, to, co lékaři bez hranic prožívají na misích a jakému psychickému i fyzickému tlaku jsou vystaveni autor podle mého vystihl opravdu dobře.
Nez jsem se vrhla na Polednici precetla jsem Petidomi od Pribyla a musim rict, ze to se mi cetlo mnohem lepe. Polednice mi prijde jako povidka vasniveho ctenare detektivek, ktera byla rozepsana do cele knihy. Eva i Tomas byla dvojice amateru, ktera asi mela dojem, ze se z nich vsichni posadi na zadek. A Evin ulet na konci knihy byl vrcholem nezodpovednosti. Nicmene abych knihu jen nehanila, libily se mi, jakozto hrde obyvatelce Budejc zjevne narazky na nektera mista v knize, ktera jsem poznavala.
Začátek slibný, prostředek zamotaná nuda, konec jen nuda. Nechápu, proč to muselo být tak překombinované a už vůbec nechápu oblibu této knihy. Ale tak proti gustu..