ArwenAragorn komentáře u knih
85%
Pravda si vždycky najde cestu,
aby mohla všechno zničit.
_______________________________________________________________________________________________________________________
Luxusní thriller! Dozvěděla jsem se o něm díky mé oblíbené čtenářce tady na databázi Mandlevest, za což jí moc děkuji. Napětí se u něj stupňuje a ke konci už se dá krájet. Zápletka je dobrá, rozuzlení je skvělé, naprosto překvapivé. Postavy jsou nádherně vykresleny a postupně se vyvíjejí. Miren mě docela vytáčela, často se chovala jako puberťačka. Vypravěči se u kapitol střídají. Moc se mi líbily citáty na začátku každé kapitoly.
Knížku Ztracena v bílém šumu jsem bohužel nečetla, ale moc ráda si ji přečtu, přestože jsem se něco o ději dozvěděla v tomto díle.
Velice ráda doporučím.
81%
Skvělá detektivka, v níž se vyšetřují tři samostatné případy. A Carella na operačním stole bojuje o život po zasažení střelnou zbraní.
Moc doporučuji! Myslím, že zatím je to jedna z nejlepších detektivek od autora.
81%
"A odkdy se zajímáte o prosté služebné - ne že by Betty byla prostá - spíš mazaná jako liška."
"Myslím si,"řekl plukovník Race, "že by mi mohla něco povědět."
"Když ji o to pěkně požádáte? To bych se nedivila. Na poslouchání za dveřmi, když se děje něco zajímavého, má vysoce propracované metody"...
Pěkná detektivka. Je to moje první, kde vyšetřuje vraždy plukovník Race. První obětí je mladá krásná dívka a pak tu zemře ještě někdo. Zápletka je tady geniální.
Doporučuji!
60%
Už nejsem Gina. Gina byla nesmělá, bojácná a slabá.
Gina by se bála, že si pro ni Melvin přijde. Gwen Proctorová je na něj připravená.
V hloubi duše cítím, že se to celé smrskne jenom na nás dva. Na pana a paní Royalovy. Nakonec, vždycky to tak bylo.
Vychválila jsem první díl, tady u toho se budu držet víc při zemi. Hodně mi tam vadila opakující se falešná videa a reakce na ně rodiny Gwen a jejích blízkých. Jinak v podstatě nemám dál co bych thrilleru vytkla a doporučuji ho k přečtení.
75%
Křivý úsměv se vrátil na jeho tvář, zatímco dokončil jeden cop a zajistil ho řemínky. Pak jí ho zastrčil za ucho, přehodil na hruď a upravil peříčka jemnými prsty, které nevypadaly na to, že by dokázal způsobit taková zranění, jaká viděla na tělech obětí.
Kay Sharpová přijíždí na rodinný ranč k Tichému jezeru. Její bratr je kvůli obvinění z hospodské rvačky ve vězení a ona nechce nechat ranč opuštěný. V té době se u
Tichého jezera najde první rituálně pohřbená žena s peříčky ve vlasech. Kay je přesvědčena, že mají co dělat se sériovým vrahem a začne na případu pracovat s parťákem Elliotem. Přesvědčení Kay se záhy potvrdí. Čeká je honba za chytrým a nebezpečným sériovým vrahem, který je ke Kay blíž než ona tuší.
Kay i Elliot jsou sympatická dvojka a myslím, že to mezi nimi začíná jiskřit.
Velmi dobrý thriller, dostatečně čtivý a napínavý. Musím si ale postěžovat na neustále se opakující -"ehm" v překladu v dialozích prakticky u všech osob.
Knížku doporučuji.
85%
"Choval se jako šelma, která už dlouho slídí po vyhlédnuté kořisti a teď ji konečně našla. Chtěl mě za každou cenu skolit. Neváhal ani vteřinu."
Peckoidní thriller! Moc mě bavil. Čte se jako po másle, je dostatečně napínavý, zápletka a konec jsou výborné. Dvojice vyšetřovatelů Lykke a Rudi je skvělá, autor je popsal tak, že si je prostě musíte oblíbit. Moc se těším na další setkání s nimi. Líbí se mi i lehký humor, který se v knize objevuje. I obálka je dobrá.
Doporučuji, doporučuji, doporučuji!
80%
Líbilo se mi to. Thriller je čtivý, má spád, napětí, výbornou zápletku a motiv. Jenom těch bomb tam na mě bylo už moc - bum, bum, bum, bum, bum. Výtku bych měla i k tomu, že Charlotte mluvila daleko vyspěleji, než na svých 11 let. Nejsympatičtější osobou tam byl detektiv Cole. Naopak Jordan byla otřesná svým chováním (kariéra vždy na prvním místě) a hlavně tím, co v minulosti způsobila.
Doporučuji k přečtení, ale nesmíte se pozastavovat nad tím, že je to hodně nereálné.
85%
Skvělý thriller! Přečetla jsem si ho jen díky hodnocení mé oblíbené čtenářky Danago a za to jí moc děkuji. Normálně bych si ho nevybrala. A bylo to na jeden zátah, i když má kniha skoro 400 stran. Je velice čtivá, napínavá, plná zvratů, má vynikající zápletku a směrem k závěru napětí graduje.
Agenta Johna Adderleye jsem si hned zamilovala, samozřejmě má své chyby (alkohol to kupodivu není), ale má lidský přístup a moc se mi líbilo, jak se snaží vymyslet co nejlepší řešení případu, ale o tom už si přečtete sami. Pokud budete chtít - a to vám rozhodně doporučuji.
81%
Nevěděl, jak moc může strach bolet.
Přiznám se, že toto je první knížka, kterou od Anderse Roslunda čtu. Ostatní mě nezaujaly svou anotací. Asi do půlky bych dala čtyři *, ale kvůli zbytku knihy musím jednu přidat. Bylo to hodně dobré. Dost adrenalinové. Výborná zápletka, čtivost a napětí. Ewert Grens se dá v pátrání překvapivě dohromady s Pietem Hoffmanem. Jsou úplně odlišní a každý pátrá po své vlastní ose. Oba se mi moc líbili. Konec thrilleru bych si sice přála jiný, ale to samozřejmě neovlivním.
Budu se těšit na druhý díl a tento velice doporučuji.
80%
...Praštila hlavou o zeď, když se jí do hlavy vkradl obraz Oliviera, jak leží na ní, líže jí obličej a vráží do ní nůž. Vznášelo se jí to před očima jako zastavené video. Slyšela, jak opakuje svůj slib, že ji zabije. Předtím si myslela, že je připravená, že je dost silná, ale právě v té chvíli byla přesvědčena, že ji tenhle případ zničí.
Na prvotinu výborný thriller. V Londýně se začnou nacházet části lidských těl. Je jasné, že je tady sériový vrah a navíc napodobitel tzv. Skládankového vraha, kterého zatkla inspektorka Henleyová.
Příběh má trvalé napětí, spád a dramatický konec. Na základě něho můžeme očekávat pokračování. Já ho rozhodně očekávat budu. Moc ráda se setkám znovu s inspektorkou Henleyovou a elévem Ramouterem, které jsem si moc oblíbila, vlastně se ráda setkám se všemi, co měli něco společného s vyšetřováním. Pravděpodobně se setkám i se Skládankovým vrahem Olivierem, který je naopak naprosto odporný a zvrácený.
Doporučuji všem, kdo rádi čtou thrillery, ale jak už název napovídá, tento je hodně brutální a krvavý.
80%
Mezi tušením a věděním leží život a smrt.
Poznání je jako puzzle s předem neznámým počtem dílků. A člověk zvítězí teprve tehdy, když se složí dohromady celá mozaika.
Přestože se jedná o prvotinu pana Fitzeka, je tento psychologický thriller opět bezvadný. S temnou atmosférou, napínavý, dynamický, zase s docela komplikovaným dějem, takže to chce ke čtení klid, a se zvratem skoro na každé stránce. Postupně se dozvídáme, jaká je skutečnost a epilog nám přinese ještě další překvapení. Nebylo to úplně lehké čtení, ale stálo za to. Nápaditá je i obálka, stejně jako je to u řady jiných autorových knih.
Velmi ráda knížku doporučím.
80%
"A ještě jedna věc," dodám, když už mi každý věnuje pozornost. "Jak už jsem vás upozornila několikrát, nejsem Lucyina matka." Složím ruce do klína. "Jsem její tchyně."
První knížka od autorky mě nijak neoslnila, proto jsem k Tchyni přistupovala s určitou nedůvěrou. Zbytečně. Dostalo se mi citlivě vyprávěného reálného příběhu s mnoha zvraty, který nutí k zamyšlení. Jde o psychologický rodinný román se skvěle zachycenými postavami, navíc velice čtivý a docela napínavý.
Musím doporučit!
80%
Proto mi máte přivést svaté, abych je mohl pod svými křídly připravit na bitvy budoucí.
Výborný thriller, čtivý, plný napětí s hodně akčním koncem. Gwen má vyhledat mladíka, který zmizel před třemi lety, jak v pátrání pokračuje dopředu, dostává se do stále většího nebezpečí. Gwen a její děti jsou ale pořád napadány těmi, kteří nemohou zapomenout na její minulost. A právě jejich množství - ne to, že se to vůbec děje - se mi zdá už poněkud přehnané.
Knížku si ale určitě přečtěte, nudit se nebudete.
(SPOILER) 81%
A teď, když stojím u Lexy s kamenem v ruce, poté, co jsem jím praštil muže, který jí chtěl ublížit, vím to, jsem si naprosto jistý: Já Maxe nezabil. Je to velmi intenzivní pocit. Nebyl jsem to já.
Inteligentní, napínavý a opravdu psychologický thriller. Je taky hodně temný, smutný, plný lží, s mnoha zvraty a s neodhadnutelným rozuzlením. Běží tady dvě linky, z minulosti, před 28 lety, kdy měl Robert jako dítě zabít svého kamaráda Maxe a ze současnosti, kdy se najednou začnou ve městě, kde Robert žije ztrácet děti. Přesto, že jsem se nemohla ze začátku nějak začíst musím hodnotit knihu nejvyšším počtem hvězdiček a zároveň ji doporučuji.
85%
Ach, modré světýlko, je hluboká noc,
ach, prosím, prosím tě, bojím se moc.
Úžasný psychologický thriller! Skvělá mrazivá, ponurá atmosféra, osamocená farma uprostřed vřesovišť skoro trvale zahalených mlhou, tajemství říznuté duchařinou a čarodějnictvím. K tomu zvláštní devítiletá holčička Lyla, dokonale vykreslena, kterou jsem si hned oblíbila.
Napínavé, s výbornou zápletkou a výborným koncem. Nesmím zapomenout na krásné vylíčení krajiny Dartmoorského národního parku.
Opravdu jsem litovala, když knížka skončila.
Líbilo se mi Dítě ohně, o dost víc se mi líbily Ledové sestry, ale Než jsem zemřela je rozhodně nejlepší. Já ji doporučit prostě musím!
75%
Mazaní, všehoschopní podvodníci zneužili emocí zoufalé matky a také mé vlastní zaslepené touhy. Kde byla celou tu dobu Mickey? Vím, že žije. Nedokážu vysvětlit proč, ani předložit nějaký důkaz, prostě jenom vím, že v takovém ránu, jako je tohle, Mickey na svět patří.
Velmi dobře napsaný thriller, opět kvalitní, jak jsem u autora zvyklá. Přečetla jsem znovu. Tentokrát je v hlavní roli detektiv inspektor Vincent Ruiz, který je vyloven z Temže s průstřelem nohy a trpí amnézií. Joe OĹoughlin, se kterým se v minulém díle spřátelil, mu pomáhá nejen v tom, aby si vybavil ztracené vzpomínky, ale i v pátrání kolem Mickey Carleyové. V kapse Ruize se totiž našla fotka Mickey , která zmizela před třemi lety ve věku sedmi let. A zdá se, že se vynořily nové skutečnosti.
Napínavé, dramatické, s parádním koncem.
A já jsem zjistila, že asi taky trpím amnézií, protože jsem si toho z knížky, kterou už jsem jednou přečetla pamatuji jen velmi málo.
Znovu doporučuji k přečtení.
Jako dítě jsem viděla seriál, až po revoluci se mi tato knížka, nově vydaná dostala do ruky. Skvělé dobrodružné čtení, líbilo se mi i jako dospělé.
Náš svět má pevné stěny. Žádná okna, žádné dveře. Náš svět je malý. Čtyřiadvacet stop, pata jedné nohy střídavě pokládaná přes prsty druhé, od knihovny ke kuchyňské lince. V našem světě jsou pravidla a tresty a vlastní čas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dokonalý psychologický thriller! Po delší době něco, co mě naprosto pohltilo. Neobvyklý, velmi dobře komponovaný, dramatický, děsivý, s krásně vykreslenými postavami. Do těchhle postav se čtenář bez problémů dokáže vcítit.
V polovině jsem si jistá, že jsem všechno pochopila, ale autorka ještě zdaleka nevyčerpala svůj potenciál. Čekejte obrovitánský zvrat.
Na debut je to něco mimořádného a já ho samozřejmě DOPORUČUJI.
Rok 1990, nastupuje demokracie s dopady pochopitelně i na policejní aparát, který ovšem kromě změn sužuje hromadná amnestie. A mají proč se bát. Naši starou známou skupinu překvapí dvojnásobná mimořádně brutální vražda, a brzy po ní další.
Tentokrát jsem četla ve slovenštině, myslím, že to je rozumnější. Dobrá detektivka.
Přečetla jsem před lety, byla to moje první Cobenovka a moc se mi líbila. Hned jsem si začala vyhledávat další knihy autora. Teď jsem se k ní znovu vrátila a musím říct, že pořád patří k tomu nejlepšímu, co Harlan Coben napsal.