ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Ty, já a ti druzí Ty, já a ti druzí Fionnuala Kearney

Nudná knížka, nestojí za přečtení.

21.09.2020 1 z 5

Dokonalý blok Dokonalý blok Blake Pierce

Koukám, že autor chrlí jednu knížku za druhou, řekla bych na úkor kvality. Jessie se podle mě chová jako blbka, jedná jako blbka, i když strčí nejlepší detektivy do kapsy a všichni žasnou nad její chytrostí. Jenže, jak se ukáže v závěru, vrah je taky dost mimo, tak si nemají co vyčítat.

05.04.2020 1 z 5

Posedlé dítě Posedlé dítě Lone Theils

Tak tohle mě nebavilo. Téma zajímavé, ale nezaujalo mě, bez napětí, celé mi to přišlo nějak zmatené a ne dobře propojené.

19.03.2020 2 z 5

Sběratel hříchů Sběratel hříchů Daria Desombre

Průměrná detektivka. Přestože zavražděných sériovým vrahem je tam plno, knize chybí nějaké to napětí. To nenajdete ani při dopadení vraha. I rozložení míst vražd v Moskvě a podobenství těchto míst s Jeruzalémem mi přijde překombinované. Přesto se Sběratel hříchů číst dá, jako prvotina to není špatné.

.....duše po smrti za doprovodu andělů stoupá po schodišti posmrtných zkoušek hříšnosti. Na každém kroku na duši čekají zběsilí démoni, jejichž jméno je - mýtní..............Mýtní podrobují duši zkouškám za hříchy. Duše spravedlivých jsou spaseny, ale hříšníky shazují ohniví koně běsů do věčné tmy.

30.07.2019 3 z 5

Velké záhady Protektorátu Velké záhady Protektorátu Vladimír Liška

Osvěžila jsem si otázky této ne příliš dávné historie a něco málo jsem se i dozvěděla. Mnichov, problematická postava prezidenta Beneše, Atentát na Heydricha, Lidice, antisemitismus a podstata holocaustu, atentáty na Hitlera a otázka jeho sebevraždy, Štěchovický poklad a "zázračné zbraně nacistů".
S některými názory autora sice nesouhlasím, ale kniha mi zase dala prostor k tomu, abych se výše uvedenou problematikou zabývala podrobněji.

21.06.2019 4 z 5

Účinný lék Účinný lék Arthur Hailey

Příběh z prostředí farmaceutických firem, opět podán autorovým nezaměnitelným velmi záživným rukopisem.

13.06.2019 5 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Jednoduchý příběh v krátkém časovém rozpětí. Přesto tam dokázal autor vyloženě nacpat hromadu napětí, pocitů i celé šílenství soutěže. Jedna z mých nejoblíbenějších.

12.06.2019 5 z 5

Metráček aneb Nemožně tlustá holka Metráček aneb Nemožně tlustá holka Stanislav Rudolf

Patří k mým nejoblíbenějším dívčím románkům od autora.

12.06.2019 5 z 5

Tma Tma Jozef Karika

Po Trhlině obrovské zklamání.

17.03.2019 1 z 5

Škůdce Škůdce Kelly Parsons

Zdařilý lékařský thriller.
Škůdce se představí doktoru Mitchellovi asi v polovině knihy. Je to velice chytrý, nevypočitatelný a nebezpečný psychopat. Teď závisí na tom, jak si s ním doktor Mitchell poradí. Musí proti němu bojovat všemi prostředky a nakonec úplně sám.
Thriller je dostatečně čtivý, napínavý, místy překvapivý a s adrenalinovým závěrem. Určitě stojí za to si ho přečíst!

30.05.2018 5 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Jedná se o silně zneklidňující, deprimující a dokonale promyšlený psychothriller. Drží nás od začátku v napětí a pochybnostech. Co se vlastně děje? Komu máme věřit? Kde je pravda? Tu se dozvíme až na posledních stránkách, kdy se Daniel rozhodne na vlastní pěst pátrat ve Švédsku. A je to nečekaně dramatické rozuzlení. Aspoň pro mě tedy bylo, protože takový závěr jsem skutečně nečekala!

20.04.2018 5 z 5

Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Další krásná kniha od Kate Morton. Poutavá, napínavá, dojemná, tajemná. Okamžitě vás vtáhne do děje a i vy, stejně jako postavy v románu se snažíte zjistit, co se tehdy v roce 1933 na oslavě letního slunovratu na sídle Edevanových stalo. Nebojte se, v závěru knihy se všechno dozvíte.
Příběh je vyprávěný ve více časových rovinách, jak bývá u autorky obvyklé.
Kate Morton je skvělá vypravěčka, jsem z jejich knih nadšená a těším se na další tituly, které si určitě nenechám ujít.

27.03.2018 5 z 5

Blackout: Zítra bude pozdě Blackout: Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Naše společnost je bohužel postavena tak, že kdyby došlo k blackoutu, stane se přibližně to, co v knize (i když chápu, že je to fikce). Tenhle román mě dokázal silně vynervovat.

23.03.2018 4 z 5

Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Tak takovou zápletku jsem rozhodně nečekala! Jak jsem se ponořila do děje, musela jsem číst dál a dál a nakonec jsem knížku dočetla na jeden zátah na úkor spánku. Čtivé, napínavé a šokující.

09.03.2018 5 z 5

Nízký tlak Nízký tlak Sandra Brown

Výborná detektivka od Sandry Brown, žádná nudná místa, příběh měl spád a jako bonus, jak už to u autorky bývá zvykem, milostnou zápletku. Myslím, že je to jedna z jejích nejvydařenějších knih.

24.01.2018 5 z 5

Chladný popel Chladný popel Simon Beckett

Výborný thriller! Od počátečního trošku pomalejšího rozjezdu se napětí postupně stupňuje a graduje na závěr, který je skutečně dokonalý, navíc se spoustou zvratů. K tomu připočtu atmosféru malého ostrova zmítaného bouří a od knihy (pochopitelně přečtené) jsem se odtrhla ve 4 hodiny ráno. Zvládla jsem ji na jeden zátah.

29.12.2017 5 z 5

Reportér Reportér Sandra Brown

Pro mě je to spíš taková oddechovka, ale pořád velice povedený román, kde není nouze o napětí, je tam dobře vystavěná zápletka a k mé spokojenosti tam není zase až tak moc romantiky, kterou zrovna nevyhledávám.U Sandry Brown jsem ochotná nějaké ty vášnivé scény ustát, pokud si příjemně počtu.

15.10.2017 5 z 5

Mrazivé světlo Mrazivé světlo Yrsa Sigurðardóttir

Napínavé a propojené s hlubokou minulostí. Jen jsem si myslela, že tam té duchařiny bude víc, podle počátečních stránek. Ale určitě mohu knížku milovníkům detektivek bez váhání doporučit.

19.06.2017 5 z 5

Ohnivý anděl Ohnivý anděl Yrsa Sigurðardóttir

V příběhu vystupuje spousta postav. Osudy některých s ostatními zdánlivě nesouvisí, ale jak se blížíme k závěru, propojují se. V detektivce je toho hodně na vysvětlování, ale Yrsa to v závěru zvládla k mé spokojenosti. A nejvíc napjatá jsem stejně byla u duchařských historek (a ten duch tam byl, né že ne!).

03.04.2017 4 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Na Larse Keplera dávám hodně nízké hodnocení, ale nemám moc ráda politické thrillery. Stránky jsem místy přeskakovala,ale je možné, že se ke knize ještě vrátím.

29.12.2016 2 z 5