Askarinka
![Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219632/usmevy-smutnych-muzu-i3y-219632.png?v=1629832278)
Pání, tohle jsem nečekala... Díky za další knížku, kterou si hrdě postavím k ostatním knihám z Vaší ruky Pepo.
S alkoholismem mám bohužel svojí vlastní zkušenost... Nikoliv jako alkoholik samotný, ale jako dcera alkoholika, který si to zatím nepřiznal a nic s tím nedělá... Myslím, že tuhle knížku dostane tatínek pod stromeček, aby se probral a začal se svým černým drakem něco dělat. Opravdu mi hodně otevřela oči a smekám, že dokážete hovořit tak otevřeně. Ještě jednou díky za další knížku na kterou jsem se opravdu dlouho těšila!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tichý pláč Tichý pláč](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48859/tichy-plac-dHF-48859.jpg?v=1543861897)
Silná kniha a ještě silnější příběh... Zajímalo by mě, jestli to co se dělo po vydání této knihy někdo řešil... Doufám, že ano, protože to je největší hnus! Nechápu, kde se v lidech bere taková zloba a nenávist, že musí ubližovat malým nevinným dětem...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117797/sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-117797.jpg?v=1333565827)
Zajímavý příběh,ale já se jím prokousávala hodně těžko. Vlastně ani nevím čím to je,ale je to tak.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Vedení týmů Vedení týmů](https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97094/vedeni-tymu-97094.jpg?v=1322507046)
Docela pěkně zpracovaná knížka. Některé věci se mi sice zdají dost složité,ale určitě mi pomohla uvědomit si co vlastně chci dosáhnout. Pro začínající manažery dobrá inspirace.
![Nekonečný příběh Nekonečný příběh](https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/679/nekonecny-pribeh-I6L-679.jpg?v=1547996000)
Knížka mého dětství:-) Úžasný a úchvatný příběh, hlavní hrdina a jeho toulky úžasným světem. Ke knížce se moc ráda vracím. Já vlastně do takového světa Fantázie utíkám s každou knížkou, kterou otevřu:-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jan z Pomuku Jan z Pomuku](https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89738/jan-z-pomuku-89738.gif?v=1317029852)
K Johánkovi jsem se dostala objevením jednoho úžasného architekta a stavitele, který ho uctíval. Tato knížka mi hodně přiblížila světce jako takového.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![J. B. Santini - Aichel: Život a dílo J. B. Santini - Aichel: Život a dílo](https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60048/j-b-santini-aichel-zivot-a-dilo-60048.jpg?v=1295379838)
kniha zachycuje svěděctví o celoživotním díle naprosto dokonalého a talentovaného člověka. JBSA a jeho neobvyklí pohled na svět a stavby mě naprosto učaroval a změnil můj osobní pohled na svět!
Kniha je plná úžasných fotek!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Taková normální skororodinka Taková normální skororodinka](https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68048/takova-normalni-skororodinka-68048.jpg?v=1298879230)
Žádné velké literární dílo... Na druhou stranu se knížka četla pohodově. Určitě stojí za přečtení.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Asylum Asylum](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203874/asylum-asylum-ustav-pro-dusevne-cho-kQc-203874.jpg?v=1406040467)
Kniha mě trochu zklamala:-( Těšila jsme na pořádný horor, při kterém mi bude běhat mráz po zádech, nebudu moc usnout a tak... To se bohužel nedostavilo. Myslím, že u téhle knihy by se nebála ani moje 10 letá sestra. Příběh je to jinak docela pěkný, hrdinové jsou sympaťáci... Jediné co mě skutečně učarovalo a uchvátilo je zpracování knihy jako takové. Krásná obálka, povedené fotky....To je opravdu bomba!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202525/zeny-z-bloku-10-lekarske-pokusy-v-o-LwU-202525.jpg?v=1418286280)
Tahle kniha by měla být povinnou četbou, je sice smutné číst čeho všeho se lidé dopouštěli na jiných lidech. Na druhou stranu to co se již stalo nejde změnit. Naše a další generace se jen mohou poučit z chyb svých předků a už nikdy nedopustit něco podobného.
Díky za úplně nový pohled na tuto problematiku. Mám načteno hodně knih z tohoto prostředí, ale tato mě naprosto šokovala. O tomto tématu by se nemělo přestat nikdy mluvit!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Volání Kukačky Volání Kukačky](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190008/cormoran-strike-volani-kukacky-95z-190008.jpg?v=1418416713)
Já vážně nevím co říct....Příběh je to vesměs velice pěkný,ale tak zdlouhavý! Občas jsem se musela vracet zpátky a číst si znovu předešlé rozvleklé odstavce. Ve výsledku se mi ale vlastně docela knížka líbila.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Máma a já : (terezínský deník) Máma a já : (terezínský deník)](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14100/mama-a-ja-terezinsky-denik-14100.jpg?v=1238797302)
Tuto knížku jsem si půjčila v knihovně po besebě s paní, která přežila Terezín, Osvětim a nakonec i Mauthausen, kde ji američané v roce 45 osvobodili. Musím říct, že nedokážu moc pochopit jak může člověk přežít takové věci a pak se vrátit do normálního života a fungovat. Tahle knížka je další svědectví té doby a já jsem ráda, že se mi dostala do ruky. Chvílemi mi běhal mráz po zádech! Určitě stojí za přečtení,protože nejen hezkými a příjemnými věcmi se má člověk zabývat!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Obnažená Obnažená](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166156/barvy-lasky-obnazena.jpg?v=1377598763)
No nevím, knížka ničím výrazně nenadchla,ale ani přiliš neurazila. Znovu bych ji asi číst nemusela.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168907/hvezdy-nam-nepraly-OhQ-168907.jpg?v=1418589175)
Pro mě docela silná knížka, chvílemi mi běhal mráz po zádech, chvílemi jsem měla slzy na krajíčku. Jsem ráda, že jsem si knížku (i přes počáteční nedůvěru) mohla přečíst...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nespoutaná Nespoutaná](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159562/barvy-lasky-nespoutana-RsL-159562.png?v=1394616494)
Přečetla jsem už několik knížek na tohle téma a tato ničím výrazně nenadchla.Příběh se dal celkem předvídat. každopádně se čte dobře a ja ji přečetla za jedno odpoledne.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Přišla z moře Přišla z moře](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173236/prisla-z-more-UfP-173236.jpg?v=1392932277)
Na tuhle knížku jsem čekala opravdu strašně dlouho. S napětím jsem očekávala s jakou super zápletkou můj milovaný autor přijde. O to větší zklamání jsem zažila. Příběh není špatný, ale není to klasický Urban.
Strašně mi chybí postavy jako Roman Rops, Martin Urann. Karel Vrba je takové nezkušené a frustrované ucho.
Chybí mi literární toulání Prahou. Mrzí mě,že v knížce chybí dokonalé ilustrace od pana Růta. Knížce chybí Urbanovské mystično a typická temnota jeho postav.
Jediné co se mi na knížce líbilo, byly poslední kapitoly. V těch už jsem svého oblíbeného autora bezpečně poznávala.
Každopádně bude mít místo v mojí knihovně po boku ostatních Urbanových knih, akorát nevím jestli se k ní ještě někdy vrátím.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Vraní dívka Vraní dívka](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182401/slabost-victorie-bergmanove-vrani-d-EXF-182401.jpg?v=1418545277)
Jak už tu bylo řečeno, není to knížka pro každého. Každopádně pokud má někdo rád severské detektivky myslím, že si tu najde své...
Nemyslím si, že by byla o moc drastičtější než jiné detektivky podobného druhu. Ano, násilí na dětech není pěkná věc, bohužel se ale děje a podle mě je dobře, že se o tom tématu mluví a píše. Mě osobně se knížka moc líbila, zaslouží si plný počet hvězd. Těším se na další díly a na to jak se bude příběh dál vyvíjet.
Určitě stojí za přečtení...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Písečný muž Písečný muž](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163847/detektiv-joona-linna-pisecny-muz-hSy-163847.jpg?v=1418767213)
Na tuhle knížku jsem se opravdu dlouho těšila. Správná dvojka zase nezklamala. Jejich příběhy jsou zdá se čím dál tím lepší.Málokterá knížka mě v poslední době umí příjemně překvapit a tady to tak bylo...No až tedy na poslední stránku:-( Nemám ráda otevřené konce.Kdy vyjde něco dalšího?
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Na západní frontě klid Na západní frontě klid](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250/na-zapadni-fronte-klid-vvT-250.jpg?v=1619946443)
Tuto knížku mám ráda, i když je vlastně dost děsivá svou surovostí... Poprvé jsem ji četla na základní škole a musím říct,že mě absolutně pohltila. Nedokázala jsem přestat číst:-) Vlastně to s touto knížkou tak mám dodnes. Vždycky ji přečtu jedním dechem a na konci jen nevěřícně koukám...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265/rbitov-zviratek-S8r-265.jpg?v=1643880107)
Zajímavá kniha, první, kterou jsem od Kinga četla takže nemám moc s čím srovnávat. Příběh se mi docela zamlouval.chvílemi z něho šel pěkný strach. Teď se chci na Kingovu tvorbu víc zaměřit, snad budou všechna díla takhle povedená a originální.