aruba
![Ekonomix: Jak funguje (a nefunguje) ekonomika Ekonomix: Jak funguje (a nefunguje) ekonomika](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223134/ekonomix-jak-funguje-a-nefunguje-ek-Ftq-223134.jpg?v=1449655639)
Originální způsob, jak se srozumitelně a zábavně naučit aspoň něco málo z ekonomie.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tři přání Tři přání](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299069/tri-prani-xj8-299069.jpg?v=1474034171)
Skvělá knížka se zajímavě zamotaným dějem o třech sestrách - trojčatech. Moc se mi líbilo, jak byly popsané jejich vztahy i charaktery, to že jsem se do nich dokázala vcítit a prožívat děj s nimi. Žádná nudná, černobílá postava a i celkově příběh mě dokázal hned od začátku vtáhnout do děje. Zaujaly i krátké kapitolky o tom, jak sestry vnímali náhodní kolemjdoucí, kteří se s nimi setkali.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Muž, který zapomněl, že má ženu Muž, který zapomněl, že má ženu](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313858/muz-ktery-zapomnel-ze-ma-zenu-5Zj-313858.jpg?v=1475152294)
Kniha se mi moc líbila. Hlavně ze začátku hodně vtipná, místy dojemná, i s koncem jsem spokojená. Nemám co vytknout.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229928/zamilovana-hypnotizerka-tnj-229928.jpg?v=1452235501)
Četla jsem od autorky už dvě předchozí knihy (Manželovo tajemství a Na co Alice zapomněla) a tohle je zase trochu něco jiného. S předchozími romány to má společné zaměření na minulost a vyrovnávání se s ní, ale žánrově to působí více jako psychologické drama, kde se na povrchu až tak moc neděje a řeší se především nitro hlavních postav. Na příběhu se mi líbilo, že postavy nebyly černobílé, a i když měly všechny své nedostatky, ve výsledku byly sympatické a dokázala jsem s nimi soucítit.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303648/dite-ktere-v-noci-naslo-slunce-1dj-303648.jpg?v=1547671276)
I když to má hodně stránek, je to velice čtivé, napínavé, a líbí se mi to zakončení. Takže hlavně za závěr dávám pět hvězdiček. A taky za to, že se v příběhu objevila i jedna významná česká historická postava.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bouřková fronta Bouřková fronta](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/3056/harry-dresden-bourkova-fronta.jpg?v=1739728428)
Konečně, po asi pěti knížkách ze série, jsem se dostala k prvnímu dílu. A je stejně skvělý jako ty další. Sympatický a vtipný hlavní hrdina, který to neustále schytává ze všech stran a napínavý příběh, kde se pořád něco děje. Upozornění: Kniha je silně návyková, jakmile se jednou začtete, budete mít silný problém se od knihy zase odtrhnout. Alespoň u mě to tak bylo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kreativní diář - Vytvořte si diář na míru Kreativní diář - Vytvořte si diář na míru](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274059/kreativni-diar-vytvorte-si-diar-na--h8i-274059.jpg?v=1449050759)
Jedním slovem - inspirativní ! Hned po dočtení jsem začala shánět ten správný sešit nebo blok na vytvoření diáře a jednou se díky tomu třeba vyznám v tom chaosu všech možných vzkazů a papírků, co nosím po kapsách, případně je mám rozházené na psacím stole.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![O kolečko míň (můj život s autismem) O kolečko míň (můj život s autismem)](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225893/o-kolecko-min-muj-zivot-s-autismem-aCX-225893.jpg?v=1418989790)
Není to klasická autobiografie, možná ze začátku, ale později se z toho stává spíše takové zamyšlení nad problematikou autismu a tam už jsem se v těch úvahách trochu ztrácela. Každopádně se tam pár zajímavých myšlenek najít dá, a knížka za přečtení určitě stojí.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229901/na-co-alice-zapomnela-jZo-229901.jpg?v=1423237967)
Zajímavý příběh o tom, jak se člověk na svůj život může dívat s odstupem (deseti let :-)) aneb, jak by řekla Frannie, ,,Možná potřebujeme všichni čas od času pořádně praštit do hlavy".
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Podivná knihovna Podivná knihovna](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219562/podivna-knihovna-219562.jpg?v=1408941665)
Tahle knihovna (a především kniha) je opravdu podivná :-D Hlavně ten závěr jsem nepochopila. Ale obrázky, které knihu provázejí jsou opravdu krásné a navíc kniha je velice tenká, takže jako zkouška, jestli vám tento autor sedne nebo ne je to ideální.
![Manželovo tajemství Manželovo tajemství](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207632/manzelovo-tajemstvi-UUl-207632.jpg?v=1418201238)
Velice zajímavá kniha, kde do sebe nakonec všechno přesně zapadne, a která rozhodně nepatří mezi ty, u kterých hned po přečtení zapomenete, o čem vlastně byly. Nezanechává ale zrovna příjemné pocity. Tedy pokud vás netěší zjištění, že všechno je jen náhoda a stačí velice málo k tomu, aby se shodou nešťastných okolností a rozhodnutí situace vyvinula v tragédii. A epilog je opravdu mrazivý (doslova, při čtení jsem měla husí kůži).
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Všichni jsme nějak vadní Všichni jsme nějak vadní](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340339/vsichni-jsme-nejak-vadni-5an-340339.jpg?v=1496596213)
Příjemné čtení se sympatickými postavami. Ze začátku jsem si říkala, že to není nic extra, nic nového pod sluncem, ale po dočtení mi najednou bylo líto, že už je konec. Kniha mi trošku připomněla Terapii láskou.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dotýkání dovoleno! Dotýkání dovoleno!](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237500/dotykani-dovoleno-237500.jpg?v=1422396986)
Praktická, tenká knížka s užitečnými radami, které se týkají nedomazlenosti, tím jak se projevuje v našem chování, jak její nedostatek napravit a zabývá se také reflexologií.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mořský detektiv Mořský detektiv](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344957/morsky-detektiv-e1o-344957.jpg?v=1495879909)
Originální detektiv, čtivý příběh a hned několik záhad, které je třeba vyřešit. Za mě super.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Měsíc nad Soho Měsíc nad Soho](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268064/mesic-nad-soho-q4y-268064.jpg?v=1458161571)
Vtipné, napínavé, nemohla jsem se od čtení odtrhnout, takže nedoporučuji rozečítat dopoledne, před odpolední směnou v práci.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zpráva od nebožtíka Zpráva od nebožtíka](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50978/zprava-od-neboztika-50978.jpg?v=1288824655)
Vtipná a napínavá knížka se ztřeštěnou hlavní hrdinkou, která si vždy originálním způsobem poradí i s těmi nejsvízelnějšími situacemi. Skvěle se čte, doporučuji všem milovníkům příběhů o bláznivých dobrodružstvích, neuvěřitelných náhodách a neohrožených hlavních postavách, na které si jen tak někdo nepřijde.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tým v nemilosti Tým v nemilosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340286/luzri-tym-v-nemilosti-XkJ-340286.jpg?v=1491498394)
Skvělá knížka, měla jsem ji zhltnutou za dva dny. Zajímavé postavy, ne všechny jsou vyloženě vtipné nebo nějak extra sympatické, ale jako tým fungují skvěle. Není to ten typ knížky u které bych se smála od začátku do konce, ale místy pobavit dokáže a i detektivní zápletka je zajímavá.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311414/pesky-mezi-buddhisty-a-komunisty-gVf-311414.png?v=1663160870)
Krásná a vtipná knížka s krásnými ilustracemi. Obvykle mě cestopisy moc nebaví, ale tenhle je vážně zábavný.