ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Krvavá lázeň Krvavá lázeň Tess Gerritsen

Tentokrát v knize nevystupují moje oblíbenkyně Jane a Maura. Přesto je kniha čtivá, jako zatím všechny, které jsem od autorky četla a má docela spád. Podivná agresivita mladistvých je vysvětlena, i když trochu méně přijatelně. I tak mě kniha nezklamala.

02.01.2017 4 z 5

Okrasné listnáče našich zahrad Okrasné listnáče našich zahrad Čestmír Böhm

50%

Koupila jsem kdysi v antikvariátu pro doplnění informací.

05.02.2021 3 z 5

Harlekýnovy miliony Harlekýnovy miliony Bohumil Hrabal

Jen kvůli smutnému čtení ubírám jednu *. Jinak ale další z vynikajících knih pana Hrabala.

14.06.2019 4 z 5

Bez viny Bez viny Viveca Sten

Klidnější, ale dobrá detektivka.

13.06.2019 4 z 5

Vdáváme matku a jiné povídky Vdáváme matku a jiné povídky Gerald Durrell

Nesmála jsem se tak, jako třeba u knihy O mé rodině a jiné zvířeně, ale pěkná kniha.

13.06.2019 5 z 5

Žraloci a malé ryby Žraloci a malé ryby Wolfgang Ott

Skvěle popsáno, silný příběh. Výborný válečný román.

13.06.2019 5 z 5

Amok Amok Stefan Zweig

Sbírka povídek a novel plná emocí. Mně se líbila.

12.06.2019 5 z 5

Christina Christina Stephen King

Tohle je dobré, ale na Kinga spíš průměr.

12.06.2019 3 z 5

Do nejtemnějšího kouta Do nejtemnějšího kouta Elizabeth Haynes

Kniha mě hodně zklamala. Je nudná, bez napětí a s nesympatickou hlavní hrdinkou. Děj se sune velmi pomalu a v podstatě se opakuje pořád dokola. Nemám důvod dát víc než dvě *.

29.03.2018 2 z 5

V bouřlivé noci V bouřlivé noci Kerstin Signe Danielsson

Na mě byla kniha příliš roztahaná a nijak moc mě nezaujala. Aspoň, že byly v závěru vraždy uspokojivě vysvětleny.

09.02.2018 3 z 5

Zloději lidí Zloději lidí Robert Crais

Hodně brutální příběh, který mně tentokrát úplně nesedl. Protože thrillery Roberta Craise jinak hodnotím hodně vysoko, myslím, že odebrání jedné * bude v tomto případě spíš vyjímkou.

07.09.2017 4 z 5

Ohnisko požáru Ohnisko požáru Patricia Cornwell

Kay má proti sobě starou známou, ale velmi nebezpečnou osobu. Jako všechny knihy od autorky je i tato velice čtivá a napínavá. Mohu jenom doporučit.

22.06.2017 5 z 5

Fantomová bolest Fantomová bolest Thomas Enger

Jsem knihou příjemně překvapena. Henning Juul je sympaťák a když se rozhodne pátrat na vlastní pěst, natře to i policii. Nebudu určitě váhat přečíst si od autora další knihy.

21.05.2017 5 z 5

Bába Motyka Bába Motyka Marko Hautala

Podle mě se jedná o dobře napsaný příběh plný fantazie, hororový bych ho zrovna nenazvala, i když místy je atmosféra hodně chytlavá (srovnání s Kingem je ovšem opět úplně mimo).. Je potřeba strávit autorův neobvyklý styl psaní a pak můžete být i spokojeni. Já jsem taky knížku nezatratila, o čemž svědčí můj počet hvězdiček.

18.05.2017 3 z 5

Motiv Motiv Jonathan Kellerman

Vrah servíruje svým obětem večeři. Velice slušná detektivka, ale Jonathan Kellerman má na víc, jak jsem se už několikrát přesvědčila. Opět výborné dialogy, ale objevení vraha bylo trošku mimo, stejně tak jsem nebyla spokojená se závěrem knihy..

13.05.2017 4 z 5

Řekni sbohem Řekni sbohem Lisa Gardner

Dobrý thriller, ale od autorky jsem už četla o dost lepší. Přesto si nejvyšší hodnocení zaslouží.

14.04.2017 5 z 5

Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Vynikající,ale velmi krutá kniha. Film na ni zdaleka nedosahuje.

09.01.2017 5 z 5

Tajný přítel Tajný přítel Chris Mooney

Po Pohřešované opět velice čtivá kniha. Darby hledá sériového vraha a pomáhá jí Tajný přítel. A je tady někdo, kdo bedlivě poslouchá svou Matku-Marii. Kniha nepostrádá napětí, má spád, prostě všechno, na co jsme u autora zvyklí. Doporučuji!

09.01.2017 5 z 5

Davidovy hvězdy Davidovy hvězdy Kristina Ohlsson

No, já mám asi nejslabší hodnocení, ale kniha mě nějak "nebrala".

02.01.2017 2 z 5

Romance čumilů Romance čumilů O. Henry (p)

Miluji tyhle povídky. Humorné i svým způsobem milé. U tohoto autora je skvěle vidět, jak moc závisí na překladu.

01.01.2017 5 z 5