ArwenAragorn komentáře u knih
Komisař Wallander se po depresích, způsobených zastřelením člověka ve službě vrací do práce. Je zavražděn jeho známý právník krátce po nešťastné náhodě jeho otce, končící smrtí. Jak se později ukáže, i toto byla vražda. Mrtvých je nějak víc a i komisař Wallander je v nebezpečí života. Opět se jedná o chytrou a dobře napsanou detektivku. Série s komisařem Wallanderem je zárukou toho, že se nebudu nudit a těším se na každou chvilku, kterou si s knihou užiji.
Přestože ságy jako takové většinou považuji za roztahaná nezáživná díla, tohle je úplný opak.
Knihu jsem poprvé četla někdy v osmnácti a hodně mě zaujala. Trvám na nejvyšším hodnocení. Film je slabší, i když dobře obsazený, nemůže totiž zaznamenat myšlenky hlavní hrdinky a to je hodně důležité.
Tahle knížka se mně dost líbila. Utíkání a bloudění po lesích mělo své napětí a policistku Brynn jsem si oblíbila. Za jednu noc toho stihla vážně dost.Hvězdičku strhávám za konec, se kterým jako by si autor nevěděl rady.
Další skvělá kniha. Jako bonus jsem se dozvěděla i něco z historie.Doporučuji!
Super kniha! Chris Mooney prostě umí a dokáže to skvěle prodat. Napětí-za pět, zápletka-za pět, atmosféra-za pět, odhalení pachatele-za pět (všechno samozřejmě hvězdičky). A nechutnostem jsem fandila.Pokud se nejedná o pedofilii, nevadí mně to.Jdu na Tajného přítele.
Mně se knížka líbila moc, jako všechno od Tany French. Jsem v tomto případě málo kritická, protože dokonalá dvojnice prostě neexistuje! Ale žrala jsem to, věřila jsem tomu a četla jak zběsilá. Víc napsat nechci, protože bych něco prozradila, jak to někteří dělají.
Moje první kniha od Tany French. Jde spíš o psychologický detektivní román (a jak jsem později zjistila, všechny knihy bych zařadila k tomuto žánru). Mě tahle autorka baví. Téma je docela citlivé a v závěru jsem byla i trochu dojatá.
****
Přestože mám knihy s Carol a s Tonnym nejraději, tato mě tolik neoslovila. O jednu hvězdičku méně
81%
Skvělá, hodně ji používám. Doporučuji!
O tom už jsem v komentáři psala, zajímavé, jak pojalo 16 českých překladatelů třeba překlad "nevermore". Je už na čtenáři, co se mu líbí nejvíc. Já mám vybráno.
Tak jsem na rozpacích, co napsat. Další výborná kniha s mým oblíbeným komisařem Wallanderem? To se mně zdá málo, ale naprosto přesně to vystihla Selinute.