ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

I tato kniha, jako myslím všechny od autorky, je velice čtivá, má spád, a ani mně nevadilo, že v ní nevystupuje obvyklá dvojka Jane a Maura. Děj se odehrává ve dvou úrovních- v současnosti a v období 2. světové války a těsně před válkou. Oba příběhy spojuje starý notový zápis a postará se o dostatečné napětí při čtení.

01.08.2017 5 z 5

Prolitá krev Prolitá krev Åsa Larsson

Ve vesničce blízko Kiruny je nalezena zavražděná farářka, potom zmizí i farář. A Rebecka Martinssonová je opět zde, nemůže se ještě vyrovnat s minulou tragickou událostí, ale už se postupně proti své vůli zaplétá do současného vyšetřování a objevuje to, co policii zůstalo zatím skryto. Asa Larsson nepíše zcela jednoduše, ale dokáže dokonale uchopit situaci, vykreslit lidské charaktery a udržovat čtenáře v napětí. A neočekávané skutečnosti vyplouvají na povrch....

30.06.2017 5 z 5

Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

Zdařilý psychothriller s velice nečekaným "pachatelem". A oceňuji výbornou obálku.

03.06.2017 4 z 5

Panenka Panenka Mo Hayder

Mo Hayder je křehká kráska, ale umí nahnat strach a dokáže překvapit! V příběhu se chovanci i personál blázince děsí přízraku, který se jmenuje M.(raději nejmenovat!). A to je jenom začátek. Napětí je husté jako mlhy v lesích, kam nás kniha také zavede, a když už si myslím, že tuším, kudy se děj bude ubírat, hodně se pletu. Seznámila jsem se s lidmi jako je Joe, Melanie, Patience, Isaac, Penny, Monstermatka, Jonathan a setkala se s mými oblíbenci Blechou a Jackem Cafferym.Pokaždé, když jsem knížku odložila, měla jsem nepříjemný, stísněný pocit. A ten pocit přetrvává dosud. Je to skvělá kniha, kterou můžu jen doporučit! A za obálku taky palec nahoru.

09.04.2017 5 z 5

Mělké sibiřské hroby Mělké sibiřské hroby Michael Krupa

Obsah knihy je docela podrobně popsán v anotaci. Kniha informuje o osudu Poláků ve stalinském Rusku. Je to čtení o ceně lidské svobody, touze po svobodě, o svobodě, kvůli níž je člověk schopen čelit všemu ponížení, útlaku a hrůzám a o odvaze a statečnosti.

09.03.2017 4 z 5

Ve slepé uličce Ve slepé uličce Henning Mankell

V řepkovém poli se upálí mladá dívka a objeví se sériový vrah. Komisař Wallander netuší, že v ohrožení je i život jeho a jeho dcery. Komisař Wallander je mně blízký svou lidskostí. Nepřesouvá se jako James Bond z jedné akční scény do druhé, netasí každou chvíli zbraň a rozhodně není neomylný. Je to moje první setkání s autorem a určitě ne poslední.

03.02.2017 5 z 5

Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Moje první kniha od autorky. A hned pěkný nářez! Ten Pečovatel byl vážně odporný slizoun, hnusák, zvrhlík,saďour! Ale musela jsem to dočíst, abych věděla KDO. Hodně brutální tam bylo téma únosu bratra Cafferyho a všechno, co se dělo kolem toho. Jenom málo z autorů dokáže pojmout téma pedofilie tak neobvykle, dokonale a s neuvěřitelnou fantazií, jak to zvládla Mo Hayder. Říkala jsem si:" Ta ženská je vážně hodně ulítlá, nebo si musela vždycky něco šlehnout, když to psala. Když jsem knížku četla, měla jsem málem osypky, po ní skoro depku. Za téma bohužel o jednu hvězdu méně, i když opakuji-mistrné dílo. MUSÍM O SEBE PEČOVAT!

30.12.2016 4 z 5

Intenzita Intenzita Dean Koontz

Strhující příběh, četla jsem pomalu, ale proto, abych si knihu vychutnala. Doporučuji

29.12.2016 5 z 5

Kaktusy Kaktusy Rudolf Šubík

Knížka, která mi v dětství jako začínajícímu pěstiteli kaktusů pomáhala.

12.02.2021 5 z 5

Encyklopedie Houby Encyklopedie Houby Gerrit J. Keizer

81%

Krásná encyklopedie o houbách, moc hezky s v ní listuje, ale při určování hub dávám přednost obrázkům před fotografiemi.

05.02.2021 5 z 5

Nikdo to tu nepřežije Nikdo to tu nepřežije Jerry Hopkins

Ach Jime, Jime!

21.10.2020

Labyrint záhad Labyrint záhad Arnošt Vašíček

Kniha mě moc nepotěšila. Hodně záhad bych zařadila spíš do části fantastické, některé i "fantasmagorické". I fotografie jsou nevěrohodné, autor přeskakuje ve vyprávění z jednoho místa na druhé, takže četbu jsem si taky moc neužila.
Další knihy od autora už vyhledávat nebudu.

18.07.2019 2 z 5

Sedm čísel Sedm čísel Anna Karolina

Celý příběh mi přišel hodně nepravděpodobný, ale číst se to dalo. Pachatelé jsou známi hned od začátku, takže tady se překvapení nekoná. Pro mě bylo spíš hodně pitomé, co ty ženské vyváděly, policie mi připadla z více důvodů neschopná.
Tři nerozlučné kamarádky -nebo ne?

24.06.2019 3 z 5

Čmelák Aninka Čmelák Aninka Ondřej Sekora

U této knížky uberu jednu hvězdičku, ale jen proto, že jsem u ní vždycky brečela.

17.06.2019 4 z 5

Znamení lyry Znamení lyry Václav Erben

Detektivky Václava Erbena jsou až na úplné vyjímky sázkou na jistotu i přes dobu, kdy byly napsané.

14.06.2019 5 z 5

Hodina mezi psem a vlkem Hodina mezi psem a vlkem Jan Skácel

Další nádherná sbírka od mého jedinečného básníka.

13.06.2019 5 z 5

Konečná diagnóza Konečná diagnóza Arthur Hailey

Další čtivý příběh od autora.

13.06.2019 4 z 5

Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Výborné, ale fakt děsné.

12.06.2019 5 z 5

Ta druhá Ta druhá Michelle Adams

Psychologický thriller byl pro mě trošku zklamáním. V knize se pořád dokola opakovaly stejné věci a na Irininu kyčel, která je zmiňovaná skoro na každé stránce, jsem už byla alergická. Ani konec dojem z knihy moc nezlepšil. Připadal mi hodně nepravděpodobný.

08.08.2018 3 z 5

Křik Křik Nicolas Beuglet

Pro mě to byl docela průměrný thriller, navíc na hranici sci-fi, což zrovna nemusím. Chvílemi byl napínavý, chvílemi docela nudil. Ale téma je děsivé.

07.06.2018 3 z 5