atletico komentáře u knih
Prostě jsem to nedal. Dokonce jsem se ani nedostal k začátku katastrofy, naprosto mě odrovnal ten úvod do loztomilého městečka, kde si všichni tak klásně lozumí v té skvělé komunitě. Takovou koncentraci amerických klišé (nic proti Americe!) jsem ještě neviděl! Autor si asi do zápisníčku napsal všechna klišé, která kdy viděl ve filmech a seriálech a pak je narval na pár stránek úvodu. No a vzhledem k tomu, že je tam otec s vojenskou minulostí a dcerka se zdravotními problémy, předpokládám, že na dalších stránkách se s klišé roztrhne pytel. Nedočetl jsem, tak nebudu hodnotit, i když prst nad "odpadem" mě svrběl.
Tuhle knihu jsem četl již podruhé. A měla na mě stejný, možná ještě větší účinek, než když jsem ji četl poprvé před mnoha mnoha lety.
Děsivé, ale skvělé. Detailně zvládnutá sychologie. Jako rodič bych nikdy nic podobného nechtěl zažít.
Přijde mi to jako sledovat hraný dokument na history channel. Herecké výkony na prd, ale spousta zajímavých faktů.
Tahle knížka je hodně podobná Propasti času. je to stejně zajímavý mix různých kultur a pohledů na svět. Stejné odhalení lidské podstaty až na kost a přitom je to neskutečně zábavné sci-fi.
Abych si o knize udělal obrázek, většinou čtu jenom negativní komentáře. U Propasti času mě lákalo téma, přesto jsem se málem nechal odradit. A to by byla chyba, je to totiž vyspělý, drsný a reálný. Jsem nadšen.
Moc mě to nechytlo. Je to jako několikrát převařený Da Vinciho kód, ze kterého už vyprchaly všechny skvělé ingredience.
Moje první setkání s Pratchettem. Velmi příjemné čtení, chytrý humor a přestože se tam objeví násilí, je vyprávění tak nějak laskavé. Do Zeměplochy se určitě ještě vrátím.
Klasika. Vzácná shoda, kdy jsou jak kniha tak film skvělý. Každý svým způsobem.