ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Žhářka Žhářka Stephen King

No, dobré, ale neuchvátila mě nijak zvlášť.

12.06.2019 4 z 5

Myš na míli Myš na míli Stephen King

Části s Myší mě v celé série hodně dostávaly (ve filmu téhle části není věnována dostatečná pozornost a není divu, o tom se dá jenom psát).

12.06.2019 5 z 5

Návrat na Moonlight Plains Návrat na Moonlight Plains Barbara Hannay

Na rozdíl od ostatních pro mě byla kniha velkým zklamáním. Je poznat, že autorka píše harlekýnky.

25.03.2018 1 z 5

Bez viny Bez viny Viveca Sten

V knize se střídají dvě časová období - současnost a doba po 1. světové válce až po 60. léta. Je docela čtivá a vhodná jako oddechovka.

03.10.2017 4 z 5

Zdravím tě, temnoto Zdravím tě, temnoto Sandra Brown

Nebylo to tak špatné, ale nedávno jsem od autorky četla Závist a ta byla podstatně lepší. Jednu * proto ubírám.

26.07.2017 4 z 5

Pomsta Pomsta Val McDermid

Tahle kniha byla slabší než jiné od autorky. Místy docela nuda. Ale závěr, i když nepředvídatelný a hrozně rychlý, se mně moc líbil, skoro mě rozesmál (na rozdíl od většiny ostatních)..

26.06.2017 4 z 5

Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Moje první kniha od syna Stephena Kinga. Možná právě proto jsem čekala něco víc. Fantazie by tady byla ale chybělo mně víc napětí, spousta děje se mně zdála zbytečně nastavovaná, prostě-nechytla jsem se.

30.03.2017 3 z 5

Oběti Oběti Jonathan Kellerman

Temný, drsný thriller. A výborně napsaný.

19.03.2017 5 z 5

Oheň Oheň Jane Casey

V Londýně vrah zvaný Palič nejdříve ženy brutálně zabije a pak je podpálí. Už má na svědomí čtyři oběti. Objeví se pátá upálená žena Rebeka, ale detektiv Maeve není přesvědčena, že se jedná o dílo stejného pachatele. Příběh je vyprávěn ve dvou rovinách. Z pohledu Maeve a z pohledu Louisy, nejbližší Rebečiné kamarádky, což ho dělá ještě zajímavějším. Dobře je zde vykreslena psychologie postav. Maeve jsem si hned oblíbila, kniha má spád, napětí a je psána svěžím jazykem. Za sebe určitě doporučuji.

02.03.2017 5 z 5

Poslední pokušení Poslední pokušení Val McDermid

Kniha opět výborná, přestože nová práce Carol mně přišla trochu víc přitažená za vlasy. Ale má spád, čte se moc dobře. Doporučuji.

27.01.2017 5 z 5

Perníková chaloupka Perníková chaloupka Carin Gerhardsen

Hm, moje první knížka od autorky a nevím, jestli se ještě pustím do další. Podle popisu na přebalu se jedná o "strhující dílo", zmiňuje se zde i Stieg Larsson, jako kdyby měl být s Carin Gerhardsen srovnáván. Podle mého nemá autorka dar čtenáře zaujmout. Píše chladně, stroze, nemáte šanci si někoho oblíbit nebo někoho nenávidět. Absence emocí. Chvílemi jsem měla pocit, že čtu novinový článek. Pozitivně mohu hodnotit až pro mě neočekávaný, i když zase velmi uspěchaný závěr.

12.01.2017 4 z 5

Další příhody z černého kufříku Další příhody z černého kufříku Archibald Joseph Cronin

Moc hezké příběhy.

09.01.2017 5 z 5

Robinson na Otavě Robinson na Otavě Karel Klostermann

Četla jsem jako malá,ale moc se mně to líbilo. Pamatuji, že jsem se bála.

02.01.2017 5 z 5

Krvavá lázeň Krvavá lázeň Tess Gerritsen

Tentokrát v knize nevystupují moje oblíbenkyně Jane a Maura. Přesto je kniha čtivá, jako zatím všechny, které jsem od autorky četla a má docela spád. Podivná agresivita mladistvých je vysvětlena, i když trochu méně přijatelně. I tak mě kniha nezklamala.

02.01.2017 4 z 5

Okrasné listnáče našich zahrad Okrasné listnáče našich zahrad Čestmír Böhm

50%

Koupila jsem kdysi v antikvariátu pro doplnění informací.

05.02.2021 3 z 5

Harlekýnovy miliony Harlekýnovy miliony Bohumil Hrabal

Jen kvůli smutnému čtení ubírám jednu *. Jinak ale další z vynikajících knih pana Hrabala.

14.06.2019 4 z 5

Bez viny Bez viny Viveca Sten

Klidnější, ale dobrá detektivka.

13.06.2019 4 z 5

Vdáváme matku a jiné povídky Vdáváme matku a jiné povídky Gerald Durrell

Nesmála jsem se tak, jako třeba u knihy O mé rodině a jiné zvířeně, ale pěkná kniha.

13.06.2019 5 z 5

Žraloci a malé ryby Žraloci a malé ryby Wolfgang Ott

Skvěle popsáno, silný příběh. Výborný válečný román.

13.06.2019 5 z 5

Amok Amok Stefan Zweig

Sbírka povídek a novel plná emocí. Mně se líbila.

12.06.2019 5 z 5